Fika i skogen

Igår var jag äntligen iväg och klippte mig så att det blir någon ordning på skatboet införDanmarksresan. Under tiden var barnen hemma hos syrran och kusinerna. Tack Jennie för hjälpen! Sen körde vi förbi mina föräldrar där vi fick lite pärlhyacinter, gullvivor och kärleksört som jag har planterat i rabatten som jag grävde fram runt plommonträdet igår kväll. När vi körde hem körde vi ner till hamnen i Bergkvara för att se om det hade kommit några båtar i vattnet än men de var lätträknade. Däremot tog jag ett foto av Garpens fyr eftersom jag tyckte att ljuset var lite speciellt. Jag och min familj har faktiskt tillbringat en hel veckan för många år sedan ute på denna lilla ö. Det jag tydligast kommer ihåg är hur jobbigt det var att komma hem till samhället igen och det var sånt oväsen för folk klippte gräset till både höger och vänster.

Idag har jag och barnen varit uppe på elljusspåret och gått. Jonathan orkade nästan en kilometer innan han ville åka vagn. Vi hade med oss lite fika som vi avnjöt på en stenhäll i solen och det var så skönt där. Annars så har det blåst ganska mycket idag.
 
I övrigt har det väl inte hänt så mycket här. Flemming åkte iväg för att träna men när han kom bort dit så var det stängt pga att det ju är valborgsmässoafton idag och en hel del andra människor är iväg på diverse fester och picnicar. Tyvärr är det ju en hel del både vuxna och ungdomar som kommer att supa sig redlösa ikväll också. Så brukar det ju vara på valborgsmässoafton och det blir väl kanske inte heller bättre när vädret är så fint som det är.
Jag hade tidigare i veckan en fundering på om jag skulle ha tagit med Jonathan bort till majbrasan, men eftersom det råder eldningsförbud i Blekinge pga att det är så torrt i markerna så blev det ingen brasa. Om de sjunger in våren uppe på kvarnberget i alla fall vet jag faktiskt inte.

Här kommer förresten en bild på presenten som jag fick av Flemming på vår bröllopsdag. Det är glas som jag har gått och tittat på i second handbutiken här i Jämjö ett bra tag men inte köpt. Av ojämnheten i storlek och form drar jag slutsatsen att de nog är handblåsta. Han kommer att få en vinranka utav mig när vi har bestämt hur och var vi ska ha den.


Nu ska jag ner i källaren och se om jag kan sparka igång den gamla datorn och få fram ett foto som utlovat i ett tidigare inlägg.


Avundsjuk

Ibland kan jag bli lite avundsjuk på min man som får gå iväg till jobbet på morgonen. Det jag är mest avundsjuk på egentligen, förutom att han får umgås med vuxna människor och vara Flemming och inte bara pappa en hel dag, är det faktum att han får gå på toaletten ifred. Ja men ibland ringer telefonen eller så kommer det någon och rycker i dörren hävdar han då till sitt försvar.

Ibland är det ju så att man skulle behöva få sitta i lugn och ro på toaletten och meditera en stund medans de grönskimrande gaserna bli allt tätare. Men är man hemma med småbarn ges det sällan någon chans till lugn och ro och gaserna sprids i hela huset eftersom dörren i allmänhet står på vid gavel.
Idag utspelade sig här följande scen. När Jonathan hade börjat äta lunch känner jag helt plötsligt att nu måste jag avvika härifrån varpå Jonathan börjar bli gnällig vid matbordet och han kan inte äta själv och sen vill han inte ha mer mat. Jag ber honom komma ut i badrummet så att jag kan hjälpa honom av med haklappen så att han kan tvätta av sig. Efter mycket övertalning kommer han i alla fall ut och då råkar det ju blåsa så pass ute att det hörs i fläkten i badrummet vilket han blir lite orolig över. Jag försöker förklara att det är bara vinden som blåser, det är inget farligt men han envisas med att han vill inte ha vinden. När jag för tredje gången försöker förklara att vinden kan man inte stänga av utan den gör som den vill så äntrar Hanna badrummet och propsar på att få sitta i knät. För husfridens skull får hon komma upp men vill genast ner och när hon kommer ner på golvet så vill hon upp igen allmedan Jonathan tjatar om att han inte vill ha vinden. Slutligen lyckas jag få Jonathan till att glömma vinden en stund, gör mig färdig på toaletten och får sedan byta Hannas bajsblöja.
Så till maken säger jag bara - telefonen kan man lämna på kontoret och rycker någon i dörren kan de uppsöka en annan toalett och du behöver minsann inte ha två kollegor med dig in på toaletten varav den ene ska sitta i ditt knä och den andra står bredvid med matrester runt munnen och tjatar om att han vill att det ska sluta blåsa.

Idag för 3 år sedan

Idag för 3 år sedan var det fredag och vädret var så där lite lagom grått och halvtrist och jag var gravid i 3-4 månaden. På fredagar jobbade jag bara mellan 8-10 men just den här fredagen satt jag kvar en timme extra innan jag smög ner på toaletterna längst ner i byggnaden och bytte kläder. Sen skyndade jag mig ut tll Flemming som satt utanför i bilen och väntade. Vi körde in till centrala Karlskrona och mötte upp våra vänner Johnny och Monika. Sen begav vi oss till tingshuset där Flemming och jag sedan blev man och hustru. Att detta skulle ske visste endast Monika och Johnny om eftersom vi hade bett dem vara våra vittnen.
När vi klev ut på tinghustrappan så sprack det upp i fullt solsken och vädret blev fantastiskt. Vi gick ner till marinmuseét där vi åt middag ihop och sedan gick vi en promenad innan vi skiljdes åt. Dagen blev precis som vi ville, utan en massa stohej.
En vecka senare kom familj och släkt hit för att fira min 30-årsdag, eller det var vad de trodde. Gissa om det var flera hakor som ramlade när Flemming berättade att jag hade gjort honom den äran att bli hans hustru. Som tur var blev det inga sura miner för att ingen fick vara med vid själva vigseln.
Nu sitter vi alltså här, tre år äldre och två barn rikare och jag vill inte byta bort mitt liv för en sekund. Flemming, jag älskar dig!


Grillning

Grillning

Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här.

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till,

eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör.

Förmodligen eftersom det medför vissa risker ( tändvätska, eld osv ).

När en man erbjuder sej att grilla händer följande:

Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat

2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.

Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.

Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare...

6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Ännu mera rutiner:

8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

Och viktigast av allt:

10. Allihopa tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin mat lediga dag??? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till ( det han har misstänkt länge ) att det går aldrig att göra en kvinna nöjd!


På fri fot

Jag lyckades faktiskt hitta nyckeln till handbojorna idag så att jag kunde rymma hemifrån utan barn några timmar. Jag styrde kosan till brunnsparken i Ronneby där jag hade stämt träff med fru Svensson som även hon hade övergett man och barn idag. På söndagar är det även loppis i brunnsparken så vi kikade runt lite där innan vi gick en promenad i den otroligt vackra parken. Vi lyckades till och med kämpa oss upp på berget där vi halvvägs möttes av en snok och sedan en fantastisk utsikt över parken och delar av Ronneby när vi kom upp på toppen. Sen strosade vi vidare och avhandlade både det ena och det andra samtalsämnet och avslutade sedan med en kopp té i solen. Tack fru Svensson för ett par trevlig timmar! Det måste vi göra om!!

Den otroligt vackra direktörsvillan

En mås står och spanar

Min flykt från hemmet innebar ju att cirkusdirektören för Kroghs vardagscirkus idag fick ansvara för barn och hundpromenad, men det hade gått alldeles utmärkt vilket jag inte hade tvivlat på en sekund. Jag hann också med att inhandla ett par vattenpistoler till Jonathan så det har han roat sig med i eftermiddag. Jag tror att det mesta ute i trädgården har blivit bevattnat.

Nu är man alltså fastlås vid spisen igen ;)  och det här var vad det manliga könet i hushållet gjorde när jag slet med disken efter middagen:


De satt i soffan och tittade på barnprogrammen. Nu sover båda barnen sen en halvtimme tillbaka, Flemming är och tränar och jag ska försöka plugga lite.

Vattenkrig

Äntligen har vi fått tag i byxor till Jonathan så att han slipper gå med rumpan bar. På second handbutiken i Nättraby hittade vi 5 par byxor till det trevliga priset 185 kr och kan ni tänka - alla 5 paren passade honom och de var i storlek 104-110 vilket betyder att de inte heller var så vansinnigt långa. Vi hittade även ett par röda skor till Hanna och en söt längdsticka eller vad det nu heter som man kan mäta hur långa barnen är.

Efter trippen till Nättraby styrde vi kosan mot Ugglemad igen där vi nu skulle fira kusin Hugo som har fyllt 3 år och morbror Danne som fyller 26 idag så vi säger ett stort grattis till Danne!!

Hugo hade fått sig ett par vattengevär och de här fick igång inte bara barnen utan även morbröderna och Hugos pappa en stund vilket resulterade i en hel del glada skratt och våta kläder, samt även tårar när leken fick avbrytas eftersom vi skulle åka hem.

Morbror Emil

Jonathan och Emil

Morbror Danne

Den som inga byxor har

han får gå med rumpan bar. Ja det får Jonathan snart göra. Vi håller på att bli tokiga. Vi hittar inga byxor som passar till honom. Nu har vi visserligen bara kollat Lindex men där verkar alla byxor vara sydda efter samma smala mönster. Inte ens storlek 116 passar på honom. Om han hade varit onormalt stor kunde jag kanske förstå det men det är han ju inte. Visst han är ju ingen tanig unge precis men tjock är han inte. Imorgon ska vi köra förbi second handbutiken för att kolla om de har fått i något i byxväg annars får det bli en tur till HM och Kappahl nästa vecka.

Förmiddagen idag spenderades på öppna förskolan och eftermiddagen har spenderats i diverse affärer. Vi har inhandlat födelsedagspresent till kusin Hugo så imorgon bär det av på kalas. Då ska vi även fira min lillebror som fyller 26 imorgon. Jag har även hunnit med att tvätta av båda bilarna lite snabbt. Snart är det dags för Talang på TV och idag är det ifrån Kalmar. Kanske kommer man att känna igen någon?

Tack snälla ni

Ett stort tack för alla fina kommentarer som jag har fått om mina bilder! De vänliga orden värmer ska ni veta och gör det ännu roligare att fotografera.

Just nu är jag träningsänka, maken är iväg och lyfter lite skrot igen och jag har varit hurtfrisk och suttit en stund på motionscykeln, ja jag har till och med trampat på den ;)

Hanna har drivit sin mor ännu närmre vansinnets brant med sin gnällighet. Måtte detta utvecklingssprång snart vara avklarat för annars finns det risk för att jag ramlar nerför stupet. Nej skämt åsido så är det påfrestande med ett barn som nästan bara gnäller när man vet hur glad och nöjd hon brukar vara. Men det går väl över det här med. Fast just nu känns det extra skönt att jag ska jobba i sommar även om det samtidigt känns lite vemodigt för det här är väl den sista skälvande månaden av min föräldraledighet. Det är ju inte så troligt att jag kommer att vara föräldraledig fler gånger med tanke på att vi inte har för avsikt att skaffa fler juveler i vår krona.

När jag hade hämtat Jonathan idag så gav jag mig på att försöka få liv i gräsklipparen efter vinerns dvala och det gick väl över all förväntan. Men jag insåg snabbt att det är näst intill omöjligt att klippa gräset på de Kroghska ägorna utan en grundlig upplockning av diverse pinnar, barkbitar, hund- och barnleksaker först. Så gräsklipparen fick återgå till sin slummer och så får vi se om tid finnes för det nödvändiga förarbetet imorgon eller i helgen. Jag måste även ta tag i trädgårdslandet. Det är nu helt igenomgrävt men jag måste gå över det igen och rensa bort allt ogräset och rötterna. Men förhoppningsvis kan jag komma ut en sväng efter barnen har lagt sig imorgon kväll.
Hanna roade sig med att gå ute på gräsmattan idag, med hjälp av vagnen. Det gick faktiskt ganska bra.

Det var nog nästan lika tungt att köra vagnen på gräsmattan som det var att köra den inne igår när storebror satt i.

Svar på kommentarer

Nu gör jag som en del andra har valt att göra och svarar på era kommentarer här på bloggen istället för att leta upp avsändarens blogg.

Dagens fika

Fika är ju alltid trevligt även om jag numera hoppar över båda brödbullar och kaffebröd. Dagens fika hos Emmerly var inget undantag. Som vanligt när vi träffas med nätmammorna så hade vi mycket att prata om och tiden går snabbt. Jag tror att även Jonathan tyckte att det var kul även om det bara var en massa "bebisar" där eftersom Ellie var på dagis.
Just nu sover båda barnen i bilen så jag tänkte passa på att uppdatera bloggen med lite bilder.


Ellenova och Hanna

Viola och Jonathan kollar utsikten

Ella med mamma Lisa

Isak smakar leksak

Undrar vad Ellenova funderar på?

Viola kollar om det går att krypa under soffbordet.

Vattenfallet i Jämjö

Idag har barnen och jag besökt vattenfallet här i Jämjö. Nu var det ju inte riktigt lika mäktigt vattenfall som man kan hitta uppe i fjällen, men det var fint i alla fall. För att inte tala dalen med alla vitsippor och blåsippor. En helt underbart vacker plats där det till och med fanns en grillplats iordninggjord. Jonathan var ju lite nyfiken på vattnet ,men hans gnällfia till syster ville inte sitta i vagnen, vilken för övrigt inte var så lätt att köra där, så vi kunde inte titta riktigt så mycket på vattenfallet som Jonathan önskade. Vi får se till att få med oss Flemming dit någon dag och sätta Hanna i bärsele på ryggen så att vi kan gå lite mer längs ån. Här kommer lite bilder i alla fall.

Ett hav av vitsippor

Vackra blåsippor



En del av ån före fallet

Jonathan har hittat något intressant i mossan


GRATTIS KIRSTEN!!

Idag säger vi ett stort grattis till faster Kirsten som fyller jämt. Vi hoppas att ni får en trevlig kväll med god mat som jag hörde att dina gäster var snälla nog att ta med sig ;)

Du luktar stink

Imorse kom Jonathan instudsande i sovrummet innan jag hade stigit upp och jag frågade honom om jag kunde få en kram. Nej säger ungen då - du luktar stink. Ja där fick jag - okej att man inte luktar hallon på morgonen, men det har inte Jonathan verkat bry sig om tidigare men nu gör han alltså det.

Hanna och jag har roat oss med inhandling av mat idag - usch vad pengar det gick :( Att mat ska vara så dyrt. Nu håller visserligen ICA på att sänka priserna på hundratals varor enligt reklamen, men det mesta är väl sådant som vi ändå inte köper...
Resten av förmiddagen spenderades sedan på öppna förskolan där Jonathan och jag pysslade ihop ett kort till faster Kirsten. Ja man har ju ingen utbildning på korttillverkning och med assistans av Jonathan så blev det som det blev. Men det är ju tanken som räknas. Nu håller vi bara tummarna för att det ska komma fram till Danmark tills imorgon.

Idag lyckades jag förresten övertyga maken om att följa med ner till Nättraby för att se om det hade kommit in några byxor som passade Jonathan på second handbutiken. Men typiskt nog så var det stängt på grund av sjukdom idag. Maken han njuter förresten av sin träningsverk idag och jag tycker inte ett dugg synd om honom. Själv har jag varit ute och grävt vidare i trädgårdslandet så vem vet, kanske har även jag träningsvärk imorgon ;)

Så här såg förresten Jonathan ut häromdagen när han hade varit ute större delen av dagen. Men det sägs ju att skitiga barn är lyckliga barn ;D

Supertrevlig middag!

Hanna har idag verkligen upptäckt lära-gå-vagnen och gått och gått med den och hon ser så nöjd ut! Visst får man hjälpa henne att styra lite för än så länge så går hon bara tills det tar stopp men hon verkar som sagt tycka att det är riktigt roligt.


Mamma ringde vid lunchtid och undrade om jag hade en kopp kaffe att bjuda henne och hennes två vänninor på. De var ute och besökte loppmarknader och hittade ingenstans att fika på. Det slutade med att jag egentligen bjöd på varmvatten och sittplats eftersom jag varken hade fikabröd eller kaffe hemma ;) Men trevligt var det i alla fall och Jonathan tror jag blev glad över att träffa mormor. Hanna hon stirrade mest som vanligt men tinade upp efter ett tag i alla fall.

I eftermiddag har vi varit på middag hos några grannar lite längre bort på området. Det var verkligen jättetrevligt med god mat och dryck och riktigt trevlig sällskap. Deras goa dotter Nicole sysselsatte barnen den största delen av tiden och det går knappt i ord att uttrycka hur skönt det var att få sitta ner och föra ett normalt samtal utan att behöva fara upp och ner som en jojo. Vi fick många goda skratt och Jonathan är nog förälskad upp över öronen i Nicole för han ville inte följa med hem utan han ville gå och lägga sig med Nicole :D Han som aldrig vill gå och lägga sig ;) Måmga goda skratt blev det och vi hoppas på att göra om det i en inte allt för avlägsen framtid! Jag känner mig förresten lite lullig under fötterna för jag har druckit vin för första gången sedan typ maj 2007. Nej jag är ingen storkonsument av alkohol precis ;) Så snart är det väl läggdags för den äldre delen av cirkus Krogh.

En lycklig man!

Maken är idag en mycket lycklig man. Det har nämligen öppnat en gym här i Jämjö så han ska äntligen hinna med att börja träna igen. Kanske borde jag börja med lite sit-ups och armhävningar så att  man inte blir en fullständig degklump i jämförelse med honom? Ja jag har i alla fall nyttjat armmusklerna en stund nu för jag har varit ute och börjat gräva igenom mitt blivande trädgårdsland. Där finns ju en hel del rötter och nässlor som måste bort. Det var faktiskt riktigt skönt att hålla på och gräva där ute i mörkret med en ljudbok i öronen.


Hanna börjar att ställa sig och släppa taget allt mer nu och hon kan stå utan att hålla i sig ganska länge, men hennes gång är fortfarande väldigt spattig och hon tar jättekliv när man håller henne i händerna. Ska hon börja gå lika tidigt som sin bror så får hon allt lägga på ett kol nu ;)

I eftermiddags fick vi helt plötsligt besök av två kennelkonsulenter. De brukar komma vart tredje år ungefär och kontrollera vår hundhållning eftersom vi är registrerade hunduppfödare. De vimsade dock till det lite och fattade först inte att vi faktiskt har två skilda kennlar fast vi bor i samma hus. I vilket fall som fick vi okejstämpel även den här gången.
Nehej, dags att tömma tvättmaskinen och sedan dejta kudden.

Vad kvinnor egentligen tycker om män....

Jag  hade lärt min man att göra sin del av hushållsarbetet och nu  stod  han i tvättrummet och ville tvätta sin t-shirt. Han hade varit därute I cirka två sekunder då han ropade: "Vilket program ska jag  använda?"

"Det  beror på" svarade jag, "vad står det på t-shirten?"  

"Manchester United" svarade han.

Och  så säger de att blondiner är dumma...

-----------------------------------------------
 



Ett  par ligger i sängen. Mannen säger:

'Jag ska göra dig till värdens lyckligaste kvinna!'

Hon svarar: 'Jag kommer att sakna dig...'

-----------------------------------------------
   



'Det  är allt för varmt för att ha kläder på i dag' säger Erik när han kommer ut ur badrummet. 'Älskling, vad tror du grannarna skulle tänka om jag klippte gräset naken?'  

'Att  jag tog dig för pengarnas skull', svarar Hon...  

-----------------------------------------------
 



Fråga: Vad kallar man en intelligent, läcker och behaglig man?  

Svar:  Ett rykte...

-----------------------------------------------
   



Käre  Gud,

Jag  ber om visdom till att förstå min man, kärlek till att förlåta honom och tålamod för hans skiftande humör. För du vet Gud, att om jag ber om styrka, kommer jag att slå ihjäl honom!  

AMEN  

------------------------------------------------




Fråga:   Vad betyder det när det ligger en man i din säng och flämtar efter luft  och säger ditt namn?

Svar:  Du trycker inte ned kudden tillräckligt länge.

-----------------------------------------------
 



Fråga:   Hur undviker du att din man läser dina mail?

Svar:   Du ändrar 'Inkorg' till 'Bruksansvisning'

GRATTIS HUGO!!

Idag säger vi grattis till kusin Hugo som fyller 3 år!

Jag har det i mig

Den norska regeringen har startat en kampanj på TV och internet för att få fler att söka lärarutbildningen. Kanske är det Norge man ska flytta till för att få jobb ;) I vilket fall som så kunde man göra ett test för att se om man passar som lärare. Resultatet som jag fick var att jag hade det i mig, att jag skulle passa som lärare och det får man ju tacka för med tanke på alla år som man har lagt på utbildningen :D Testet finns här för den nyfikne http://www.hardudetideg.no/test

Igår började jag klippa bort buskar och annat som har vuxit upp i häcken. Tråkigt för det är nästan det enda gröna som vi har i häcken på vår sida. Grannens sida är fortfarande grön och fin medan vår ser rent ut sagt för jävlig ut. VI ska väl diskutera häckens framtid med grannarna här nu framöver men i ärlighetens namn så har den väl inte någon särskilt hög prioritet hos någon av oss.

Eftermiddagen tillbringade vi sedan på en lekplats eftersom öppna förskolans utedagar drog igång igen. Lite blåsigt men ändå skönt.

Tillbaka till vardagen igen

Ja så var vi tillbaka till vardagen igen och jag inser hur himla skönt det är när Flemming är hemma och jobbar i trädgården så att Jonathan kan vara med honom ;)
Efter lunch idag när Hanna skulle sova så hade jag lovat Jonathan att jag skulle följa med honom ut så att han kunde leka i sandlådan eller vad han nu ville göra. Lagom till jag hade plockat upp dagens lämningar frå hundarna så kom grannen gåendes med sina barn och vi började prata lite. Strax därefter blev vi inbjudna på lite fika in till dem och där finns det såväl rutschkana som studsmatta och inte att förglömma, lekkamrater så Jonathan var ju inte sen att nappa på inbjudan, ja inte mor hans heller för den delen. Vi fick en trevlig pratstund även om man blir avbruten ungefär en miljon gånger och får rusa upp och plocka bort Jonathan från småstenen, eller styra tillbaka honom och sanden till sandlådan och så vidare. Vi diskuterade våra gemensamma häck som är väldigt fin på deras sida men fruktansvärd på vår. Tyvärr har den också börjat dö på något ställe nu. Så den stora frågan är vad vi ska göra med den nu. Sen var jag ju bara tvungen att prova deras stora studsmatta och hoppsan vad roligt det var för att inte tala om vad det kändes i lårmusklerna :D

När barnen hade lagt sig gick jag upp en sväng med hundarna i skogen och blev inbjuden på middag på söndag hos en annan granne så då var middagen fixad den dagen ;)
Nu ska jag försöka ägna mig några minuter åt min distanskurs innan det är dags att stänga butiken för idag.

Wax on, wax off

Idag för ett år sedan vet jag exakt vad jag gjorde. Jag var nämligen på bröllop så idag säger vi grattis till Anna och Tomas som nu varit gifta ett helt år!

Vädret i eftermiddag blev lika fint som igår trots att det inte såg särskilt lovande ut imorse. Dagen har gått i städandets tecken. Efter promenaden rastade jag snabeldraken (dammsugaren) och moppen och i eftermiddag har jag tvättat min bil för allra första gången. Det är maken som har gjort det innan men idag gjorde jag det alltså och jag kände mig lite som den gamla filmen Karate Kid, ni vet, wax on wax off ;) Sen har vi hjälpts åt med vaxningen och polering så nu är den så blank och fin.

När jag slängde ungarna i badet i kväll så upptäckte jag årets första fästing - i huvudet på Jonathan. Det lär väl inte vara den sista som man kommer att plocka på honom. Själv har jag dock bara hitintills haft 2 stycken fästingar.

Flemming har hållt på att förbereda altanen för de nya fönstrena. Det känns faktiskt rätt skönt att det är en ledig dag imorgon också. Fast Flemming ska väl försöka ta ledigt en dag i veckan nu under våren och det ser vi fram emot. Det är så skönt när Jonathan kan vara ute i trädgården med pappa istället för att driva sin mor till vansinne ;)

Påskafton

Vid lunchtid styrde vi kosan mot Ugglemad för att avnjuta påskmiddag bestående av ägg, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, laxpaj, sill, spenatomelett och mimosasallad. Som vanligt så blev alla så där proppmätta, eller faktiskt inte jag för ovanlighetens skull. Kanske har man lärt sig när det är stopp ;) Vi satt utomhus och åt och i ärlighetens namn var det en aningens kallt tills vi flyttade ner trädgårdsmöblerna lite mer i lä i solen. Då blev det varmt och skönt.
Jonathan har lekt med Hugo hela tiden och det har varit utan bråk och Hanna kröp runt lite på gräset.
Eftersom ju jag och Flemming inte äter mjöl och socker längre och mamma hade gjort kakor till kaffet så valde jag att slänga ihop en hallonpaj till oss. Den är superenkel att göra och blir ganska smaskig om jag får säga det själv och den fick faktiskt godkänt även av "sockerråttorna" :D
Eftersom vi hade varit ute så mycket så slocknade båda barnen som klubbade sälar i bilen och det var bara till att byta till pyjamas och lägga dem när vi kom hem.
Här kommer lite bilder från dagen:

Hugo och Jonathan





När vi kom hem och jag höll på att natta Hanna så hör jag hur Flemming börjar skratta i vardagsrummet och när jag kom ut dit så förstod jag varför. Det har nog varit rätt så varmt på altanen idag, åtminstone  om man tittar på ljusen....

Som en omvänd hand

Först av allt GRATTIS ANNA på födelsedagen!!! Om ett år är du tant ;)

Lika mycket som vi var på kollisionskurs igår Jonathan och jag, lika trevligt och lugnt har vi haft det idag. Det tycker jag är viktigt att skriva bland annat eftersom jag sparar ner bloggen för att barnen ska kunna läsa det när de blir äldre och kanske själva har barn som driver dem till vansinne ;).

Idag har Flemming agerat översättare åt en dansk domare på ett jaktprov så han har varit iväg större delen av dagen tillsammans med sin svärfar.
Barnen och jag började dagen med att gå en timmes promenad med hundarna och sedan lekte Jonathan i sandlådan medan jag fortsatte mitt röjande i det blivande trädgårdslandet. Vi hann även med att gräva ner rosbusken som grävdes upp igår och så lite luktärter. Efter lunch körde vi ut till Torhamns udde och gick lite därute. Jag var ju i gott sällskap med min kamera på magen för var och varannan människa man mötte hade kameran med sig. Udden är väl en ganska välkänd rastplats för många flyttfåglar vilket ju lockar en hel del fågelskådare. Jonathan var dock mest intresserad av att se båtar men det var det lite dåligt med så han blev lite besviken. Och eftersom jag hade pratat om att vi kanske skulle få se några båtar så körde vi upp till Kristianopel för att se om det låg några båtar i hamnen där och till Jonathans stora lycka gjorde det faktiskt det.









Strax efter att vi hade kommit hem igen så kom även husfadern hem och efter en liten fika så fick Jonathan följa med honom ut i trädgården. Så idag har han återigen fått mycket frisk luft och förhoppningsvis kommer båda barnen att sova gott inatt. Nu ska vi äta upp resterna av hallon- och jordgubbspajen.

GLAD PÅSK TILL ER ALLA!!!

Hemma från Blåkulla

Nu är man så hemma från Blåkulla igen och har hunnit vila upp sig lite efter gårdagens brakfest. Men resandet var en pärs i år måste jag erkänna. Jag börjar bli lite för gammal för att kuska fram på ett kvastskaft. Dessutom hade min gamla kvast rostat ihop så jag blev tvungen att införskaffa en ny. Var inne på byggaffäreni onsdags och köpte budgetvarianten, men det skulle jag inte ha gjort. Jag har sådan spetor i baken att det kommer ta maken en vecka att plocka ut allihop. Till nästa år måste jag skaffa en bred sadel och montera på skrället och en pakethållare också.
Filnamn: j0413704.wmf Nyckelord: firanden, fladdermöss, flyga ... Filstorlek: 130 kB

Nåväl, konstaterade i torsdagsmorgon att jag ju inte äger någon svart katt och helt plötsligt var grannskapets alla svarta katter som bortblåsta. Så jag högg tag i grannens röda hankatt som kom strosande intet ont anande på planket på baksidan av huset och surrade fast den på kvastskaftet så gott jag kunde. Jag hoppas att grannen inte kommer att sakna sin katt alltför mycket för jag råkade visst tappa bort den någon gång under natten. Efter en hel natts festande skulle jag sedan bege mig hemåt igen men det hade nog blivit lite för mycket kranvatten så jag flög vilse över Öland någonstans och i en luftgrop över Kalmarsund tappade jag sedan espressomaskinen (ja man är väl modern) så därför måste det monteras pakethållare på kvasten till nästa år så inte den olyckan händer igen. Jag får väl medge att en kopparkittel är lättare att bara hänga på än en espressomaskin men kokkaffe är ju inget gott ;)

När jag så äntligen kom in över Blekinge igen så rasade växellådan så jag kraschlandade i Brömsebro och fick ringa efter en taxi för att ta mig hem. Taxichauffören såg något frågande ut över min klädsel i den tidiga timmen, men körde snäll hem mig så att jag kunde släpa min leabrutna kropp i säng någon timme innan Jonathan kom inramlandes i sovrummet och började hoppa i sängen.

Så mina vänner, kvastar ska väljas med omsorg och se till att surra fast både espressomaskin och kattskrälle ordentligt för man vet aldrig vad som kan hända på skärtorsdagens natt!

På kollisionskurs

Det är makalöst hur en 2½-åring kan driva en nästan till vansinnets brant. Jonathan och jag har varit på kollisionskurs större delen av dagen idag. Det spelar ingen roll vad man ber honom om, vilken ton man använder och så vidare så ska han inte göra saker och ting. Det gäller typ allt från att ta av sig ytterkläderna när vi kommer hem till att låta lillasyster vara ifred. Det kan ju ibland kännas lite orättvist att det bara är vi här hemma som drabbas av detta "underbara" trotsande men man ska väl se det som att han är en trygg pojk som vågar trotsa oss. Skitjobbigt är det i vilket fall som.

När jag hämtade Jonathan på Tallkotten idag så gick vi inom affären och köpte en påse godis. Inte för att vi plötsligt har börjat äta godis utan för att det idag kan dyka upp en och annan påskkärring eller påskgubbe och vi brukar väldigt sällan ha något hemma att ge dem. Men bara för att jag hade handlat hem idag så kom det inte en enda hit. Kanske har ryktet om tidigare års frukt spridit sig så att vårt hus undviks som pesten, vad vet jag ;)

Flemming slutade lite tidigare idag så Jonathan har varit ute ett par timmar med honom i trädgården. När han kom in var han hungrig och trött - så trött att han satt och somnade vid bordet ikväll också, ja Jonathan alltså ;).

Godingbesök

God morgon!
Barnen har sovit bra hela natten så man känner sig rätt utvilad faktiskt. Fast ikväll klappar man väl ihop som ett korthus i alla fall.

Igår hade vi besök här av godingarna Anna och Maja. Jättetrevligt som vanligt och jag tror att Hanna och Maja börjar tycka att det är lite roligt att träffas också. De leker ju inte ,med varandra i den åldern men det kommunicerar ändå med varandra på bebisars vis. Jonathan han babblade på som bara den och skulle visa sina saker för Anna och imponera lite på Maja också.

När de hade åkt hem gick vi ut en sväng med hundarna och sen åkte ungarna i badkaret en sväng. De fick vara upp lite längre än vanligt igår för att vänta på att pappa skulle komma hem och när han väl gjorde det så var de båda rejält trötta och inte särskilt svåra att lägga om vi säger så.

Idag borde jag åka och handla lite mat men det är inget som lockar att göra själv med båda barnen så vi får se om jag åker in lagom till Flemming slutar jobbet, eller om jag helt enkelt skiter i det idag. Vi svälter inte ihjäl idag så det är ingen panik än.

IKEA, kexchoklad och nätmammafika

I söndags packade jag in ungarna i bilen och styrde kosan mot Söderåkra där vi plockade upp mamma och sedan fortsatte till IKEA och Kalmar. Vi skulle nämligen inhandla hissgardiner till altanen. Solen blir väldigt skarp därinne så vi behöver ha lite solskydd. Efter midsommar kommer dessutom våra nya fönster till altanen så då kommer det att bli riktigt bra därute tror jag. Vi hann även med att besöka Blomsterlandet och ytterligare någon affär innan vi körde tillbaka till Söderåkra igen och fikade lite. Jennie och Hugo kom dit en stund också och Jonathan och Hugo var med morfar ute i trädgården och eldade lite skräp medans mamma, jag och syrran planerade lite för påskmiddagen som kommer att ätas hos syrran i år.

Igår måndag var det dags för en nätmammafika igen. Innan vi körde ut till Emmerly så var vi inom affären och inhandlade lite grönsaker. Jonathan körde en liten barnkundvagn och nästan framme vid kassan så stannar ungen plötsligt och står och sneglar på en hylla. När han sen tror att jag inte ser det så nappar han åt sig en kexchoklad som han slänger ned i vagnen. Jag tror ärligt talat inte att han vet vad det var han stoppade i vagnen för han har aldrig fått en kexchoklad av mig. Däremot vet jag att de får godis på dagis när någon fyller år vilket jag tycker är ett ofog, men han kan ju ha fått kexchoklad där eller så var det bara de röda och gula färgerna som lockade. I vilket fall som så vägrade hans elaka mamma att köpa kexchoklad till honom och han protesterade faktiskt inte när jag lade tillbaka den på hyllan.

Nätmammafikan var precis lika trevlig som vanligt och vi har alltid mycket att prata om och ljudnivån blir ju därefter. Det är ju inte så konstigt när alla vill göra sig hörda, även barnen. Men jösses vad stora våra bebisar börjar att bli. Några av dem har nu fyllt 1 år och några har börjat gå.

Jonathan har idag fått en ny gunga och han har varit ute ganska mycket och inte sovit någon middag så ikväll vid maten så satt han nästan och somnade vid bordet. Hanna var inte svårt att få till att somna heller. Hon håller förresten på att öva in ett nytt partytrick:

Nya gungan

En trött Jonathan

Hannas partytrick - kolla in foten.

Inatt ska jag dela säng med min son istället för min man för den sistnämnde ska upp i ottan för att ta flyget upp till Stockholm över dagen så de byter helt enkelt sovrum i förhoppningen att Jonathan inte ska vakna när Flemming stiger upp.

Föräldraträff

Idag har vi haft större delen av föräldragruppen här. Det är alltså de föräldrar som vi lärde känna när vi väntade Jonathan. Tänk, snart har vi kännt varandra i 3 år!
I vilket fall som var det jättetrevligt som vanligt och på menyn stod tacopaj och fruktsallad. Barnen fick leka av sig lite och det gick väldigt sansat till idag. Och vi föräldrar fick prata av oss och vi kan nog konstatera att det inte bara är vår son som har gått igenom någon utvecklingsfas på sistone. Kl 00.48 kom mannen i huset hem inatt, men förutom den störningen så har det varit lugnt inatt och Hanna sov ända till 06.15.

Nu ikväll en halvtimme efter Jonathan hade somnat så vaknar han plötsligt och skriker hysteriskt, genomsvett och klamrar sig fast kring pappas hals och vill inte vara kvar på sitt rum så han måste han drömt någonting otäckt. Just nu ligger han i vår säng, men vi hoppas på att kunna bära in honom till hans säng när vi går och lägger oss vilket inte kommer att dröja så värst länge till. Flemming är väldigt trött idag för till och med han har drabbats av teflonhjärna - skönt att det inte bara är jag för en gångs skull ;)

Helg igen

Klockan 05.15 imorse kom Jonathan tassade och då hade jag inte hört ett pip från någon av dem på hela natten så inatt har jag faktiskt fått en hel natts ostörd sömn. Vilken lyx! Tyvärr var jag inte tillräckligt snabb med att fånga in honom utan han gick raka vägen in till Hanna, tände taklampan och drog igång hennes speldos och började plocka med böckerna så det är klart att hon också vaknade då.

Flemming är nu på väg hem från Danmark och han beräknas komma någon gång efter midnatt efter en drygt 6 timmar lång körning. Han har nästan varit hemma hos svärmor och svärfar ,men tiden räckte tyvärr inte till för ett besök och med tanke på det vackra vädret så är det väl ganska troligt att de befinner sig i husvagnen ändå :)

Vi har haft en lugn dag här hemma som delvis har spenderats ute i det vackra vädret. Hanna fick prova sandlådan idag igen och jag tror nog att hon smakade lite på sanden, eller vad tror ni?


Ixa hittade sig ett gammal tuggben i plast som hon hade väldigt roligt med.


 Jag ska nu bänka mig i soffan med en liten skål hallon och vispad grädde - det är mums det ;)

10 månader

Idag fyller Hanna 10 månader! Bara två månader kvar tills vi åker till Danmark och firar hennes första födelsedag.

Vädret har varit kanonfint idag med så vi var ute en stund när vi hade hämtat hem Jonathan från Tallkotten. Hanna gungade och sen fick hon krypa kring lite på gräsmattan. Även hundarna njöt av det fina vädret.








Men nu är det läggdags för mig också. Eftersom Flemming fika åka så akut till Danmark så blir det jag som får lämna Jonathan på Tallkotten imorgon. Sen tänkte Hanna och jag åka och veckohandla. Det är tur att Willys som vi brukar handla på öppnar redan kl 7 för vi lär väl nästan hänga på låset imorgon.

Vadå lätt packning...

Maken ringde mig nyss från jobbet:
- Du jag sticker till Danmark om en timme.
- Vadå om en timme sa jag, du måste väl komma hem och hämta lite grejer först.
- Nej det hinner jag inte , jag får åka i det jag har på mig och så köper jag en tandborste och tandkräm på vägen.
- Jaha, ja det var ju trevligt att träffa dig idag då (Jag sov fortfarande när han åkte imorse så vi har bara talats vid på telefon under dagen). När kommer du hem igen?
- Ja om allt går som beräknat som efter en vanlig arbetsdag imorgon.
- Jaja ring när du är framme då.

Där kan man snacka om lätt packning!
Så nu får ungarna och jag roa oss själva ikväll. Känns liksom lite snopet att han inte kommer hem ikväll. Vanligtsvis så brukar man ju få lite mer förvarning. Men nu var det något som hänt med en kabel som egentligen inte är Flemmings projekt, men ansvarig tekniker satt visst fast på en båt någonstans mitt ute i ingenstans så då var ju någon annan tvungen att rycka.

Linus 10 år

Idag fyller "valparna" i min allra första egna valpkull 10 år. De är mina aprilskämt eftersom de egentligen var beräknade till den 6/4. Så idag säger vi grattis till Linus som bor här med oss, Mozart som bor med mina föräldrar och Wilma som bor med Lotta och Anna Gunnarsson i Karlsborg.

Linus idag på sin 10-årsdag.

Jag var ju som sagt på anställningsintervju idag och det resulterade i att jag nu har jobb hela sommaren på ett äldreboende här i Jämjö. Det är inte samma boende som jag var på för två år sedan så det ska bli spännande att se ett nytt boende och jag ser fram emot sommaren.

Hanna var ju på läkarbesök idag och hon fick sin OK-stämpel i rumpan. Hon väger nu 9840 gram och är 71 cm lång. Den lilla donnan har bara sovit 2x30 minuter idag men hon har ändå varit på väldigt gott humör hela dagen och verkade inte alls trött när hon skulle gå och lägga sig. Dessutom tycker jag mig nu skymta en ny liten tand, nu i överkäken, så det finns hopp om att hon inte kommer att förbli nästan tandalös.
Flemming tog ledigt idag på eftermiddagen för att ta barnen när jag var på intervjun så han och Jonathan har varit ute i trädgården hela eftermiddagen och Jonathan ville inte gå in i kväll när det var dags att äta middag.

Och visst ser han väl ut att njuta av det fantastiska vädret. Eftermiddagskaffet drack vi på altanen i solens sken och konstaterade att vi behöver verkligen köpa någon form av solskydd dit ut i år så det blir en tur till IKEA tillsammans med min mamma på söndag.
Nu är det dags att ta tag i berget av tvätt innan det är dags att sova.

Lugn natt?

Lugn natt - hahaha vilket skämt! Jag hann sova en timme innan ett mindre helvete brakade loss vid 22.30. Hanna skulle inte sova, varken i sin säng eller i vår och Jonathan drömde mardrömmar och ville absolut inte sova i sin säng. Vid 00.30 lade sig åter lugnet över det kroghska hushållet. Då hade vi gett Hanna lite välling och Flemming hade suttit med henne i fotöljen på hennes rum tills hon äntligen somnade och Jonathan hade somnat inne i vår säng. Sen sov de tills det var dags att stiga upp. Just nu är Hanna på upptäcktsfärd i hallen så jag fick göra en tjuvrusning och plocka upp vattenskålen.
Jag ska plocka fram dammsugaren igen och njuta av hur bra den är ;) Klockan 14 är det dags för intervju.