Äntligen helg

Det var tungt att stiga upp idag och gå till jobbet. På sätt och vis känns det bra när även den ordinarie personalen där många har jobbat med detta i flera år också säger att de är trötta när de kommer hem från jobbet för det tyder ju på att jag trots allt är ganska normal ;) Det är som jag har skrivit ett  psykiskt tröttande jobb även om det är väldigt roligt samtidigt. Man blev ju inte piggare heller av tanken på att det väntade en arbetsdag på 9 timmar efter gårdagen som var på 10 timmar. Men nu är det helg och jag är ledig i två dagar vilket jag ser fram emot. Dessutom får vi ju trevligt besök av Anna och Maja imorgon och på kvällen är det födelsedagsfirande hos mina föräldrar eftersom min kära mor fyllde år igår.

Igår fick jag boken till datakursen som jag måste läsa nu under hösten och det kändes till stora delar som ett skämt. Till exempel ska jag få lära mig att skicka e-post - det tror jag nog att jag kan vid det här laget. Vidare ska jag få lära mig ordbehandling i word - jag har varit redaktör för Papillon-Ringens medlemstidning i 2 år och den tidningen skapade jag helt i word. Det jag inte är så hemma på är Excel och Access. Jag läste den här kursen på komvux för 10 år sedan men den har ju tyvärr bytt kurskod sen dess så studievägledaren tyckte att det var lika bra att jag läste den igen. Jag fick högsta betyg då så det vore ju lite snopet om jag inte lyckas med det nu. För övrigt har jag inte ens en så gammal version av Office-paketet på min dator som boken är skriven för...jaja  det blir nog bra.

Ikväll när jag kom hem från jobbet vid 18.15 så  sov båda barnen som stockar så dem har jag bara träffat ett par timmar på morgonen idag. Men det är lite trevligt när man faktiskt får längta lite efter dem också. Jag hoppas dock att de kan tänka sig att sova åtminstone till kl 6 imorgon bitti.

Syskonen Krogh imorse.

Gräsänka ikväll

Idag skulle jag för första gången sedan mitt semestervikariat började få sluta redan kl 14.30. Annars har jag ju bara haft långa turer på 8,5 -10 timmar eller kvällsturen. Men just idag var det dags för en arbetsplatsträff som chefen tyckte att vi semestervikarier skulle vara med på. Nu var det intressant och vi semestervikarier fick också komma med synpunkter och det blev inte så sent som befarat utan det innebar bara en timmes längre arbetstid.
Men det var skönt det för det innebar att jag hann hämta barnen och handla ett par saker i lugn och ro innan jag var tvungen att börja laga middag. Så kl 18 hade vi ätit middag och barnen hade badat eftersom de var så smutsiga efter en dag på dagis. Nu sover de båda och jag ska njuta av lugnet här. Flemming är ute på kundmiddag och för min del blir det nog TV-soffan snart för att titta lite på Miss Marple. Jag ska bara ner och ladda tvättmaskinen först.

Senaste skapelsen

Det här är min senaste skapelse. Det är ett halsband och armband som är gjorda från en färdig smyckessats. Pärlor är beställda för att att göra ett halsband efter egen design. Material till fler änglar är även beställt.

4H-gården, helg och bildregn

Just nu är jag hemma på rast från jobbet. Jobbar 10 timmar idag men det brukar gå rätt så fort. Flemming och Jonathan åkte precis bort till Tallkotten för att fixa lite med kabeltrumman som de har lyft in där och som ska förvandlas till lekstuga till barnen. Jag ska väl ta ett varv med dammsugaren och sedan gosa lite med Hanna för henne kommer jaginte se mer idag sen eftersom barnen  de sover när jag kommer hem. Men hu vilket gnälligt barn hon är idag.

I torsdags var syrran och jag med barnen på 4H-gården i Kalmar så att barnen fick leka lite på lekplatsen och sedan titta på djuren som finns där. Det finns kaniner, marsvin, grisar, änder, getter, höns och hästar.














Det var en trevlig tur som sedan avslutades med att Jonathan fick två par nya skor vilket han verkligen var i behov av.

I fredags var det jobb och dagis som gällde.
Igår var jag jag ledig och vi var hemma nästan hela dagen. Flemming klippte häcken och gräset och Hanna och jag var iväg och handlade  lite mat.
Hanna passade på att provköra Jonathan stora traktor. Hon var så stolt när hon hade lyckats klättra upp alldeles själv.


När Hanna hade lagt sig på kvällen så fick Jonathan hjälpa pappa med att grilla lite kött.


Jag tror att Flemming och Jonathan ska grilla några korvar ikväll också när Hanna har lagt sig och det kan ju vara skönt för Jonathan att få lite egen tid med pappa.

Fika och trotsiga treåringar

Idag jobbar jag kvällen så i förmiddags fick vi trevligt fikabesök av Emmerly och hennes två små klätterapor Ellie och Isak. Ellie är jämngammal med Jonathan och Isak är jämngammal med Hanna. Jonathan och Ellie busade på bra och hittade på en del hyss. Båda är inne i en lite trotsig period, antagligen det omtalade treårstrotset. Vad jag än säger så säger Jonathan tvärtemot eller gör tvärtemot. Säger man till honom att han inte får röra pappas verktygslåda så får man till svar att han visst får röra den och så håller det på dagarna i ända.

På det viset är det skönt att träffa andra föräldrar med barn i ungefär samma ålder för man inser att det ens egna barn går igenom och utsätter sina stackars föräldrar för är helt normalt.

Vi bjöd på lchf-anpassad hallon- och blåbärspaj med hemgjord vaniljglass och vaniljsås och det smakade ju inte äckligt ;). Glassen gjorde jag på enbart grädde och oj vilken len glass det blev. I fortsättningen struntar jag nog i mjölken som är i recepten och gör på enbart grädde.


Nu är det snart dags att släppa ut hundarna en sväng i trädgården och sen ska jag åka och lämna barnen på dagis och sedan åka och jobba. Flemming hämtar dem sedan kl 17.30.

Lite hjälp med röjning

I fredags kväll kom min lillebror Daniel ner och hjälpte oss med att röja slyet bakom vår tomt så att det skulle bli lättare att bära upp allt ris som vi bara har tippat över staketet. Flemming tände sedan grillen och när jag kom hem från jobbet vid 21 hade de ätit lite grillat kött och potatissallad. Tack Danne för hjälpen!

I lördags förmiddag kom så mina föräldrar ner i sällskap med sin ena labradorhane Lukas. Lukas är något mer förtjust i barn än vad våra egna hundar är så Jonathan fick klappa lite och leka med honom.


Efter en kopp kaffe och lite hallonpaj så började Flemming och pappa att släpa upp riset till vägen och mamma, barnen och jag åkte iväg en runda och kollade en loppmarknad och handlade lite mat. Under tiden vi var iväg så öppnade himlen sig i ett skyfall men de hann släpa upp allt riset i alla fall och köra iväg lite skräp till återvinningsstationen. Som tur var så slutade det regna en stund så vi hann grilla lite kött och korv och få lite mat i oss. Måltiden avslutades med hemgjord chokladglass och bananglass som satt som en smäck i volangerna. Tack mamma och pappa för hjälpen och sällskapet!

I söndags regnade det i stort sett hela dagen. Jonathan och jag var iväg och hämtade hem i liten undulathona vid namn Wilma. Hon har klarat första natten i voljären bra och nu väntar vi bara på att hon ska lära sig att använda inflygningshålet så att hon hittar ut från huset och ut i voljären så att vi kan titta lite närmre på henne. Men det kommer väl tids nog. De utav mina fåglar som har varit snabbast med att lära sig det är helt klart kakarikina och längst tid tog det för nymfparakiterna.

Imorse kom Jonathan in till oss vid kl 04 och sen sov han och vi inte mer eftersom jag var tvungen att stiga upp vid kl 5. Han var rätt så trött ikväll när de kom hem från dagis. Så pass att han nästan somnade vi matbordet.
Jag har ikväll plockat in och förvällt mer sockerärter. Nu blir det troligen inte så mycket mer ute i landet. Imorgon är det dags att skörda persiljan om vädret tillåter och jag orkar efter en arbetsdag på 9 timmar.

Händer inte så mycket här

Den dåliga uppdateringen beror väl främst på att det inte händer så mycket när vi jobbar och sliter båda två och barnen är på dagis.
I tisdags var jag i allafall och pratade med studievägledaren på vuxenutbildningen så till hösten kommer jag att börja läsa till undersköterska till största delen på distans. Jag trivs med det jobbet också men känner att jag saknar en utbildning i bagaget och jag tror att det finns större chanser att få jobb som undersköterska än lärare de närmsta åren när det bara blir allt färre elever som börjar på gymnasiet.

I helgen som var fick jag helt plötsligt ont i varenda led i hela kroppen. Jag har inte en aning om varför men det mesta har försvunnit nu, det är bara fingrarna som forfarande ömmar litegrann. Kanske är det kroppen som är i chock över att jag har börjat jobba ;)

Jobbet går bra men ibland är man psykiskt slut efter en hel dag med mer eller mindre dementa människor.  Men trots att det blir psykiskt påfrestande ibland, särskilt när man själv är trött, så är det också otroligt roligt, man skrattar gott varje dag.

Imorgon kommer mina föräldrar hit och hjälper oss lite med barnpassning och röjning av allt ris som vi bara har tippat över staketet på baksidan ut på allmänningen som vi nu ska försöka röja upp. Mamma, barnen och jag ska även åka en tur till stan och gå på någon loppis och så ska jag hämta en undulat hos en arbetskamrat. Hon kan inte ha den kvar längre och jag har ju plats till den så då tar jag hand om den.

Kattattack

I förmiddags när jag var ute med hundarna så såg jag vid ett ställe en katt som satt i vägkanten ett par meter från vagnen. Jag börjad korta kopplet på Ixa för att hon inte skulle lyckas trassla sig ur nosgrimman. Då går katten helt omotiverat till attack mot hundarna. Den klöser efter alla tre hundarna men främst Ixa och jag skriker, sparkar och slår med kopplena efter den men den bara fortsätter att klösa efter hundarna. Hade jag inte varit rädd om Ixa så hade jag faktiskt låtit henne ge sig på katten. Min fundering är bara hur en katt kan få för sig att omotiverat attackera 3 hundar? Det måste ha varit något fel i huvudet på den. Adrenalinnivån och ilskan var på topp kan jag säga efter det och det fick mig inte precis till att gilla katter mer. Jonathan lärde sig dessutom några fula ord som han upphetsat delgav sin far när vi kom hem ;)

Traktor race

Ett par timmar innan jag slutade jobba i torsdags så ringde dagis och sa att Hanna var sjuk. Hon hade feber och var ganska hängig. Den trevliga personalen på Annagården sa till mig att bara åk du och hämta henne, det är inga problem.
Det var en mycket trött liten tjej som jag hämtade hem. Hon ville bara sitta i knät och under eftermiddagen var temperaturen uppe i 40 grader. Även igår hade hon feber och hon dreglar som en tok så vi misstänker att det beror på tänder. Så igår var det Flemming som fick vara hemma för vård av barn medan jag hade en 10-timmars arbetsdag.
Jonathan var väldigt trevlig att ha med att göra igår. Inte tjurig och gnällig som han kan var annars så han fick en belöning i form av en trehjuling som Flemming var i väg och köpte begagnad i måndags.


Idag var Hanna feberfri igen och nästan tillbaka till sitt vanliga jag men dreglandet fortsätter. I eftermiddag har vi varit i Kristianopel på traktor race. Det var gamla traktorer som tävlade mot varandra i en slalombana och Jonathan skrattade, klappade händerna och hejade på för fullt. Det var även fyrhjuliga motorcyklar som tävlade i slalomkörning och det var nog de som imponerade mest på Jonathan.



Även kusinerna Jonna och Hugo var där och tittade på. Jonna var dock mest intresserad av de stora shirehästarna som visades upp. Det är verkligen enorma hästar, de största vi har här i Sverige.
Hanna däremot var inte alls road av traktorer och hästar. Hon ville väl helst gå omkring som hon ville men det gick inte med så mycket folk som det var där. Mitt i folkhavet fick vi dessutom plötsligt syn på vår hund Jullan. Hon spenderar helgen hos extrahusse Johnny och hade fått följa med honom dit.

När vi kom hem slängde jag ihop lite chokladglass som Flemming och jag har avnjutit här efter en middag i lugn och ro. Dock får jag erkänna mig besegrad - glassen var fantastiskt god och krämig, nästan som tryffel men ack så mäktig. Ett par kulor av den hade passat perfekt ihop med en kopp kaffe. Just nu sitter Flemming och försöker slicka ur resterna ur en djup tallrik vilket slutar med att han har chokladglass i hela ansiktet ;D '
Receptet hittar du här: 
Chokladglass med marshmallows.

Kvällens pyssel

Jag har hittat en ny liten hobby här när Flemming är iväg och tränar - nämligen pärlor.
Kvällens lilla pyssel blev änglar att hänga på en halskedja.

Blåbärsglass

Tidigt imorse körde vi igång glassmaskinen här. Idag vankades det blåbärsglass gjord på blåbär som jag var uppe i skogen och plockade igår. Jag kan ju säga att glassen satt som en smäck i volangerna. Det receptet kommer jag att använda mig av fler gånger, det var riktigt gott. 


Vill du själv göra glassen så kommer receptet här:

500gr blåbär
6dl vispgrädde
4 kryddmått ekologiskt vaniljpulver
2 dl socker
4 msk citronsaft
4 äggulor

Vispa äggulorna med en del av sockret till ett kraftigt skum.
Vispa grädden med vaniljpulvret.
Mosa eller mixa blåbären med citronsaften och resten av sockret.
Vänd ner den vispade grädden i smeten.
Vänd ner ägguleskummet i smeten.
Kör i glassmaskinen tills det tjocknat och ställ sedan in i frysen och låt frysa till ytterligare ett par timmar.

Min glassmaskin är inte så stor så jag delade upp smeten på två omgångar. Vi äter ju lågkolhydratkost här och det är ju en del socker i glassen. Men det är det enda sockret jag tillåter mig att äta och det är i stort sett bara en gång i veckan och inga jätteportioner. Flemming och jag kunde ju förut dela på en stor bytta glass vid ett tillfälle, men mängden vi äter nu är klart mindre i alla fall. Men glass är min svaga punkt ;)

I övrigt så har min syster varit här med sina barn och Hugo och Jonathan har som vanligt lekt så fint tillsammans. De har nog haft väldigt roligt ihop för Jonathan slocknade på rekordtid i soffan framför barnprogrammen ikväll. Båda barnen sover redan så nu har lugnet lagt sig över det Kroghska hushållet förutom en av mina fåglar som sitter där ute och skriker och verkar tycka att det är dags för mat.

Puh vilken helg

Nu äntligen är det dags för lite uppdatering om vad som händer här. Jag har jobbat hela helgen och inte orkat skriva någonting.

I fredags var vi i Rödeby och fikade med ett par av "nätmammorna" vilket var lika trevligt som vanligt även om mina barn helt plötsligt blev lite blyga och skulle sitta  i mitt knä båda två. Det var ju jag förstås inte så sugen på eftersom värmen var olidlig. När vi kom hem spolade jag upp lite vatten i deras badbalja ochså fick de bada lite i skuggan på trädäcket. Jag passade på att doppa fötterna lite i alla fall.


I lördags jobbade jag från kl 7 till 21 med 3½ timmars rast mitt på dagen så då passade jag på att köra in till Karlskrona och justera mina glasögon som bara gled ner och sedan var jag och tittade på Ally som hade blivit kastrerad. Ally är en welsh springer spaniel som vi har fött upp och hennes matte var på en kort semester i Köpenhamn så Ally var hos Monikas mamma och Monika ville att vi skulle titta på stygnen så att allt så bra ut. Det gjorde det och hunden var hur pigg som helst. Man kunde verkligen inte tro att hon var nyopererad. Jag hann hem och umgås med familjen en lite stund innan det var dags att jobba igen.

Igår jobbade jag 7-18 och från kl 13.30-17 är vi 2 personer på 16 boende som ska serveras kaffe och kvällsmat samt hjälpas på toalett och så vidare. Vi sprang som skållade råttor under de timmarna kan jag säga. Jag tror inte vi satt ner två minuter så jag var helt slut i går kväll när jag kom hem. Men det hjälpte föga för det vara bara att åka dit och börja jobba 6.45 till 15.45 idag. När det var dags att sluta för dagen var jag så trött att jag tog fel på klockan. När jag hade satt mig i bilen kastade jag en blick på klockan och såg att den var 14.48 varpå de stackars hjärncellerna fick rassla igång igen när jag insåg att jag visst hade försökt smita från jobbet en hel timme tidigare. Tur att jag inte hade hunnit hämta barnen ;)

I lördags morse upptäckte förresten Flemming när vi steg upp att han hade glömt sätta på Jonathan en blöja när han gick och lade sig. Men Jonathan var till vår förvåning faktiskt torr så han hade hållt sig hela natten.

Ikväll är Flemming och tränar och jag har roat mig med att skörda min dill och frysa in den. Det var på det berömda håret för den har nästan börjat gå i blom nu. Imorgon måste jag börja plocka in sockerärterna innan de blir för stora de också. Sen skulle jag vilja smita upp i skogen och se i fall jag hittar några blåbär.

Nya glasögon

Vädret är fortsatt lika äckligt varmt. Jag mår inte särskilt bra när det är så här klibbigt även om det är härligt att solen skiner. Fast nu behöver vi verkligen lite regn här. Det hade tydligen regnat kraftigt i småland i går men allt vi fick var väl en åskknall och tre droppar regn i går kväll.
Så nu gäller det  att vattna mina odlingar ordentligt. Dillen är nog färdig att tas in och stoppas i frysen nu och de första små sockerärtsskidorna har börjat dyka upp.
Ungarna och jag var ute med hundarna och gick redan strax efter 7 i morse och redan då var det egentligen för varmt för hundarna att gå någon längre sträcka.

I förmiddags var vi sedan inne i Karlskrona och hämtade mina nya glasögon så nu ser jag äntligen ordentligt igen plus att jag har ett  par solglasögon med rätt styrka.

I eftermiddags fick vi sedan besök av Ami och Neo så grabbarna kunde busa lite. Sen kom Flemming hem med en liten pool som barnen kan ha uppe på trädäcket och plaska lite i när det är så varmt.

Idag fick jag också äntligen hem betyget för distanskursen som jag har läst nu under våren och det blev VG (väl godkänd) vilket var det högsta betyget man kunde få på den kursen så jag är väldigt nöjd.

Svettigt värre

Tänkte försöka uppdatera lite om vad som händer här. Den äckliga värme som vi har just nu tar ju knäcken på en. Jag har jobbat tre dagar på raken här nu och idag har jag gått 9 timmar så man känner sig lite mör i skallen kan jag väl erkänna.

I måndags när Flemming körde till jobbet och var mitt i en omkörning av en traktor small det plötsligt till i bilen och bakom honom kom det ett rökmoln så tjockt att han inte såg bakomvarande bil som också var mitt i en omkörning. Det flög också bitar ifrån bilen och det tog ett par minuter innan Flemming fattade vad som hade hänt. Det var ljuddämparen som hade exploderat under i bilen så kan man ju säga att det hörs när han är på ingång. Men det är ju bra för då hinner jag ju slänga ut älskaren
Wink 
När han sen hade varit inne och köpt en ny ljuddämpare så vägrar bilen starta så han fick gå in igen och köpa ett nytt batteri också. Fast nu tycker han att bilen går bättre än vad den har gjort på länge, jag förutom att den låter väldigt mycket då.

Igår började dagen med fruktansvärt gnälliga barn så det var tur att Johanna och Edwin kom och hälsade på och fick barnen att tänka på något annat. Det är ju lite roligt att se Jonathan när det kommer någon på besök för då ska han ju genast visa upp sina leksaker. Han försökte också få Edwin till att följa med in och hoppa studsmatta fast det tog en lite stund innan Edwin vågade följa med honom in. Sen lekte de och hade kul ihop och jag och Johanna fick lov at sitta ner lite och prata med varandra.

Idag har jag ju som sagt jobbat hela dagen och när Flemming kom och hämtade Hanna och Jonathan på dagis så ville Jonathan inte följa med honom hem. Nu under sommaren så är de på ett annat dagis eftersom de slår ihop de olika dagisen här i Jämjö när de flesta barnen har sommarlov. På det här nya dagiset så har de cyklar och vagnar och lite andra saker att leka med än vad de har i vanliga fall så Jonathan tycker det är jätteroligt där. Det är verklgien skönt att det fungerar så bra. På morgnarna är det bara att lämna dem där och de går glatt in till de andra barnen. Sen kommer det säkerligen att komma bakslag, men på det stora hela så verkar våra barn att trivas på dagis.
När jag gick ut till bilen efter att ha lämnat dem så kom tanken att oj, nu tillhör vi de arbetande småbarnsfamiljerna som får pussla ihop sin vardag kring lämningar och hämtningar och allt som måste göras i hemmet - hur gick det till egentligen, är jag verkligen tvåbarnsmor? Jag känner mig ju fortfarande som när man var 25 inombords. Om 7 år fyller jag 40...inte för att jag tycker att 40 är så gammalt men att jag skulle fylla 40 känns mycket mer avlägset och gammalt än vad 30 gjorde. Men men det är som sagt 7 år tills dess så jag behöver väl inte drabbas av någon 40-årskris riktigt än Very Happy

Men även om man är lite mör i skallen nu så tycker jag fortfarande att det är så himla roligt att få gå iväg och jobba och det känns redan tråkigt att vikariatet kommer att ta slut om lite drygt en månad.