Jordgubbar, båtar och glass

I förmiddags begav jag mig upp till Torsås för att i sällskap med mina föräldrar och en vän till dem plocka lite jordgubbar. Jordgubbarna var väl inte så värst stora men de 11 liter som jag hade med mig hem gick ganska fort att plocka. Tror att det tog 45 minuter ungefär. Nu är de rensade och klara och stoppade i frysen för att bli till en och annan paj eller glass i vinter.

När jag kom hem åt vi lite mat och så åkte vi in till Karlskrona med barnen för att titta lite på båtarna. Det var veteranbåtsdagen idag men de båtarna såg vi inte så mycket av eftersom vi inte hade lust att betala 80kr per person för att komma in på Stumholmen. Istället styrde vi kosan mot Glassiären där vi intog årets första, gigantiska glass. Jag kan nog konstatera att det finns två skäl till att nöja sig med två kulor där och det är att dels så smälter glassen så otroligt fort att man måste kasta i sig den innan den rinner bort och hinner på det viset inte njuta av glassen. För det andra så blev jag så mätt att jag inte var ett dugg hungrig tre-fyra timmar senare när det var dags för middag. Men gott var det även om det inte blir fler sådana glassar i sommar. Jag gör hellre glassen själv hemma så att jag slipper de tillsatser som finns i industritillverkad glass.




Den här dagen har verkligen gått i ett kör så nu när jag satte mig ner känner jag att jag är rätt så trött.

Vattenkrig

Efter ett besök i lekparken och i affären på förmiddagen plockade jag fram Hannas gamla badbalja för att barnen skulle kunna plaska lite med vatten. Vi har ju inte införskaffat någon större pool än men blöta blev de i alla fall. Allra helst eftersom Jonathan sprutade vatten på pappa och pappa då tog till vattenslangen som hämd. Behöver jag säga att Jonathan var plaskvåt?




I övrigt har vi haft en lugn men gnällig dag här hemma. Barnen blir väl även de påverkade av värmen och ännu varmare ska det tydligen bli imorgon. Sen har de väl varit lite trötta idag också. Jonathan sov inte riktigt så mycket som han brukar natten till idag eftersom vi hade barnvakt här igår kväll då jag jobbade och Flemming skulle grilla lite med jobbarkompisar. Just nu har han nog drömt något för han ligger och gråter i sin säng trots att Flemming är där inne hos honom.

Jag jobbade ju som sagt igår kväll och vi var två semestervikarier själva i tre timmar på 16 boende. Det var lite smånervöst när den ordinarie personalen gick hem men det gick bra och vi hann vad vi skulle till nattpersonalen kom och det var dags att gå hem.

Vilt på dagis

Det här blir ytterligare ett inlägg utan bilder men det får ni leva med ;)

Till barnens försvar får jag väl lov att säga att de var på mycket bättre humör idag trots att de nog var trötta efter att ha varit på dagis. Det verkade som om det hade gått vilt till där idag för när jag hämtade Jonathan så hade han slagit sig i pannan och ett av de andra barnen verkar ha bitit honom i ena armen ett par gånger. Han har nämligen röda märken efter tänder där. Personalen har väl inte riktigt sett när det har hänt men det har i alla fall inte gått hål så det är ingen fara med det. Det händer ju att barn bits ibland och nu är personalen uppmärksammad på att det har hänt så de kan  hålla ögonen öppna.

Det har varit varmt och blåsigt även idag men även om den kraftiga blåsten är lite irriterande så är det också skönt att det fläktar lite.

Ibland...

...har man bara lust att gå ut och stänga dörren bakom sig och slippa höra när ungarna gnäller och bråkar. Idag har varit en sådan dag.
Natten var ganska stökig inatt då Jonathan kom in till oss vid 3-snåret och kröp upp i sängen. Men han kunde inte somna om utan låg och snurrade och sparkade främst Flemming både här och där. Till slut tröttnade Flemming och bar in honom i hans egen säng där Jonathan somnade efter ett tag och vi fick någon timmes mer sömn innan lilla fröken Krogh vaknade.
Hanna var feberfri imorse men eftersom jag ju inte visste om hon hade tänkt få feber senare under dagen så fick jag vabba (vård av barn) för första gången och stanna hemma med de båda juvelerna. Jonathan var väl på rätt hyfsat humör på förmiddagen men eftermiddagen har mest bestått av gnäll och mamma kan du hjälpa och kan inte och Hanna har ju inte varit på bättre humör hon. Och när Jonathan är ilsken så innebär det för det mesta att Hanna får utstå ganska mycket, varpå hon blir arg och ledsen. Jonathan måste absolut ha samma leksaker som hon eller sitta i samma stol som hon och så vidare.
Jag vet att det är ett helt normalt beteende men det blir ju inte mindre frustrerande för det när de bara är i luven på varandra. Jag slogs ju också ganska bra med mina syskon så jag vet ju hur det är.

Men det är inte lätt att vara förälder alla gånger. Många gånger så handlar ju sådan perioder som Jonathans kan inte om en alldeles normal del av utvecklingen men för en annan känns det som att han kan allt mindre själv och snart är han väl på väg att krypa tillbaka in i magen på mig igen. Jag kan ju ärligt säga att jag längtar tills han kommer ur det.
En annan sak som inte är lätt är hur man ska bete sig när Jonathan slår lillasyster för man vill ju inte bara ignorera det och låta dem hållas för det är inte okej att slåss. Men att skälla på honom funkar inte heller för det går in genom ena örat och ut genom det andra. Någon som har något bra förslag??

I vilket fall som så ligger de båda för natten nu och maken ska strax till gymmet och jag ska njuta av lugnet. Jag känner mig lite trött och sliten ikväll och imorgon börjar jag jobba redan 06.45. Men det ska bli skönt att få gå och jobba ;)

Nakenbadare

Stackars lilla Hanna har dragits med feber idag men hon har legat på 39.2 under dagen och ikväll på 39.0. Meningen var ju att vi skulle åka upp till syrran idag så jag ringde henne och frågade vad hon tyckte och för henne var det okej att vi kom trots att Hanna hade feber. Och för Hannas del tror jag inte att det spelade någon större roll om hon tog det lugnt här eller hemma hos Jennie så vi körde dit.
 Det är så trevligt att se hur fint Hugo och Jonathan leker tillsammans och hur roligt de har. Även Jonna var med och lekte lite. Det  blev även lite bad i poolen för pojkarna men det blev inga foton tagna för nakenbilder lämpar sig inte för bloggen ;) Det var några trevliga timmar som spenderades där innan vi styrde kosan hemåt igen.

I eftermiddags var jag sedan och gjorde en synundersökning, vilket jag inte har gjort på sju år nu så det var hög tid. Min syn hade försämrats litegrann på högra ögat medan det vänstra var oförändrat. Nya bågar har nu provats ut och de hade ett bra erbjudande så det blev även ett par solglasögon med min styrka. Allt för strax under 1600 kr vilket jag tycker är helt ok.

Ikväll ringde Flemmings pappa Svend och de pratade på en lång stund. Flemming uppskattade det telefonstamtalet mycket och jag är så glad för deras skull att de har fått kontakt igen.

Nu ska jag titta på Morden i Midsomer. Jag gillar inte att läsa deckare men engelska deckare ser jag gärna på TV. Jag tittar nog lika mycket för miljöerna och de vackra husen. Jag gillar verkligen den engelska landsbygden då det var landsbygden som jag bodde på under de 13 månader som jag jobbade i England för många år sedan.

Trötta barn

Jag började jobba klockan 7 idag och gick till 16 så Flemming var hemma lite längre på morgonen och lämnade barnen på dagis vid kl 11 och så hämtade jag när jag slutade. Det var två riktigt trötta barn som jag hämtade hem. De var så trötta att de knappt orkade äta middag innan de gick och lade sig vid kl 18.15. Jag antar att det till största delen beror på att de inte är vana att vara så länge på dagis än men det lär de väl vänja sig vid. Sen är det ju ganska varierande tider som de kommer att vara där men i genomsnitt tror jag att det nu under sommaren kommer att vara någonstans mellan 17-25 timmar. Jonathan lade sig i soffan för att titta på barnprogrammen på TV men efter några minuter såg det ut så här:


På jobbet idag fick jag frågan om hur jag tyckte det var att jobba inom äldrevården varpå jag svarade att jag tyckte att det var jätteroligt vilket jag faktiskt tycker. Den som ställde frågan svarade då att det märks att jag tycker det och sånt är ju alltid trevligt att höra.

Nu väntar en gigantisk hög med tvätt på att vikas. Imorgon är vi lediga och då blir det ett besök hos kusinerna Jonna och Hugo.

Kristianopel

På förmiddagen idag begav vi oss på en liten utflykt till Kristianopel för att Jonathan skulle få titta lite på båtarna. Kristianopel är verkligen en idyll med små och gamla trähus omgivna av rosor och andra blommor och en liten hamn med sjöbodar.

Byn lockar i regel mycket turister under sommaren fast än har ju semestrarna inte riktigt börjat så det var ganska lugnt idag och inte så många båtar i gästhamnen.
Jonathan fick en glass medan Flemming och jag avnjöt en kopp kaffe i solen. Hanna sov ända tills vi satte oss i bilen igen.

När kaffet var uppdrucket styrde vi kosan mot Lyckeby för att veckohandla och sedan hem och plocka undan lite snabbt och rensa jordgubbar och vispa lite grädde till eftermiddagens kaffegäster. Så den här dagen har passerat i en rasande fart. Nu sover barnen, Flemming är och tränar och jag ska pyssla med mitt.

Midsommar

Midsommarafton igår innebar inget särskilt firande för vår del i år eftersom jag skulle jobba på eftermiddagen/kvällen. Istället blev det en promenad med hundarna på förmiddagen och sedan fortsatte Flemming med altanen och jag gjorde väl lite nytta här inne. Ungarna var inte på sitt allra bästa solskenshumör kan jag inte påstå utan det var mycket tårar och ilska från deras sida. Hanna blir så fruktansvärt arg när saker och ting inte går som hon vill och Jonathan är inne i en period av vill ha /vill inte ha alltifrån sparkcykel till pappa och så vidare. Så jag tyckte väl nästan lite synd om Flemming som skulle vara själv hemma med dem och njöt av att jag skulle få gå och jobba.

Som tur var så var de flesta pensionärerna på betydligt bättre humör. Jag tycker verkligen att det är ett roligt jobb och extra roligt blir det när pensionärer som annars har svårt för vikarier efter bara ett par dagar verkar ha accepterat mig :)

Vid kl 21 när jag slutade så cyklade jag sakta hemåt och njöt av den friska luften och dofterna av grillat som nådde min näsa. Lite här och var hörde man folk i trädgårdarna. De skrattade och spelade spel och på nåt ställe spelades det musik på hög volym. Även om det inte var så varmt igår så hade vi i alla fall tur med vädret för idag har det varit riktigt skitväder. Det har regnat och nästan haglat om vartannat och däremellan har solen lyst lite också.


Hanna har gått mestadels av tiden idag, det är inte mycket vi har sett henne krypa. Det är stor skillnad mot bara för en vecka sedan.
Flemming och jag har avnjutit middagen på tu man hand och den avrundades med hemmagjord gräddkolaglass som satt som en smäck i volangerna ;). Lite ogräsresning har jag också hunnit med, men nu blir det nog en stund framför TV:n.

Går allt mer

Igår var det min första riktiga dag på jobbet då jag faktiskt skulle ersätta någon annan. På morgonen blev jag och en annan sommarvikarie, som gick bredvid under dagen, ombedda att få upp en av de boende ur sängen och göra iordning henne. Vi var ju en aningens tafatta kan man säga och vissa moment fick göras om ett par gånger men damen kom till slut ut till frukostbordet tvättad och påklädd och med tänderna i munnen. Den personal som jag har jobbat ihop med hitintills har alla varit väldigt trevliga och fullt förstående för att det är mycket som man är osäker på så här i början.

Idag har jag varit på introduktion till modern förflyttningsteknik och insett att jag använder min kropp lite fel vid lyft och annat men attans vad svårt det är att lära om. Men lära om ska jag verkligen försöka göra för det blir båda lättare att lyfta och vända de boende och man spar sin kropp om man gör det på rätt sätt.
Hanna och Jonathan har idag varit på dagis i 5½ timme vilket är mer än vad Jonathan har varit innan och det märks på dem att de är trötta för de är lite gnälliga här. Så i eftermiddags satte vi oss i bilen och körde in till Leksakshuset och köpte en trehjulig sparkcykel till Jonathan som han blev väldigt glad för.
Tidigare i veckan var jag och köpte Hannas födelsedagspresent från morföräldrar och morbröder och moster. Det blev ett lekkök eller vad de nu heter. I vilket fall som så  pysslar hon och Jonathan  en hel del med det. Hanna går nu allt oftare och idag kom hon plötsligt ut från Jonathans rum sittandes på en bobby-car och hon sparkade sig fram så fint med den och kunde till och med styra lite. Lära-gå-vagnen har hon också börjat kunna styra lite men framför allt lyfta om den inte kör dit hon vill.

Nä nu kallar tvätthögen på mig. Tyvärr är det alltför få timmar på varje dygn så man hinner ju inte hälften av det man skulle vilja. Imorgon är det jobb hela dagen som gäller så snart är det väl dags att gå och lägga sig också.

Jullans bravader

Varför måste våra barn envisas med att vakna kl 5 på morgnarna, eller helst ännu tidigare? Som regel så har de inte sovit riktigt färdigt så dags och jag har definitivt inte gjort det. Idag var det väldigt segt att stiga upp. Hanna gnuggade sig i ögonen redan 06.30 igen så jag drog en rövare och gick och lade henne igen och till min stora förvåning så somnade flickebarnet igen.

I lördags vankades det alltså kalas för Hanna och Lillie. Vi hann med ett besök på IKEA först där det bland annat inhandlades ramar till förstoringarna av ett par foton på barnen som jag har tagit. Men hu vad mycket folk det var där, vilket man egentligen hade kunnat räkna ut med baken eftersom vädret var lite tråkigt och det var lördag. Sen bar det av ut till Lille där logen röjdes och sedan in med bord och stolar där så satt vi skyddade från vädret. Men vi hade faktiskt en väldigt tur med vädret. Det kom bara några få stänk. God mat och dryck och trevligt sällskap gjorde det hela till en angenäm eftermiddag och kväll. Jonathan lekte och hade väldigt roligt med kusin Hugo men även morbröderna. Kusin Hugo hade helt klart coolaste frisyren:



Hanna övar på att gå

Jullan (Flemmings ena hund) har varit hos extrahusse Johnny i helgen. Igår skulle en bekant till honom slå gräs på ett fält och fick då syn på en rådjursget som stog i kanten av fältet. Genast misstänkte han ju då att det kanske fanns ett kid någonstans i gräset på fältet så han gick över och kontrollerade hela fältet men hittade inget kid. Då hade Johnny låtit Jullan söka av fältet och hon hade lyckats hitta två små kid som var så nya att de inte ens kunde stå upp. De låg väldigt väl gömda i gräset och hade det inte varit för Jullan så hade det blivit slarvsylta av dem. Nu kunde Johnny och hans bekant bära undan dem till kanten av fältet istället. Men det är många kid som inte har den turen utan får sätta livet till när gräset ska slås. De ligger ju så väl gömda att de inte syns. Egentligen kanske det skulle ha funnits tillgång till upptränade hundar som kunde söka av fälten innan gräset slås så skulle man kunna rädda en hel del kid.

I övrigt hade vi en lugn dag hemma igår. Alla de nya fönstrena är nu isatta på altanen och det återstår att fixa till runt dem. Till helgen kommer nog också trappan att bli färdig så snart så är det klart och då väntar väl klippning av häcken och annat arbete i trädgården.

Idag ska barnen vara på dagis 9.30-13.30. Hanna inskolas ju fortfarande och jag är ledig från jobbet så jag kommer faktiskt att få 4 timmar utan barn idag vilket jag ser fram emot. Fick lite pengar av mormor och morfar i helgen så jag ska faktiskt åka in till stan och köpa mig ett par byxor och ett par skor att jobba i tänkte jag. Sen finns det ju tusen andra saker jag skulle vilja hinna med också men vi får se vad som hinns med.

Bredvidgången avklarad

Nu har jag klarat av mina två dagar med bredvidgång på de två avdelningarna som jag ska jobba i sommar. Att jobba på ett äldreboende är otroligt roligt, men också tankeväckande och lite tragiskt. Onekligen funderar man ju lite på hur man själv och ens egna föräldrar kommer att bli när man kommer upp i den åldern. Det är så många olika människoöden som samlas på ett äldreboende och det är ibland tragiskt att se hur de äldre går i barndom igen och beter sig som femåringar ungefär. Men tar man det för vad det är så är det också väldigt roligt. Man får många goda skratt om dagarna och de är härliga de boende. Personalen som jag har träffat de här två dagarna verkar också väldigt trevliga och de verkar tycka om sitt jobb och det är ju ett väldigt viktigt jobb.
Det är mycket man försöker få in i skallen när man går bredvid och efter att ha jobbat 21 timmar på två dagar så var jag helt slut igår kväll när jag kom hem så jag somnade ganska omgående.

Hannas inskolning fortsätter att gå jättebra. Nu har hon lämnats där tre dagar och det fungerar alldeles utmärkt. Idag fick de lunch där också och hon hade bara suttit och gapat och ätit två portioner. När jag kom för att hämta henne sa en av dagmammorna - vilken härlig unge det är. Hmm, jag tror att den goda tvillingsystern bor på dagis och så får vi med oss den onda gnälliga systern hem ;) Men hellre att de uppför sig när de är borta i alla fall även om det är rätt påfrestande när de gnäller större delen av dagen.

Jonathan var så trött i eftermiddag att han somnade i soffan vid kl 16 och det gick inte att väcka honom förrän en stund senare när Flemming kom hem och hundarna skällde som galningar. Fast jag förstår honom för jag hade lätt kunnat somna på soffan i eftermiddag jag också.


Imorgon blir det kalas för Hanna och min farmors syster som också har fyllt år nu i juni och så blir det ensväng till IKEA.

Inskolning dag 2

Inskolningen gick riktigt bra idag också. Dagmamman tog Hanna med sig och jag försvann in i ett annat rum och Hanna brydde sig inte verkade det som. Hon har ännu inte tykänts mot någon. Så imorgon ska Flemming testa att lämna henne där i 1½ timme. Men det är jobbigt med inskolning för hon somnade ganska snabbt idag också och jag hade nog kunnat sova en stund på soffan jag också ;).

Efter lunch begav vi oss ut och plockade en bukett med vilda blommor och sen fixade vi ett kort och så gick vi upp och lämnade det till Nicole som tar studenten idag. Tänk att mellanstadietjejen som jag lärde känna för 8 år sedan nu tar studenten! Grattis säger vi i alla fall och hoppas att du har haft en bra dag Nicole!

Ikväll har jag varit på informationsträff för sommarjobbet. Den här introduktionen fick jag ju inte alls när jag hoppade in som timvikarie på samma ställe för två år sedan så det känns ju lite som om de tar lite bättre hand om sina semestervikarier än timvikarierna. Intressant ska det i alla fall bli och imorgon börjar jag med 10 timmars bredvidgång. Även på torsdag blir det 10 timmars bredvidgång och på torsdag kväll lär väl jag stupa i säng. Men sen är jag ledig till tisdag i alla fall.

Inskolningsstart

Idag var det så dags för lilla fröken Krogh att börja skolas in på förskolan. Första dagen gick jättebra trots att hon är väldigt mammig och grinig. Men dagmamman tog henne och Hanna satt länge i hennes knä och pratade lite och sen satt hon i knät på en av de andra dagmammorna också.
Jag blev utsedd till lektant för några av de andra barnen och Jonathan under tiden.
Idag var det också terminsavslutning för öppna förskolan och det blåstes ballonger för glatta livet. Sen sjöngs det ett par sånger men barnen var alldeles för uppspelta över ballongerna för att kunna sitta stilla så det vankades ganska snart varsin glass och så kex och saft på det. Hanna fick dock nöja sig med lite banan. Men sen roade hon sig på egen hand och struntade fullständigt i vart jag var.

När vi sen begav oss hemåt så somnade båda barnen som klubbade sälar i vagnen. Det började regna när vi gick hem men de sov lika gott för det under regnskyddet.

I eftermiddag har Hanna gått ganska mycket på egen hand och inte bara emellan oss. Så nu hoppas vi verkligen att hon fortsätter att öva. Det är mycket som blir lättare när hon kan gå själv.

Flemming stack precis iväg till gymmet och jag ska roa mig med en enorm hög med ren tvätt som ska vikas.

EU-val och tänder

Hanna har varit ganska gnällig och lite mammig ett bra tag nu. Det börjar bli ganska irriterande när ungen hänger i byxorna och bara skriker. Kanske kan det bero på att tänderna mer eller mindre kommer på löpande band. Tand nummer 5 och 6 är på väg på samma gång och bryter igenom vilken dag som helst skulle jag tro. Sen händer det ju mycket när hon så sakteliga håller på att lära sig gå.

Idag har vi gjort vår plikt och rättighet och röstat i EU-valet och sen har Flemming hållt på med trappan till altanen och jag har rensat lite ogräs här i kväll.

Imorgon är det en stor dag för lilla Hanna. Hon ska nämligen skolas in på dagis nu. Det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att gå. Med Jonathan var det aldrig några problem men Hanna är ju som sagt lite gnällig och mammig just nu fast det är i regel inga problem med att någon annan tar henne. Det är bara det att hon föredrar mig.

Sveriges nationaldag

Idag är det Sveriges nationaldag, men ska jag vara riktigt ärlig så har vi inte firat den det minsta. Fast det är ju vackert med alla flaggor som vajar i vinden.


På svärmors gata i Danmark har de en, i mitt tycke, trevlig tradition. Fyra av grannarna har vardera en liten flaggstång och flagga och när någon till exempel fyller år så ställs denna flagga ut och när grannarna ser det så ställer de ut sina flaggor också. Detta innebar att alla fyra  flaggade för Hanna när hon fyllde år i tisdags, trots att de inte visste vad de flaggade för.

Flemming och en annan pappa till ett av barnen på Tallkotten har idag varit och lämnat av en gigantisk kabeltrumma  utanför Tallkotten. Denna kabeltrumma ska göras om till lekstuga är det tänkt, men det krävdes lite kraftigare utrustning för att baxa den på plats än vad de hade tillgång till idag så det kommer väl att ske under veckan.
I eftermiddags kom grannflickan Tuva in och ville leka med Jonathan. Nu leker de ju inte så mycket med varandra utan mest bredvid varandra men de verkade ha kul i alla fall. Sen gick de iväg hand i hand in till henne där det hoppades lite studsmatta.

Igår var vi på BVC och mätte och vägde. Hanna vaccinerades och vägde in på 10660 gr och 75 cm lång. Hon följer sin kurva perfekt. Jonathan gick igenom treårskontrollen utan anmärkning och fick en cykelhjälm. Han var igår 99 cm och vägde 21,5 kg. BVC-sköterskan bad mig vara uppmärksam på hans vikt eftersom han hade gått upp en del på ganska kort tid, så nu har operation motionera Jonathan påbörjats. Målet är väl att han inte ska gå upp något på ett tag nu och innebär väl mest att vi ska försöka bli mer aktiva med honom och hålla ett öga på hur mycket mat han stoppar i sig. Det kan ju räcka med en bulle hemma hos mormor. I vilket fall som så fick han gå själv idag när jag gick ut med hundarna och han gick faktiskt större delen av rundan själv så jag är jätteimponerad.

Flemming sitter just nu och tittar på fotbollslandskampen mellan Sverige och Danmark. Han är inte särskilt fotbollsintresserad egentligen men landskamper mella Sverige och Danmark tycker han är roligt även om han inte håller på något särskilt lag. Jag är ju inte alls road av fotboll utan ska strax faktiskt krypa ner i sängen och läsa lite. Min gräspollenallergi har slagit till så jag är ganska trött och snorig ikväll.

Åter till vardagen

I förmiddags hämtade Flemming och Jonathan hem Ixa och Jullan  som hade varit på hundhotell strax utanför Jämjö. De verkar ha haft det jättebra och det hade fungerat bra med dem också så vi kommer troligen att lämna alla hundarna där till jul trots att det kommer att kosta en smärre förmögenhet, men vad gör man.

Jag har ju som sagt varit på anställningsintervju och inom ett par veckor kommer rektorn att höra av sig. Jag är nog nöjd med min prestation under intervjun i alla fall och känner inte att det är så mycket som jag skulle kunna ha gjort bättre så nu är det bara till att hålla tummarna.

I övrigt har dagen präglats av städning och tvättning. Flemming lyckades sparka liv i gräsklipparen som dog innan vi åkte och jag har kört lite med grästrimmern. Flemming är just nu iväg och tränar och jag hamnade alltså här men nu blir det nog lite tv för min del, på svenska så att man förstår allt de säger ;D

Danmarksresan, onsdag 3/6

När frukosten var avklarad denna morgon tog vi avsked av farmor och farfar och kl 09.00 styrde vi så åter kosan mot Sverige. Vid kl 13 ungefär gjorde vi stopp för lunch och för alla er föräldrar som har IKEAs Antilopstol så kan vi tipsa om att man inte alltid behöver använda benen på den:




Vid Stora Bältsbron ligger det en fyr som jag tycker är så väldigt vacker så jag testade att fotografera den genom bilrutan när vi körde förbi och bilderna blev ganska okej faktiskt. Vädret var lite disigt och regnigt just där dock.

Här med högdelen på bron i bakgrunden.

Är det inte en vacker fyr?

Den här vägen körde vi upp till Helsingör istället för över Öresundsbron eftersom vi hade lovat Jonathan att vi skulle åka båt. Han höll sig vaken till vi var bara ett par mil från färjan men då var vi faktiskt så elaka att vi väckte honom så fort han somnade. Överfarten till Helsingborg gick bra och Jonathan tyckte att det var spännande att åka färjabåt som han kallade den för. Kl 17.40 var vi så hemma här igen och jag är så imponerad över barnen som var så duktiga. Visst, lite smågnäll blir det ju alltid men inte så att vi behövde göra några långa stopp för att rasta av dem.

Väl hemma lastade vi ur bilen, åt lite mat och så körde jag upp till mina föräldrar och hämta hem mina hundar och när jag kom tillbaka så nattade vi barnen och så for Flemming iväg och lämnade tillbaka hyrbilen. Han tyckte att det var väldigt obehagligt att sätta sig i sin egen gamla bil efter att ha kört så långt med en ganska mycket nyare bil. Innan klockan var alltför mycket så kraschade även cirkusledningen i sängen. Det var ganska skönt att få lägga sig i sin egen säng igen. Men så är det ju alltid. Det är jättetrevligt att resa bort och vi har haft det så bra och det är alltid lite sorgligt att resa hem igen. Men det är också samtidigt skönt att komma hem till vardagen och sitt eget hem igen. Men nu är det ju inte mer än 6 månader tills vi träffas nästa gång och jag ser riktigt mycket fram emot att fira en dansk jul i år.

Danmarksresan, tisdag 2/6

Den stora dagen som stod för dörren var nämligen hennes 1:a födelsedag. Tänk att vår lilla tös redan är ett år gammal. Tiden har gått så otroligt fort fast det på samma gång känns som att hon har varit hos oss jättelänge. Just den här dagen bestämde sig den unga fröken för att ta sitt livs längsta sovmorgon. Inte förrän kl 8 slog hon upp sina ögon.


Även den här förmiddagen innebar en promenad ner på stan för att införskaffa några saker inför morgondagens hemresa. Jonathan passade på att köra en sväng med sin favorit Postis-Per i hans röda postbil.


Lagom till eftermiddagskaffet kom Kirsten igen och födelsedagsbarnet serverades både en traditionell kakdam och en cheesecake.




Godast tyckte Hanna att cheesecaken var.

Danmarksresan, måndag 1/6

Tyvärr hade ju barnen inte riktigt förstått att eftersom vi vuxna satt uppe länge så hade vi uppskattat att få lite sovmorgon utan de körde igång redan kl 5 och väckte väl de flesta sovande då.

förmiddagen tog Flemming och jag en promenad tillsammans med barnen utmed Ringköbingsfjorden och på stan. Vädret var härligt och det blev en del foton tagna.


















På eftermiddagen åkte vi till Thorsminde där Flemmings familj hade sommarstuga när han var barn. Vi åt en glass och så passade Jonathan och Flemming på att doppa fötterna i havet.


Sedan åkte vi vidare till Struer för att se hur Kirsten och Benjamin bor nu för tiden. Var gång vi har kommit över till Danmark så hade de bott på ett nytt ställe så det ska bli spännande att se vart de bor när vi kommer över till jul ;)
Även denna dag kom vi lagom tillbaka till en utomordentligt god middag.

Just den här kvällen hade Hanna väldigt svårt att komma till ro. Inte förrän kl 21 fick vi kull henne och vi gissade på att hon hade fjärilar i magen inför den stora dagen som skulle komma.

Danmarksresan, söndag 31/5

På söndag förmiddag underhöll vi oss med lite utav leksakerna som farmor och farfar hade hittat på vinden medan vi väntade på att faster Kirsten och kusin Benjamin med flickvän Anne skulle komma.


Hanna klev själv i en av lådorna och satt där och lekte lite med de saker som låg på botten och när lillasyster hittar på en sådan sak så måste ju storebror göra likadant. Fast Jonathan lekte att det var en båt han satt i.


Under eftermiddagen gjorde vi ett besök hos Flemmings biologiska pappa och hans fru Anne som han av olika anledningar inte har träffat på en sisådär 25 år. Det var ett väldigt trevligt besök där samtalet till stora delar kretsade kring det gemensamma ämnet jakt. Jag har aldrig träffat en människa som brinner så mycket för jakt och som har varit och jagat på så många olika platser runt om i världen som Svend har gjort. Vi gick en liten tur på gårdens ägor och tittade på hur han håller på att ställa i ordning betesmark för de vilda djuren. Vi ser nu fram emot att åka ut och hälsa på dem till jul igen när vi har planerat att komma till RIngköbing igen.
Vi kom hem lagom till middagen som bland annat bestod av grillat vildsvinskött och grönsaker samt gott vin att dricka till och vi blev sittande länge kring bordet den kvällen.

Danmarksresan, fredag-lördag 29-30/5

Efter att vi hade lämnat av alla hundarna hos respektive hundvakt bestämde vi helt plötsligt oss för att vi skulle köra under natten istället för kl 4 på morgonen. Så när vi kom hem på kvällen så satte vi igång med den sista packningen och städade av huset lite snabbt och kl 23 packade vi så in en sovande Hanna i bilen och Jonathan som hade varit vaken fram tills dess, och så styrde vi kosan mot Ringköbing på västkusten på Jylland. En nätt liten resa på ungefär 60 mil.

Resan gick bra och barnen sov större delen av tiden. Hanna var lite småstrulig men vi behövde bara stanna en kort stund och ge henne lite välling ungefär 1½ timme innan vi var framme.


Klockan 05.30 rullade vi så något trötta in på svärföräldrarnas uppfart. Efter frukosten gick jag och lade mig och sov ett par timmar och Hanna somnade visst gott i farfars knä under tiden.


Efter att Flemming hade lyckats skaka liv i mig begav vi oss ner på stan för att fixa en present till kusin Benjamin och när Flemming sedan däckade efter lunch så passade svärmor och jag på att ta med oss barnen till bostadsområdets något vanskötta lekplats, så att barnen fick gunga lite i en för oss ny modell på gunga.


Behöver jag tillägga att vi gick och lade oss ganska tidigt den kvällen ;)