Marknad i Torsås

Idag på spädbarnsmusiken var det bara Hanna och jag och Hannas kompis Leon och hans mamma där. Men vi hade lika trevligt ändå. Carina som håller i det hela är jättetrevlig så vi fick en trevlig pratstund över en fika efteråt.
När spädbarnsmusiken var färdig så åkte vi hem och slängde i oss lite lunch och hämtade upp Jonathan och så åkte vi upp till mina föräldrar och sedan till den årliga marknaden i Torsås.
Barnen fick varsin marknadspeng utav mormor och Jonathan köpte sig en traktor. Sen var hans lycka gjord. Det stackars barnet blev helt förtvivlat när morfar gömde traktorn för honom. Traktorn fick även följa med i sängen när han skulle sova.

Nu är J:et på plats

Vilket väder det har varit idag - snöblandat regn och kraftiga vindar, rått och kallt. Jag som inte är så frusen av mig gick och huttrade här och längtade efter ett varmt bad.
Idag har Jonathan fått J:et på plats i talet så nu säger han inte längre Onathan om sig själv utan Jonathan och Ullan har blivit Jullan. Det är så häftigt att följa hans språkutveckling.
I eftermiddag har jag roat mig med cellprovtagning. Jag gillar inte alls att behöva lägga upp mig i den där gynstolen men det är ju jättebra att man får möjlighet att göra provet i allafall.

Imorgon hoppas vi på bättre väder då det är marknad i Torsås, vilket jag hade tänkt åka på med barnen och mina föräldrar.

Åska i slutet av oktober???

Imorse vaknade vi till ett rejält åskväder trots att det bara var ett par plusgrader ute. Vi har knappt haft någon åska på hela sommaren så det var lite otippat nu i slutet av oktober.

När jag hämtade Jonathan på Tallkotten idag så luktade det nybakat. Barnen hade hjälpt till att baka och Jonathan hade 4 st chokladmuffins med sig hem. Han hade visst varit duktig på att vispa smeten.

Hanna har ju som jag skrev igår fått sin andra vaccination och hon grät väl i en halv sekund sen var det bra och det berodde nog mest på att jag höll fast henne. Hon väger nu 6890 gram, är 64,5cm lång och hattmåttet är 42 cm. Hon genomgick också en läkarundersökning och allt såg så bra ut. Läkaren kommenterade att hon är så stark för sin ålder och det kommenterade ju  läkaren redanpå BB.
Efter läkarundersökningen gick vi till öppna förskolan där vi var nästan själva idag. Flemming ringde under tiden och sa att han kommer att bli sen pga av ett kabelprov som ska genomföras ikväll. Han har fortfarande inte kommit hem.
Jag vet inte riktigt vad det berodde mest på, för lite sömn eller vaccinationen men Hanna var jättegnällig när jag skulle fixa middagen. Jag försökte amma henne samtidigt som Jonathan åt sin mat men det gick inte särskilt bra så när Jonathan var färdig fick han följa med in i sovrummet och ligga lite bredvid oss med Hanna åt. Som tur var så somnade hon trots hans konstanta pladdrande. Även Jonathan somnade fort så här är lugnt och skönt nu.

Kalmarbesök och fika

Igår mötte jag och barnen upp min syster och hennes barn i Söderåkra och så åkte vi in till Kalmar och hämtade mamma på hennes jobb. Där blev vi bjudna på lite fika innan vi gick en runda på stan. Jonathan var så duktig och satt fint på sin stol och åt upp hela sin smörgås. Visst var drickan med sugrör väldigt spännande eftersom han i stort sett bara får vatten och mjölk här hemma, men till slut så var hela smörgåsen uppäten också.
Efter turen på stan så bar det av för ett mer eller mindre obligatorisk besök på IKEA. Därifrån kommer man ju aldrig ut utan att ha handlat något och det blev lite smått och gott även idag. Hanna sov sig igenom hela besöket och Jonathan satt snällt i vagnen och tittade på allt. Det blev också ett besök på Blomsterlandet för att titta på lite tomtar. Jonathan var väldigt fascinerad av en stor tomte som satt och läste i en bok och nedanför fötterna låg en hund som rörde på både huvud och svans. Jag tror inte riktigt han lyckades klura ut om hunden var riktig eller inte. Hanna hade nu vaknat till och fått lite mat i sig så hon var nöjd och armar och ben gick som trumpinnar vid åsynen av allt det glittriga. Hon lyckades ju också kräkas ordentligt på golvet i affären varpå mormor sa att nu går vi innan någon ser det. Men sen blev vi lite oroliga att någon skulle halka i det så jag smög tillbaka och torkade upp det. Innan jag fick barn hade jag mest hundbajspåsar i fickorna. Nu är det både hundbajspåsar och spytrasor som trängs där ;-).
På vägen hem sov båda juvelerna som stockar så det var lugnt och skönt i bilen.

Idag har vi träffat min goa nätmammagrupp då vi var bjudna på fika hem till en av dem som också är en kompis till mig från studietiden i Växjö. Tack Emmerly coh ni andra för en som vanligt trevlig fika!
Någon kom på idén att vi skulle fotografera alla bebisarna. Tyvärr hade jag inte fått med mig kameran så jag fick ingen bild men jag hoppas att en vänlig själ kommer att maila en till mig som jag kan lägga ut här.

Tack Coola Viola för fotot. Fr vänster sitter Noel, Hanna, Leon, Viola, Matilda, Ellenova., Ella och Isak.

Eftermiddagen har sedan spenderats utomhus. Vädret har varit fint men blåsigt. Jag och barnen gick och handlade och sedan var vi en stund på lekplatsen. Nu sover de sedan en timme tillbaka och Flemming är ute och går med sina hundar och jag skall strax bänka mig i TV-soffan med en kopp thé. Imorgon är det dags för mäting och vägning av Hanna och så ska hon få den andra vaccinationen.

Äppelträd

Vi har väl haft en ganska lugn dag hemma idag. Flemming och Jonathan var iväg på förmiddagen och inhandlade 2 stycken äppelträd som de har planterat i trädgården. Det blev ett Ingrid Marie och ett Cox Orange. Hanna och jag var hema under tiden och fixade lite, det var dags att göra en ny omgång müsli och sen var det tvätthögen som aldrig sinar.

Hanna har börjat med lite "dumheter" i sängen nu. Hon rullar över på magen men vill inte sova på magen och då börjar hon ju gråta när hon inte kan komma till ro. Hon är rent manisk med det här med att rulla över på magen. Så fort hon hamnar på rygg så ska hon rulla runt till magen. Att jag kanske håller på att sätta på en ny blöjan det bryr hon sig inte om den lilla tokstollan. Hon har också börjat att lite smått försöka komma upp i krypställning men än så länge så är det mest den lilla rumpan som putar lite.

Nu ska min käre make pyssla lite med elen på altanen i skenet från en ficklampa...ja han är ju utbildad elektriker så man får väl hoppas att han vet vad han gör ;-) Nu sa de precis på TV:n att det är dags att ställa om klockan igen. Det hade jag missat helt. Undrar om Jonathan ska stiga upp klockan tre i natt då eller?

Middag i brasans sken

Jonathan sov som en dröm natten till idag också. Inte ett pip på hela natten och vaknade strax innan kl 6. Vi hoppas verligen att det håller i sig!
Hanna och jag var inne i Karlskrona på spädbarnsmusik på förmiddagen när Jonathan var hos dagmamman och Flemming roade sig hos tandläkaren. Det var lika trevligt som förra veckan. Hanna "pratade" på som bara den med de andra bebisarna.
Eftermiddagen spenderades sedan ute i trädgården idag igen. Hanna tittade på en stund när jag och Jonathan satte lite blommor i en kruka till trappan. Sen somnade hon när Jonathan gungade och sov så pass länge att jag hann klippa gräsmattan för sista gången i år, samt städa ur fågelhuset. Jonathan tycker att det är jättespännande att få följa med mig in till fåglarna och titta på dem när de kommer och sätter sig och äter ur matskålen som jag håller i handen.


Ikväll har Flemming och jag avnjutit en middag i lugn och ro ute på altanen i skenet från stearinljus, med kaminen sprakandes i bakgrunden och ett lätt regnande på taket. Det är onekligen ganska skönt att en kväll i veckan få äta utan någon som kladdar med maten eller slänger ner leksaker på golvet så att man får fara som en jojo.
Jullan uppskattade också värmen från kaminen och låg framför den och njöt.

Mycket frisk luft

Igår var vi alltså på turné i Småland eftersom jag skulle klippa mig. Det kändes ju inte riktigt bra att lämna Hanna och Jonathan hos min syster då hon hade fullt upp med sina egna barn som var hemma med vattkoppor. Kusin Hugo hade sin värsta dag med kopporna och var ledsen mest hela tiden. Man lider så med de stackarna! När jag kom tillbaka så sov Hugo och Jonathan höll på att leka med lera och Hanna satt nöjd i mosters knä så det hade gått bra. Tack Jennie för hjälpen!!
När vi hade fikat lite hos kusinerna så åkte vi vidare hem till mina föräldrar och fikade lite till, så den här veckans sockerkvot fylldes nog igår.

Natten till idag har Jonathan sovit som en dröm. Vi hörde inte ett knyst från honom förrän han vaknade kl 05.15. Hanna däremot var tillbaka i samma rutiner som nyfödd med mat var tredje timme. Det hoppas jag att hon inte har tänkt fortsätta med.
Vädret idag har varit kanon med solsken så det har blivt två promenader och mycket frisk luft. Jonathan har nog slutat sova middag nu så efter lunchen gick vi iväg till affären och apoteket. Under den promenaden somnade Hanna så Jonathan och jag var ute i trädgården och fixade lite. Vi var ute ända till Flemming kom hem vid 16.30. När middagen sen var färdig så var stackars Jonathan så trött att han inte riktigt orkade äta. Han somnade nog på två röda sekunder tror jag. Värre är det med Hanna som inte verkar komma till ro riktigt ikväll. Just nu håller Flemming på och gör ett tappert försök att få henne till att somna.

Hmm pinsamt....

Jag ringde frissan idag och fick tid för klippning till imorgon så jag ringde till min lilla mamma för att höra om hon kunde passa Jonathan och Hanna under tiden. Men hon var inte riktigt säker på att hon skulle hinna hem i tid från jobbet, så jag ringde syrran istället och hon kunde hjälpa mig. När jag sen ringde tillbaka till mamma för att tala om att det hade löst sig så gick det fram några signaler innan någon svarade lite otydligt. Eftersom jag tror att jag har ringt till mamma så häver jag ur mig - hann du sätta dig på skithuset eller. När jag inte får något svar så börjar jag inse att jag nog har slagit fel nummer så jag säger ursäkta och lägger på. Pinsamt värre, men mamma fick sig ett gott skratt när jag berättade för henne. Jag hinner inte mer än lägga på förrän någon ringer upp på skyddat nummer och sedan slänger på luren i örat på mig. Det här händer ytterligare ett par gånger och till slut struntar jag i att svara. Totalt ringer väl denna människa upp och lägger på uppemot en sju gånger.  Så inte nog med att jag ringde fel, jag lyckades tydligen ringa till en idiot också som var tvungen att terrorisera mig lite för det.

Pumpa

Både Hanna och Jonathan tyckte att kl 04.00 var en bra tid att stiga upp idag. Hanna låg och babblade i en timme innan hon somnade, men det gjorde inte storebror. Flemming försökte få honom till att somna om men gav upp efter en timme och steg upp istället.
Hanna och jag roade oss med att handla mat idag igen. Vi köpte också en stor pumpa som Jonathan och jag har tömt på innehåll och skurit i idag så nu lyser den så fint ute på trappan. Det är väl lite tidigt och risken är väl att den kanske inte håller till alla helgona/halloween. Men vad gör väl det.


Bilden är väldigt suddig men ni ser väl vad den föreställer i alla fall ;-)

Vi skrattade förresten så tårarna rann åt Jonathan i helgen. När jag satt i soffan och ammade Hanna vid ett tillfälle så kommer han gåendes med en lite figur som hör till hans brandbil. Han håller figuren mot axeln och säger upprepade gånger lilla gumman. Sen sätter han sig bredvid mig i soffan och säger dockan hungrig varpå han sedan lyfter på tröjan och ska amma dockan. Så gjorde han ytterligare en gång senare samma dag. Han tar verkligen efter det man gör här om dagarna :-D

En släng av magsjuka?

Imorse vid kl. 6.30 höll Flemming som bäst på att plocka ihop de sista sakerna innan han skulle köra upp till jaktmarken i Småland. Då helt plötsligt kräks Jonathan upp hela frukosten. Det är ju precis vad man vill ta hand om tidigt på morgonen. Han kräktes ytterligare en gång en stund senare så Flemming bestämde sig för att avstå från jakten idag. Men bortsett från kräkningarna så har Jonathan varit pigg som en mört. Han har nog dessutom lärt sig att trampa på sin traktor nu och jisses vad stolt han var när han lyckades ta sig framåt.

Hanna hon har fått byta säng idag från vagga till spjälsäng eftersom hon sparkar så vilt i vaggan att sprinten som ska hindra vaggan från att gunga åker ur och vaggan slår i väggen. Men hon somnade lika bra i den nya sängen. Annars har hon mest övat på¨primatvrålen idag, det vill säga testat sina röstresurser.


Flemming har nu äntligen fått upp skorstenen till kaminen på altanen så i eftermiddag har han proveldat därute. Den ska ju fortfarande godkännas av sotaren, men det ska nog gå alldeles utmärkt att sitta där ute på julafton.


Hopp i vattenpölar

Medan Jonathan var på Tallkotten idag och Hanna sov så passade jag på att städa lite i våra garderober. I den här familjen är det inte kvinnan som har mest kläder utan mannen så han fick ta den stora garderoben nu istället.

Efter nattens och morgonens regnande fanns de fortfarande stora vattenpölar kvar på eftermiddagen. Så Jonathan fick på sig stövlar och regnbyxor och så gick vi ut en sväng och hoppade i vattenpölar - eller Jonathan i allafall. Han hade väldigt roligt.

Uppe före tuppen

Här var det uppstigning innan klockan fem idag. Hanna vaknade strax efter 4 och ville ha mat och sen var hon pigg och ville inte alls somna om. Och storebror vaknade också då. Så klockan 05.30 idag stod jag och strök skjorta och byxor åt Flemming, helt frivilligt eftersom jag är lite snabbare på det än vad han är.
Trots den tidiga uppstigningen så har Jonathan varit på gott humör. När vi kom till Tallkotten idag så visade det sig att han hade trätt ett pärlshalsband igår med lite hjälp. Jag trodde inte att han kunde sånt än så det var en positiv överaskning. Dagmammorna tyckte också att de har sett en stor förändring hos Jonathan de senaste veckorna. Han kan tydligen sitta stilla och pyssla med någonting en längre stund. Det har vi inte märkt av hemma än.

Våra nya grannar håller nu på att flytta in för fullt. Det är billast efter billast med grejer. När de har kommit i ordning så har vi väl tänkt höra med dem om de vill komma in på en fika tillsammans med den andra småbarnsfamiljen på gatan.
Nu blir det snart sängen. Det tar på krafterna att stiga upp innan tuppen :-)
Hanna testar smörgåsrån

Gränstestande 2-åring

Idag har vi varit på BVC och vägt Hanna. Jag har ju varit lite orolig för hon hade inte gått upp så mycket förra gången, men det hade hon tagit igen nu. Hon vägde 6675 gr vilket är en viktuppgång på 335 gr på två veckor. Jag passade också på att mäta Jonathan och han är nu 94 cm lång.
När vi kom hem så gick vi in till grannen och lånade deras trehjuling vilket vi hade fått lov till. Jonathan tycker att den är jätterolig även om han inte kan cykla på den än. Men han sparkar sig fram och vi gick iväg en bra bit hemifrån ut på grönområdena här. Till slut så tyckte jag att vi hade rört oss tillräckligt långt bort med tanke på att vi skulle ta oss hem igen så jag sa nej när Jonathan ville ännu längre bort och gav honom möjligheten att välja två andra riktningar istället. Men han var envis och skulle åt det hållet som han inte fick. Det hela slutade med att jag var ännu envisare - ett nej är ett nej. Således bröt pojken ihop och jag tog cykeln och Hannas vagn i ena handen och Jonathan i den andra. Han lipade och skrek hela vägen hem, men när vi kom hem och jag föreslog att vi skulle leka i sandlådan så slutade han äntligen att tjuta. Åhh vad det är roligt när de testar gränserna
Wink

Med pappa på jakt

Natten till idag (söndag) var barnen väldigt stökiga. Hanna vaknade redan 21.30 igår kväll och ville ha mer mat. Sen hann hon äta två gånger till innan hon tyckte att det var dags att sparka igång dagen vid 05.30. När hon väl hade somnat så var det Jonathans tur att vakna till och så höll de på.

Flemming var idag uppe med ena hunden på den nya jaktmarken, mest för att hunden skulle få jobba lite. Han passade då på att ta med sig Jonathan också och det hade Jonathan tydligen uppskattat. Han hade babblat konstant och travat på ganska duktigt i skogen samt åkt på pappas axlar lite också. Det är ju tur att Flemming går som hundförare för då gör det inte så mycket att man inte är knäpptyst.
Hanna och jag passade under tiden på att gå en riktig långpromenad. Jag kan ju erkänna att hur mycket jag än älskar min son så är det ibland skönt att få gå en promenad och det är tyst och man kan gå i sina egna tankar istället för att behöva kommentera varenda bil, traktor, lastbil med mera.


När Flemming och Jonathan kom hem så var Jonathan jättetrött men sova det skulle han inte. Men det har gått förvånansvärt bra här ändå. Vi gick ut en sväng på eftermiddagen och var lite på lekplatsen och pratade med grannarna som har flyttat. De var bara och fixade det sista med trädgården nu. Enligt dem så har familjen som kommer att flytta in två flickor.


Hmm, jag tror att Flemming blev lite trött i skogen han också för det snarkar borta i soffan.

Hanna verkar ha börjat upptäcka att mat är rätt gott. Hon tar helst tag i min hand som håller skeden och så drar hon den mot sig och öppnar munnen, så hon verkar redan vilja äta själv :-D Hon fick också testa att dricka lite vatten ur en pipmugg idag och det verkade hon också tycka var rätt spännande även om hon inte har rätt teknik än, men det kommer nog snart.
Hon fick också prova på hoppgungan idag och den gillade hon.


Danskbesök

Idag fick vi alltså besök av Flemmings lumparkompis Sören med hans hustrun Tine och deras tre barn. Vi har inte träffat dem på över två år nu så det var trevligt. Visst har jag väl vissa problem med språket men Sören och Tine bor i Helsingör så de är vana vid svenskar och kan en hel del svenska ord så det går ganska bra. Värre är de med deras barn som inte alls tänker på att ta det lugnt och tydligt när de pratar med mig så dem förstår jag inte så bra.
I vilket fall som var det trevligt och deras barn är så väluppfostrade. Lite blodvite uppstod mellan barnen när deras minste hoppade på studsmattan samtidigt som Jonathan och de krockade så Johan fick näsblod.
Hanna hon har varit som en strålande sol hela eftermiddagen. Hon tog en liten power nap på kanske en kvart, det var allt. Men hon är ju svårt att få till att sova på eftermiddagarna om man inte går en promenad med vagnen.
Nu får vi se hur länge det dröjer inna vi träffar dem igen. Vi ska åka över till svärmor till våren så kanske hälsar vi på dem då.

Jullan (ena hunden) är iväg på en liten semester i helgen. Hon är hos sin fd husse som hon älskar över allt annat och han har saknat henne sen hon flyttade tillbaka till oss så han lånade henne i helgen. Så min gissning är att de båda nu har parkerat i TV-soffan. Alltid kul att kunna glädja någon.

Totalhaveri

I morse hände det som vi har gått och väntat på i närmare ett års tid nu. Tvättmaskinen havererade totalt, så pass att jordfelsbrytaren slog ut. Så det var bara att bege sig in till stan och köpa en ny, för tvättmaskin klarar man sig ju inte utan. Men visst, jag har ju inte behövt ta hand om den delen av tvätten idag för Flemming har lekt med den nya maskinen så det finns väl inte ett otvättat plagg i hela huset, bara en hög med tvätt som ska vikas och läggas undan och det faller tydligen på hustruns lott det ;-).

I övrigt är det väl lugna gatan här. Flemming är frisk från sin förkylning, Jonathan snorar fortfarande och Hanna snorar lite grann. Jag hade ont i halsen imorse men det har försvunnit under dagen så det var väl bara jag som hade snarkat för mycket under natten. Jag drar enligt Flemming riktiga timmerstockar om nätterna. Jaja man blir som dem man umgås med säger jag då. Jonathan sov riktigt bra natten till idag. Flemming behövde bara gå in dit en endaste gång så vi har väl fått ordentligt med sömn inatt med tanke på att klockan 20.30 i går kväll hade vi redan ramlat i säng. Men Jonathan är ju uppe redan innan fem på morgnarna så då får man lägga sig tidigt. Igår morse kom han utramlandes ur rummet redan vid 4 och gick och satte på TV:n men där gick gränsen. Flemming gick in och lade sig med honom och det tog en halvtimme så hade han somnat om igen.

Imorgon får vi danskar på besök här. En gammal lumparkompis till Flemming som har sommarstuga i småland kommer hit med sin familj.

Förkylt

Nu är den manliga delen av familjen ordentligt förkylda medan Hanna och jag har klarat oss än så länge, men jag skulle inte bli ett dugg förvånad om vi ramlar dit också snart.
Idag har det varit riktigt fint väder här med solsken större delen av dagen. Så eftermiddagen spenderade vi på öppna förskolans utedag på lekplatsen. Jonathan tycker verkligen att det är jätteroligt att vara där. Hanna sov även idag hela tiden vi var där. Hon är verkligen konstig för när vi går till lekplatsen och barnen stojar runt omkring då kan hon sova som en stock men annars så är det i princip omöjligt att få henne att sova någon längre stund på eftermiddagarna. Hon sover verkligen bäst i vagnen och den ska vara i rörelse.
Dagens smakportion för Hanna var morot, men hon verkade inte så värst imponerad. Det går väl lite si och så med smakportionerna just nu. Hon har full sjå med att titta på Jonathan och sitta och "prata". Imorgon ska jag testa att ge henne smakportionen när det bara är hon och jag hemma så får vi se hur det går.

Med nappstoppet går det väl ganska bra. Han frågar nästan aldrig efter nappen nu men sover lite oroligt framåt småtimmarna. Han är lite stökigare när han ska sova middag. Då har han en tendens att slänga både nalle och kudde på golvet och sedan ligga och gråta för att de ligger på golvet. Men det går fortare och fortare att få honom att somna där också.
Hanna har haft ett antal nätter på raken nu då hon bara har ätit en gång. Så jag får väl egentligen bra nattsömn, i alla fall om man jämför med Flemming vissa nätter, men när kvä'llen kommer så är man ändå ganska trött.
Nu blir det TV en stund innan jag kraschar i säng igen.

Nappstopp dag 5

Natten till idag fick Flemming faktiskt sova i sin egen säng hela natten och han behövde bara gå in ett par gånger till Jonathan, så det går helt klart framåt. För mig tog det en halvtimme att få honom till att sova middag, men det var också en halvtimme kortare än i lördags. Ikväll somnade han utan problem också.

Hanna och jag roade ju oss med att handla mat när Jonathan var hos dagmamman. Eller roade och roade, fy fåglarna vad det är dyrt när man försöker äta lite nyttigt.
Efter mellanmålet i eftermiddags så gick vi upp i skogen en sväng. Där träffade vi på Nicole med sina två söta cockrar. Ebba som bara är fem månader ville väldigt gärna busa med Jonathan och han tycker ju att det är roligt med hundar som han får klappa för våra egna uppskattar inte alls hans försök till kel.


Vädret idag har ju varit helt fantastiskt efter helgens nästan konstanta regnande. Det får gärna vara lite soligt och fint nu så att man kan njuta av hösten.

Nappstopp dag 3 & 4

Natten till igår var Jonathan riktigt stökig. Han vaknade redan vid 22-tiden och då tog vi in honom till oss eftersom han brukar sova lugnt där, men icke sa nicke. Han gnällde och snodde och hade sig. Hanna däremot sover ju som en dröm och vaknar inte förrän vi 3-snåret för att äta lite och sedan somna om igen.
Natten till idag gick bättre. Då vaknade han till vid midnatt men då lyckades Flemming få honom till att somna om. Sen sov han lugnt fram till 3-snåret då han vaknade så pass mycket att Flemming gick in och lade sig där inne istället. Sen var det småstökigt till och från fram tills vi steg upp vid strax efter sju. Vid nattningen ikväll frågade han inte en enda gång efter nappen och det var inga som helst problem att lägga honom förutom att han inte ville gå och lägga sig för han hade haft så roligt i badet.

Jonathan, Hanna och jag har varit hos mina föräldrar idag. Vi har hållt oss undan så att Flemming har fått jobba ifred med huset. Han har roat sig med att sätta upp skorstenen till kaminen ute på altanen. Han erkände att det hade varit lite svajigt på stegen i blåsten och regnet. Så snart kommer vi att kunna tända i kaminen ute på altanen, fast än behövs det knappast eftersom det nu ikväll är nästan 17 grader där ute.
Imorgon flyttar våra grannar här så om någon vecka tror jag att de nya flyttar in. Det ska visst vara en barnfamilj med två barn på 1 och 3 år. Det ska bli riktigt spännande att se vad det är för några.
Nu ska jag roa mig med att skriva shoppinglistan för veckohandlingen av mat som Hanna och jag ska genomföra imorgon när Jonathan är hos dagmamman.

Nappstopp del 2

Ja nattningen gick ju ganska smidigt igår och Jonathan sov lugnt fram till midnatt. Sen var det lite småstökigt resten av natten och Flemming fock fram på småtimmarna mer eller mindre tvinga honom att ligga kvar i sängen. Nattningen ikväll gick också bra så det ska bli spännande att se hur natten blir.
Hanna och jag har varit och hälsat på min goa kompis Anna och hennes lilla dotter Maja idag. Trevligt som alltid och god mat och en smaskig chokladkaka till efterrätt.
Nu ska jag göra maken sällskap i soffan en stund innan det är dags att ramla i säng.

Lekland och nappstopp

Idag var Jonathan hemma från dagmamman för att han skulle få följa med mig och Hanna när vi skulle fika med vår nätmammagrupp. Vi skulle nämligen träffas och fika på Barnens Lekland i Karlskrona så då passade det ju alldeles ypperligt att han följde med. Fast först fick vi köra ut en sväng på Flemmings jobb för att lämna telefonen som han hade glömt hemma på köksbänken. I receptionen på Flemmings jobb har de en damm med fiskar i och denna var ju jättespännande, men än mer spännande var det med truckarna som körde utanför.


Väl på leklandet så fick ju inte jag sitta så värst länge och prata med de andra mammorna. Jonathan var nöjd en stund i den lilla hörnan för 1-3-åringar, men sen ville han ju in och klättra på de andra grejerna så då var det bara för mamma att hänga med. Han hade i vilket fall så roligt så han ville inte åka hem. Vi får nog ta och åka dit hela familjen någon dag så att en av oss kan passa Hanna och en kan klättra med Jonathan (och kanske vila upp sig från allt klättrande ;-)).


Ikväll var det ju också dags att starta nappavvänjningen och vi var inställda på att det skulle bli mycket gråt och tandagnissel och visst lite grät han först när han insåg att han inte skulle få någon napp. Men Flemming gav honom en "arbetsuppgift". Han sa till Jonathan att nalle var ledsen för att han inte hade någon napp och att Jonathan skulle trösta nalle. Och tänk det funkade och nattningen tog inte längre tid än vanligt. Den karln är full av idéer. Nu ska det ju bli väldigt spännande att se hur natten blir.

Ännu mera regn :-(

Det regnade imorse när Jonathan skulle till Tallkotten så det blev bilen dit. Sen höll det uppe en stund så Hanna och jag passade på att gå en runda med de små hundarna. De andra två hundarna var med Flemming uppe på jakt. Man skulle ju kunna tro att det skulle vara trötta efter att ha sprungit runt i skogen några timmar men nä då, gnälla efter husse kunde de fortfarande göra när han försvann ut till bilen. Men nu ligger de i varsitt hörn och sover som nedklubbade.

När jag sen skulle hämta Jonathan igen så blev han jätteledsen och ville inte alls åka hem. Ute på gården har de en gammal båt och när det regnar som det har gjort nu så fylls den med vatten och han stod i det här vattnet och plaskade för glatta livet.

Eftermiddagen tillbringade vi sen på öppna förskolan där Jonathan roade sig med att åka rutschkana. Det är nog nästan lika roligt som att gunga.

I kväll har Hanna påbörjat sin träning i att lära sig somna själv. Det tog 20-25 minuter innan hon somnade och visst grät hon lite men det var mest å-vad-det-är-synd-om-mig gråt. Jonathan är ju så väldigt lätt att lägga. Han kan ligga vaken en timme ibland innan han somnar men han ligger kvar i sin säng och dit hoppas jag att vi så småningom når med Hanna också. För Jonathans del så är det inatt sista natten med nappen. Imorgon kväll kommer vi att fimpa den helt. Dels för att han tuggar på den och dels för att han kan vakna ett antal gånger varje natt och vilja ha  nappen, men är för lat för att leta efter den själv. Det ska bli spännande att se hur det går imorgon kväll.