Från rygg till mage

Idag har Hanna lärt sig hur man gör när man rullar runt från rygg till mage så det har hon roat sig med några gånger. Ett par gånger har hon rullat från mage till rygg också, men det har nog mer varit olycka och så blir hon jätteledsen när hon slår i huvudet för att det går lite för fort. Lillasyster slog storebror med två dagar med den här färdigheten. Han lärde sig nämligen att rulla runt på sin 4-månadersdag. Men sen är hon ju född två dagar tidigare än honom också ;-)
I eftermiddags så var vi på BVC och vägde den lilla damen och hon vägde nu 6340 gram. Hennes storebror vägde vid den åldern ungefär ett halv kilo mer. Hon mätte idag 61,5 cm så hon har inte vuxit mer än en halv centimeter på en månad, men det kan ju vara mätningen också.
Annars har det inte hänt så mycket. Våra planer på att gå ut en runda i eftermiddags regnade bokstavligen bort eftersom det har regnat från och till hela dagen idag också.
Flemming ligger just nu i soffan och sover väl snart med tanke på att han har missat en natts sömn. Även jag är av någon anledning trött så det blir nog tidigt i säng här.

Regnet det bara öser ner...

Jonathan har idag varit hela tre timmar hos sin nya dagmamma och det hade gått jättebra. De hade varit och gungat så Jonathan var nöjd. Dock ville han inte följa med hem och det är ju positivt när det är på det hållet.
När vi hade fiakt i eftermiddag så bestämde vi oss för att gå ut. Lagom till vi kommer ut så vräker regnet ner så vi rusade runt till altanen där Jonathan satt lite på sin traktor till det lättade. Men vi hanninte långt innan det började regna igen. Så vi gick hem och satte på oss regnkläder och sen ut igen. På vägen mötte vi Flemming som sen tog över så jag kunde laga lite middag. Jonathan och Flemming gick iväg och gungade lite och hoppade i vattenpölar (ja Jonathan alltså).

Nu sitter jag här själv för Flemming har åkt tillbaka till jobbet och ska jobba hela natten för att sedan kunna vara ledig på onsdag. Hundjakten börjar ju då och den har han längtat efter sedan jakten tog slut i januari. Ja Hannas syn på sömn och att det är överskattat kommer alltså inte från mig ;-)


Kalas

Gårdagens kalas gick bra förutom att jag är så snurrig och glömsk. I fredags stod jag och gjorde tårtbottnar och tårtfyllning och lade emellan tårtan bara för att på lördag morgon konstatera att jag inte ville bjuda på tårtan. Jag blev inte nöjd med bottnarna. Så det blev plommonpaj istället och det gick det med. Sen skulle jag göra tacopaj och på den skulle det vara ett lager med creme fraiche, men det glömde naturligtvis jag så det fick vi ha som sås bredvid, men det gick det med. Jag börjar bli så trött på mig själv och min tankspriddhet och klumpighet.

Jonathan blev i alla fall väldigt glad över sin traktor. Fast han är nästan lite för kort i rocken för den än, men då får hans föräldrar lite motion när vi puttar runt honom på gräsmattan. Kusin Hugo som är 5 månader äldre blev nog lite avunsjuk för vid ett tillfälle slogs de nästan om vem som skulle sitta på traktorn.


Så här fin var Hanna i klänning:


Vi kunde sitta hela kvällen på altanen och det blev så pass varmt att vi fick öppna fönstrena lite - skönt!

Idag har Hanna fått sin andra smakportion av gröt och hon gapar som en fågelunge och vill ha mer. Smakportioner på ½-1 tesked är ingenting för våra barn. Jag bara hoppas att det fortsätter lika bra med annan mat.

Tyvärr har vi också drabbats av manfall i voljären. Den fågel som jag var mest förjust i färgen på, hittade jag död i huset i eftermiddags. Tråkigt, men det är ju sånt som händer när man har djur.

Smakportion och ny dagbarnvårdare

Igår lämnade jag Jonathan på Tallkotten på morgonen och sedan följde han med sin nya dagbarnvårdare hem så jag fick hämta honom där. Det hade gått jättebra sa hon. Han hade följt med så fint och hållt i vagnen när de gick och väl hemma så hade han följt med ner i lekrummet och satt igång och leka med leksakerna och de andra barnen. När jag kom så ville han inte följa med hem. Det var ju roligt med alla nya leksaker.
Den här dagbarnvårdaren ska han nu ha fram till mars ungefär då hon går i pension och han får komma till ytterligare en ny. Det är tur att vår kille är så social och trygg med detta bytande av dagbarnvårdare.

Hanna har idag fått sin allra första smakportion. Det blev havregröt och hon öppnade munnen så fint när skeden kom. Visst verkade hon väl fundera lite på vad det var som kom i munnen och det mesta hamnade nog utanför till slut men hon var absolut intresserad. Så det blir en ny portion imorgon. Jonathan var lite intresserad av vad hon fick så han fick smaka när han hade ätit upp sin middag och jag trodde ungen skulle spy. Han hann inte mer än få en en liten sked gröt i munnen förrän man såg hur det vände sig på den stackarn. Jag tror inte att han kommer att vilja smaka hennes gröt fler gånger i alla fall. Jonathan älskar ändå gröt i alla dess former men inte denna.



Flemming håller just nu på att skruva ihop Jonathans födelsedagspresent nere i källaren. Han kommer få en stor tramptraktor. Imorgon kommer kalaset att hållas och det ska bli spännande att se Jonathans min när han får sin present.

Vilken duktig kille

Även idag sov Jonathan när vi steg upp och när Flemming gick in till honom så var han inte så värst sugen på att stiga upp. Är det likadant imorgon så kommer han att få ligga kvar lite längre.
Nu kan jag inte längre se några vätskefyllda koppor på Hanna så det värsta verkar vara över. Så nästa vecka kommer det väl att bli fullt av inbokade fikor när vi nu har fått hålla oss hemma så länge. BVC-sköterskan ringde idag och undrade hur det var med Hanna. Hon ville bara höra så att det stackars barnet inte var dödsjukt. Sen ville hon tala om att eftersom det ena föräldraparet i BVC-gruppen tyckte att en grupp på tre var alldeles för lite, så hade vår grupp blivit inställd. Jag fick erbjudande om att delta i en annan grupp med till största delen förstföderskor som skulle starta imorgon. Men jag avböjde faktiskt. Jag umgås nog hellre med den suveräna mammagruppen som jag har lärt känna på internet och som man pratar med varje dag.

Eftermiddagen har spenderats på öppna förskolans utedag på lekplatsen. Hanna sov hela tiden så jag kunde ägna mig helt åt Jonathan och det känns bra att kunna ge honom lite tid med bara mamma utan att Hanna måste hänga med på ett hörn hela tiden.



Jonathan har för övrigt varit som en dröm att ha idag. Go och glad. Det är tur att man får en och annan sån dag så att man kommer ihåg att gnällfisen som oftast härjar här inte riktigt är Jonathan. Han har dessutom ätit sin middag kanonduktigt. Många barn är ju inte så förtjusta i grönsaker men dagens middag som bestod av stekt kyckling med bönmos, ärter, majs, avokadosallad på avokado, gurka, salladslök och citron, och en vanlig sallad med kidneybönor, kikärter, tomat, sallad, gurka och haricot verts åt han helt upp och bad om mer. Jag är så stolt över honom!!

Ja må han leva!

Jahapp då har vi en tvååring i huset då. Tänk att det redan är två år sedan han föddes och att man har hunnit gå igenom en förlossning till sedan dess.
För ovanlighetens skulle så sov faktiskt Jonathan när vi steg upp i morse så vi kunde gå in med paket och sjunga lite för honom. Han var lite svårväckt men när han hörde att han skulle få paket så vaknade han fort. Han fick tre nya böcker idag utav oss och av farmor och farfar. Farmor och farfar firade honom egentligen redan i juli när de var här och hälsade på och vi ska fira honom lite mer på lördag då min sida av familjen kommer på kalas. Med posten kom sedan en cd med danska barnsånger från faster. Den har spelats på hög volym här i eftermiddag.




Till middag idag serverades fiskpinnar som Jonathan gillar väldigt mycket men som vi har väldigt sällan. Till det hade vi massor av grönsaker som han åt med god aptit. Jag är ganska envis av mig när det gäller maten. Även om det är något som Jonathan inte äter så lägger jag det på tallriken och vill han inte ha det så lämnar han det bara så får hundarna istället. Igår var första gången som han åt rivna morötter och det har han sedan ätit idag också. Trägen vinner!
Hanna var så trött när vi skulle äta middag att hon gjorde en riktig klassiker och somnade i matstolen. Batterierna tog helt enkelt slut.


Men när mamma sa att nu blir det efterrätt då for huvudet på Hanna upp med ett ryck och hon var helt plötsligt klarvaken. Min dotter eller?
Laughing Hon reagerar på ordet efterrätt innan hon ens har börjat med smakportioner.

Tandvärk

Hanna klarar vattkopporna bra och har nog bara fått det lindrigt. Lite gnälligare än vanligt kanske, men det känns som att det håller på att rätta till sig det också. De korta stunder som hon vill ligga på en filt så jobbar hon på att lära sig att vända sig till mage och hon blir så arg och frustrerad när det inte går, precis som brorsan blev (ja antagligen de flesta barn).

Vi har inte tagit vår dagliga promenad idag för det har regnat hela dagen. Jag pratade med en annan mamma idag vid Tallkotten som också är föräldraledig och således har sina barn där 15 timmar i veckan. Hon var så missnöjd med tiderna som vi har (8-11 fem dagar i veckan) att hon hade ansökt om att byta förskola nu. Jag tror också att vi kommer att lämna vår åsikt till rektorn även om det antagligen inte kommer att hjälpa ett skvatt. Det får väl snarare bli att Jonathan inte kommer att komma dit de dagar som jag vill göra annat, som t ex träffa min suveräna nätmammagrupp.

Flemming han har haft tandvärk hela helgen och när han knaprar värktabletter på löpande band, då har han verkligen ont. Hans tandläkare sa idag att det var den värsta inflammation som hon hade sett. Jag börjar nästan fundera på om den karln inte skulle klara av att föda barn alldels galant
Wink Laughing

Imorgon är det en stor dag här. Jonathan fyller nämligen 2 år!

Det där med sömn...

Det där med sömn tycker Hanna är överskattat, allra helst när man är lite sjuk och klängig, så hon var vaken hela eftermiddagen idag. Men visst hon somnade ju ganska fort i kväll när jag nattade henne. Tog väl bara en halvtimme idag.
Annars har det väl inte hänt så mycket. Jag var i väg och handlade lite mat på morgonen och när jag kom hem så åkte Flemming och Jonathan iväg in till Karlskrona på bomässa. Jonathan hade visst tyckt att det var mycket intressant att titta på. Men det var visst ansträngande också för när de skulle gå tillbaka till bilen så somnade han på Flemmings axlar och vaknade inte förrän Flemming väckte honom när de kom hem.

En släng till av vattkoppor

Jag mår bra igen idag förutom att jag fortfarande har ont i halsen. Värre är det väl med lilla Hanna som nu verkar ha åkt på vattkoppor. Kan ju ärligt säga att jag börjar bli rätt trött på kopporna nu. Idag har hon dock inte verkat ha feber utan varit nästan som vanligt och sovit ganska mycket. Men natten var väldigt stökig med lite sömn så det är kanske inte så konstigt att hon var trött.
Nu hoppas vi på att få en hyfsat lugn natt.
Nedan kommer ett foto som togs för några dagar sedan.

Gnällvarning!!!!!

Nu ska jag gnälla av mig lite också. Hanna har verkligen inte varit sig själv idag. Grinig och pipplig med maten och inte velat vara annat än i famnen. När vi kom hem från mina föräldrar ikväll så har den stackarn 38,4 i temp. Inte så farligt mycket ,men jag vågar nästan sätta en hundring på att kopporna kommer snart. Jonathan i sin tur har varit en ängel hos mormor trots att han inte sov middag. Han sov riktigt bra inne hos mig i natt så han var väl rätt utvilad. Men när vi kom hem skulle jag natta honom och då bryter han ihop över lamporna på rummet. Eftersom han säger släck om både tänd och släck så lyckades jag ju inte klura ut vad han ville, så han lipade som sjutton. Så då fick jag ju sitta där en stund.

Sen skulle Hanna nattas och hon stönade och stånkade och grät och tog bröstet ,men släppte det igen och så höll hon på. Sen somnade hon en liten stund mot mina axel och vaknade sen igen lugn som en filbunke och åt som en häst, men hela proceduren tog en timme. Uppe på allt detta så har jag ont i halsen och hela kroppen känns öm som om jag håller på att bli sjuk och jag fryser lite också och då orkar man ju inte riktigt med sig själv, än mindre två störtgriniga barn. Typiskt nog så inträffar ju detta när den käre maken inte är hemma. Nu sover de båda lugnt i alla fall men jag undrar hur natten kommer att bli. Och inte är jag sugen på en omgång koppor till. Jag börjar ju bli så sällskapssjuk så jag klättrar på väggarna. Men Jonathan får ju i alla fall gå till Tallkotten imorgon och maken är ledig. Så nu var det slutgnällt.

Muffinsbak

Efter dagens promenad så ägnade Jonathan och jag oss åt muffinsbak. Det blev muffins med fibrer i, och med banan och mörk choklad ,men bara lite socker. De smakade inte så mycket som de troligen skulle ha gjort om bananerna hade varit riktigt mogna, men det receptet kommer jag att testa igen.

När Jonathan hade sovit middag så tänkte jag att vi skulle åka på öppna förskolans utedag eftersom han nu inte har några vätskefyllda koppor kvar. När vi skulle ge oss iväg så började det regna men vi åkte i alla fall. Dock fanns det inte en människa på lekplatsen så jag antog att de var i lokalen istället. Eftersom min tröja inte var så ren (tyckte inte det gjorde något när jag skulle ha jackan över) så for vi hem så jag kunde byta kläder och sedan iväg till lokalen istället. Väl där visade det sig att Susanne som har ÖF var på studiedag så det var stängt. Jaja det var bara till att susa hem igen och så hade vi lite picnic på altanen istället och det gick bra det med.

Flemming var hemma och slängde i sig lite middag ikväll och nattade Jonathan och sedan åkte han tillbaka till jobbet. Han och en arbetskamrat ska sedan köra till Köpenhamn ikväll för att ta ett flyg till Tyskland imorgon. Han kommer hem imorgon kväll igen. Så imorgon äter vi middag hemma hos barnens morföräldrar så slipper jag laga mat med två griniga ungar.

Nu blir det Tv och vikning av tvätt, jippi ...

Regn, lera och sand

Lagom till jag hade klätt på båda barnen idag och skulle rulla ut vagnen så upptäcker jag att det duggregnar så då tappade jag ju lusten att gå ut och tur var väl det för när jag stängde ytterdörren om oss så öppnade sig himlen.
Jonathan fick istället sysselsätta sig med lite lera vilket resulterade i lera över en stor del av golvet.

Någon timme senare hade det slutat regna så jag tog hela cirkusen med mig ut och gick en runda. En liten stund efter vi hade kommit innaför dörren igen så öppnade sig himlen åter. Ibalnd har man helt enkelt tur.

Eftermiddagen spenderades sedan i sandlådan där jag bygger hus och broar och gör fina bilar med hjälp av formar och Jonathan förstör allt fortare än jag hinner skapa. Lite tråkigt men han har jätteroligt i alla fall.

En runda i skogen

Natten till idag vaknade jag strax efter fyra med ett par läckande kanonkulor och insåg att Hanna fortfarande sov. Hon hade då inte ätit sen 18.45 så mjölkbaren var en aningens full. Hon sov till 03.30 natten innan dess så det ska bli väldigt spännande att se hur den här natten blir. Dock var hon imorse vaken och "joddlade" från 04.30 till 06.00 då hon somnade igen bara för att bli avlöst av storebror som tyckte att det var hög tid att stiga upp.

I eftermiddag har jag och barnen varit uppe i skogen och gått en promenad. Det går ju inte så fort när Jonathan går själv, men han knatar på bra. Rundan tog lite drygt en timme, men då tittade vi lite på skalbaggar och plockade ekollon också.


Nu har Jonathan bara någon enstaka vätskefylld koppa kvar så snart kan vi börja vistas bland folk igen. Än så länge är Hanna frisk, peppar peppar...

Skåp och nyklippt gräsmatta

Oh vi fick faktiskt sovmorgon till 07.15 idag Shocked men det berodde nog främst på att stackars Flemming låg som en kanelbulle i Jonathans juniorsäng (enligt egen utsago).
På förmiddagen var vi uppe hos en kompis till min syster och hämtade ett skåp som vi hade köpt. Detta står nu så fint på altanen som Flemming har slitit så hårt med. Han har bytt golv och tak, isolerat och panelat och så har vi flyttat ut kaminen ut dit. Förhoppningen är att vi ska kunna sitta därute i julhelgen. Det ska bli spännande att se om det går.
Eftermiddagen ägnades sedan åt gräsklippning och gungning. Jonathan följer efter Flemming med sin lilla skottkärra och gör precis som pappa gör med gräsklipparen.


Jag passade på att fotografera mina fåglar i voljären. Jag har nu 6 undulater och 2 nymfkakaduor i den. Den ena nymfkakaduan chockade mig imorse med att äntligen ha lyckats ta sig ut hur fågelhuset för egen maskin. Nere vid golvet på fågelhuset finns nämligen ett inflygningshål. Detta lärde sig den andra nymfen att använda för ett bra tag sen, men inte den andra. Imorse hade den dock hittat ut själv. Men den tog sig inte in själv i kväll. Men men, Rom byggdes ju inte på en dag. Här kommer några foton på fåglarna:
  
 

Kissa duuktig

Jonathan var uppe och snurrade redan klockan fem som vanligt idag. Sen somnade han i vagnen när vi var ute och gick på förmiddagen. Han ser allt bättre ut i ansiktet, men fortfarande har han några vätskefyllda koppor kvar. Men snart kan vi börja vistas bland folk igen. Han har varit på mycket bättre humör idag och hjälpt mig i köket när jag experimenterade med tårtfyllningar.
Sen har vi möblerat om på hans rum också för vi skulle få in en byrå och vi har flyttat in hans kläder i garderoben där inne som Flemming tömde på sina gamla kläder igår.
Däremot så har Hanna varit lite småkinkig idag och inte velat sova på eftermiddagen fastän hon var trött. När vi åt middag satt hon nästan och somnade i mitt knä, men när hon väl skulle läggas så tog det 40 minuter innan hon äntligen somnade.

Barn har ju som bekant ofta en förmåga att lyckas avväpna oss vuxna med sin charm. Jonathan var med Flemming nere på toaletten idag och irriterade sin far genom att lägga tidningar i handfatet och sen trycka på tvålpumpen så att det kom tvål på dem. Så när Flemming väl var färdig och reste sig från toaletten så går Jonathan fram och titta ner och så kommer det kissa, duuuktig följt av en entusiastisk applåd från Jonathan. Då kunde ju inte den irriterade fadern hålla sig för skratt längre
Laughing.

veckohandling, bvc-grupp och en grinolle

Ja maken fick spendera ytterligare en natt på gästsängen inne hos Jonathan. Hos oss har vi uppdelningen att jag tar Hanna på nätterna och Flemming tar Jonathan. Man brukar ju säga att allra helst mammor brukar vakna lätt på nätterna när barnen låter, men inte jag. Jag hör aldrig Jonathan och för det mesta märker jag aldrig när Flemmign lämnar sängen. Men å andra sidan så reagerar Flemming inte heller på Hanna, så här kan man ju snacka om att vi har selektiv hörsel Laughing

Flemming var ju ledig idag så jag och Hanna passade på att veckohandla och sen åkte vi hem och och lämpade av varorna och sen gick vi till BVC där vår föräldragrupp startade idag. Det visade sig att vi bara var tre stycken i gruppen. Men det kan ju också ha sina fördelar då man pratar på ett annat sätt med varandra än när gruppen kanske består av tio personer. De andra två verkade trevliga i alla fall. Nästa träff  är om en månad.
Jag passade även på att väga Hanna och hon väger nu 6180 gr. Storebror vägde vid samma ålder 6575gr så lite skillnad är det ju på dem.

Jonathans koppor i rumpan och i ansiktet, som var de första som kom, börjar att se allt bättre ut nu, men han har fortfarande koppor med vätska i. Idag har han varit en riktig grinolle. Han har brutit ihop och tjurat för allt och inget. Måtte han vara på bättre humör imorgon.

Dagens bild är på Hanna i barnstolen. Hon är jättenöjd när hon får sitta där när vi äter middag. Det ska bli spännande att se om hon är lika intresserad av mat som storebror när det blir dags för smakportioner. Men om hon är dotter till Flemming och mig så borde hon vara det
Wink.

ännu en stökig natt...

Båda barnen sover sedan en timme tillbaka ungefär. Men natten till idag var stökig för Jonathans del. Flemming har sprungit som ett skållat troll en gång i timmen ungefär så han är en aningens trött i kväll. Imorgon är han ledig men om vi känner vår son rätt så lär vi inte få mer sovmorgon för det. Som ett resultat av natten eller vad det nu berodde på så har Jonathan varit väldigt gnällig och grinig idag. Han sov middag i nästan tre timmar men somnade ändå som en klubbad säl när Flemming lade honom.
Annars har det väl inte hänt så mycket idag heller. Hanna har inte gjort om gårdagens bravader med att vända sig från rygg till mage men hon har vänt sig till sidorna i alla fall så det är på gång.
Nu ska jag förpacka kidneybönorna jag har kokat idag och sedan blir det nog att kolla lite på idol på tv.
Dagens bild föreställer Jonathan i den fina tröjan som farmor har stickat. På grund av språkligt missförstånd mellan Flemming och hans mor så har det ramlat bort ett e i storebror. Men vad gör väl det - Jonathan är ju en stor bror :-)
Tack farmor för den fina tröjan. Den sitter perfekt nu.

Vattkoppor dag 5

Natten till idag vart väl relativt lugn för Jonathan men han var ändå så pass orolig att Flemming fick slå upp gästsängen och ligga inne hos honom. Så jag har inte delat säng med maken på tre nätter nu. Jaja det blir inga barn gjorda då i alla fall Wink
Idag har han inte haft någon feber och han har varit piggare och inte klagat så mycket över att det kliar. Jag tror inte heller att det har dykt upp så många nya koppor så nu hoppas vi på att han bara blir bättre och bättre. Han har ändå tagit sjukdomen väldigt bra får jag lov att säga. Jag fasade lite för vad som komma skulle när den stackaren inte kunde sova på natten mellan söndag och måndag.


Jag vet inte om det bara var tur eller inte, men ikväll när Hanna låg på vår säng så lyckades hon vända sig från rygg till mage. Lite hjälp hade hon nog av att det sluttade lite i sängen, men hon jobbade hårt själv. Ska bli spännande att se om hon gör om det imorgon. Storebror knäckte det på sin fyramånadersdag.

Nu är det dags för en kopp te och en bit mörk choklad och sedan är det väl snart dags för sängen igen.

Hyfsad dag

Det har ju kommit ännu fler koppor på Jonathans stackars kropp men det har ändå gått hyfsat bra idag. Han sov väl ungefär 1½ timme på soffan i förmiddags. Men när han vaknade så hade han en temp på 40,1 igen så det blev en omgång ipren igen och då kvicknade han till och verkade inte alls ha så ont av kopporna. Däremot så är ju aptiten inte på topp på honom. Han har slevat i sig lite glass och lite omelett och druckit saft. Han har hitintills endast druckit vatten eller mjölk, men nu har vi gett honom lite saft också för att han ska få i sig tillräckligt med vätska.
Innan middagen i kväll skulle vi ge honom en omgång Tavegyl, men det slutade med att han spydde upp alltihopa igen. Så han fick en ny omgång utblandad i saft och det slank ner. Innan han gick och lade sig så fick han en omgång ipren till och han somnade som en klubbad säl. Hoppas nu att han får sova bra i natt.

Hanna hon åkte i badbaljan ikväll och det var nog första gången som hon faktiskt verkade gilla det. Det har ju bara tagit 3 månader ;-)



Nu ska vi väl strax krypa till kojs - det är ju ingen som vet hur natten blir.

jobbig natt

Klockan 21.50 lyckades Jonathan äntligen somna i går kväll bara för att vakna hysteriskt gråtande en timme senare. Resten av natten har han sedan sovit i halvtimmarsstötar och gråtit däremellan. Så imorse ringde jag till BVC-sköterskan och fick tavegyl utskrivet som Flemming ska hämta på väg hem från jobbet. Han jobbar bara halv dag idag för Jonathans skull och för sin egen för han fick inte mycket sömn han heller. Jag fick ju lite mer eftersom Hanna sover så bra om nätterna. Febern ligger fortfarande på över 39 grader. Vi har varit ute och gått en runda med hundarna och nu har Jonathan äntligen somnat på soffan. Jag hoppas att han får sova en stund nu den stackaren för han är så trött.


Fler koppor...

Det gör så ont i mammahjärtat när Jonathan nu inte kan somna för klådan trots att han är så trött. Han ligger tilsammans med pappa och gråter till och från. Helst vill han att man ska ligga och klia honom där det kliar som mest.
Han har ändå varit på hyfsat gott humör idag och han lekte med grannflickan som var på besök i eftermiddags i hopp om att hon skulle bli smittad. När de gick hem tog vi tempen på honom bara för att ha lite koll på hur han låg och det visade sig att han 40.1 så vi gav honom en omgång ipren. Men det hela slutade med att han kräktes ner hela badrummet, antagligen just på grund av den höga febern. Jag fasar för hur den här natten ska bli. Visserligen är det Flemming som kommer att ta största smällen eftersom jag har Hanna och sedan måste ha dem imorgon när Flemming är på jobbet.

Nu kom Flemming och Jonathan ut från rummet eftersom det inte verkar gå att få honom till att somna. Förhoppningen nu är att han ska bli lite distraherad av TV:n från klådan så att han somnar där. Jag är inte religiös men nu är det nästan att jag ber till högre makter att lilla Hanna ska slippa det den här omgången.


vattkoppor och lite gröt...

Vattkoppor

När vi vaknade imorse insåg vi ganska snart att det inte var en förkylning som var på gång på Jonathan utan han har åkt på vattkoppor. Det är väl okej för hans del då det sägs att man kan komma lindrigare undan  ju yngre man är, men det kanske inte är fullt så roligt om lilla Hanna drabbas. I vilket fall som så har han haft lite feber idag också och framemot eftermiddagen började man märka att det nog kliar en del då han har börjat klia sig och säger aj ont.

Men det är roligt med barn - när han vaknade hade han 39,4 i temp. Hade det varit jag eller Flemming så hade vi ju legat pall i sängen, men inte Jonathan inte. Han spelade fotboll med pappa på altanen och när pappa satte sig ner för att inte stimma upp honom allt för mycket - han hade ju trots allt feber - så fortsatte Jonathan att leka med bollen på egen hand. Fast sen fick han ju ta igen sig lite i sitt tält.


Jaja det är bara till att inse att han kommer att missa fotograferingen på Tallkotten i år igen.

Förkylning på gång?

Så har ännu en dag passerat för Cirkus Krogh. Barnen sov över all förväntan i natt och Hanna lyckades inte väcka Jonathan när hon ville ha mat. Jonathan sov hör och häpna ända tills klockan ringde. Han vaknade till tidigare men eftersom han låg bredvid mig så kunde jag hejda honom innan han vaknade alltför mycket.

Medan Jonathan var på Tallkotten så var Hanna och jag och handlade mat för en vecka. Vi köpte också en liten present till Flemming i form av en bok. Eftermiddagen spenderade vi sedan hos en kompis där vi även blev bjudna på middag vilket vi inte tackade nej till. Det var onekligen rätt skönt att inte behöva laga middag med två trötta barn. Jag kände att Jonathan var lite varm när vi var där och när vi kom hem så visade tempen 39.3 och han har börjat hosta lite. Det återstår att se vad det ska bli av detta. Jag kommer nog att smyga in och tempa honom en gång till nu innan jag går och lägger mig.

Jag fick ett sms från Flemming för någon timme sen där det stod att han skulle vara i stan kl 23.26. Jag kan ju erkänna att jag nu är tacksam för att han har egen bil så att jag inte behöver väcka barnen för att åka in och hämta honom. Men nu börjar det bli dags att tänka på refrängen här, ska bara släppa ut hundarna en vända till innan jag kryper till kojs.

Gräsänka

Vädret imorse var fantastiskt när vi skulle gå till dagmamman. Det regnade ganska ordentligt inatt så allt var fortfarande täckt av vattendroppar och solen glittrade i dessa. Jag passade på att ta med mig kameran när vi gick och de här bilderna blev det:
      

När jag hämtade Jonathan på Tallkotten idag så möttes jag av en grabb i väldigt rutiga byxor. Han hade lagt ett lass i blöjan som visst hade läckt ut i både byxor och regnbyxor. Jag hade tydligen missat att lägga i ett par extra byxor i hans väska så han hade fått låna ett par. Men de passade perfekt till hans begagnade jacka från typ tidigt 90-tal.;-)
Vi fortsatte från Tallkotten till affären där Jonathan var kanonduktig och hjälpte mig att handla. Han drog korgen och stoppade ner varor i den och när vi kom fram till kassan hjälpte han mig med att plocka upp varorna ur korgen och sedan körde han den stora kundvagnen med Hanna i. När vi kom ut till bilen så klämde sig den stackaren på handtaget på bildörren och då blev det en del gråt och tandagnissel.
Han var så trött när vi kom hem att jag lade honom för middagsluren utan att ge honom lunch först. Den gick dock ner fort när han vaknade för då var han riktig hungrig.
I eftermiddag hann vi också med att klippa gräsmattan medan Hanna sov i vagnen. Men liksom förra gången jag försökte klippa så bröt Jonathan ihop för att jag inte ville gunga honom när han ville. Tur att våra närmsta grannar också har barn annars hade de väl trott att man höll på att misshandla honom. Så det var bara till att gunga när gräsmattan var klar. Tur man är kvinna för då vaknade Hanna också så jag fick rulla vagnen samtidigt som jag gungade storebror.

Nu sover båda barnen. Men det tog gott och väl en timme att få dem att sova. Jonathan sover i pappas säng så att jag slipper springa som ett skållat troll inatt eftersom pappa som vanligtvis har Jonathan på nätterna är i Belgien. Förhoppningsvis så kommer Hanna inte väcka honom när hon vill ha mat. Det ska ju också bli väldigt intressant att se hur dags de båda har tänkt stiga upp imorgon.

Nu ska jag hänga upp lite tvätt och sedan fortsätta titta på folk som gör bort sig i Idol.

På lekplatsen

Efter den sedvanliga tuppluren traskade vi idag iväg till lekparken på öppna förskolans utedag. Det blåste ordentligt idag och kanske var det det som gjorde att det inte var så många som kom dit. Men Jonathan hade roligt i alla fall. Han grävde i sandlådan och sedan fick mamma trampa runt på cyklarna tills hon blev alldeles snurrig. När vi fikade så kom det en helikopter och flög över och då nästan tjöt Jonathan av lycka. Innan vi gick hem han vi sparka lite boll och busa också. Hanna hon sov hela tiden vilket passade mig utmärkt för då hann jag busa med Jonathan och slapp slänga fram brösten i blåsten.

När vi kom hem så ville jag sitta lite vid datorn och då skulle Jonathan som vanligt ha kritorna eller som han säger kiitorna. Och som vanligt slutade det med att han först ritade på lite annat än pappret och sen började slänga kritorna på golvet.


Båda barnen sover sen en timme tillbaka och jag ska nog sälla mig till maken och glo på folk som skämmer ut sig i Idol. Imorgon ska Flemming till Belgien så jag får försöka få båda barnen i säng själv men det ska nog gå det med.

Tre månader

Idag blir vår lilla tös tre månader gammal. Vart har tiden tagit vägen...

Idag var det också dags för den första vaccinationen. Det gick jättebra och hon sa inte ett knyst. Hon väger nu 5945 gram, vilket är en ökning på 300 gram på två veckor, och hon är 61cm lång. Än har vi inte märkt någon reaktion på vaccinet men det kan ju komma om ett par dagar också.
Vid lunch fick hon sitta en liten stund uppallad i en barnstol och titta på när Jonathan och jag åt. Det verkade passa den lilla damen. Hon sprattlade och pratade och hade sig. Tänk om en månad ungefär är det redan dags att börja testa om hon är intresserad av smakportioner. Men om hon är som sin bror så blir det inga problem.

Störd tupplur och hemgjord müsli

När Jonathan var hos dagmamman idag passade jag på att göra lite müsli igen. Jag tycker att den man gör själv blir mycket godare än den man köper. Dessutom blir det mindre socker i den hemgjorda.


Efter lunchen la jag mig tillsammans med båda barnen för en tupplur. Vi hade alla lagom somnat när jag hör hur det bankar på ytterdörren. Utanför står två äldre damer som vill prata om vad de egentligen står i bibeln. Jag som inte alls är troende försöker säga att jag inte är intresserad samtidigt som jag står med ett öga mot sovrummet och bara väntar på att Jonathan ska komma ut. Damen påpekar att det ju handlar om vår framtid och våra medmänniskor med mera. Till slut häver jag ur mig att tyvärr har jag inte tid och i samma sekund så kommer Jonathan mycket riktigt utstapplande. Damerna ger sig i alla fall och jag lyckas få Jonathan till att soman om. Sen dröjer det kanske en kvart så backar en lastbil ner på gatan och då bara måste ju hundarna skälla varpå Jonathans huvud lyfter från kudden igen. Men även denna gång får jag honom att somna om. Han fick slutligen sova ett tag men jag lyckades inte somna för när han väl sov så ville lillasyster äta och äta och äta.
Eftermiddagen spenderade vi sedan i trädgården där vi lekte i sandlådan och gungade. Dock gungade jag inte i 50 minuter som Flemming gjorde igår.
Imorgon är det dags för Hanna att få sin första vaccination.