Ny dammsugare

Ja har du varit inne under dagen och kikat på bloggen så har den sett helt annorlunda ut. Men den nya designen såg bra ut på min dator men inte på Flemmings och när jag gick in och kollade hur den såg ut i olika webbläsare så var det inte snyggt så nu är vi mer eller mindre tillbaka till det gamla vanliga igen.

Imorse fick jag faktiskt sovmorgon ända till 06.00. Hanna hade då sovit hela natten utan mat även om Flemming hade varit inne för att stoppa in nappen en gång och hon hade varit vaken vid ett par tillfällen men då behövde vi inte gå in till henne utan hon somnade om själv efter lite babbel.
Idag har jag burit tillbaka Jonathans säng in på lekrummet eftersom de nog stör varandra lite för mycket på nätterna så nu ska det bli spännande att se om nätterna kanske blir lite lugnare.

Vår centraldammsugare gick sönder för ett par dagar sedan och idag har Flemming varit och köpt en ny och jisses vilket sug det var i den. Nu får jag nästan binda fast mina små dvärghundar så att de inte far in i munnstycket. ;)
Imorgon är det alltså dags för anställningsintervju och Flemming ska under tiden på läkarkontroll med Hanna. Så håll tummarna för oss imorgon ;)









































Hmm jag undrar om blogg.se har strul nu för det ser konstigt ut när jag publicerar inlägget...

ombyggnation av bloggen pågår

så ser det lite konstigt ut beror det nog på det :)

Påverkade av sommartiden?

Vad sjutton det tog åt barnen ikväll vid läggdags vet jag inte. Jonathan har inte sovit middag alls och satt och gäspade vid middagen och Hanna vaknade från sin eftermiddagslur vid kl 14 så vanligtvis brukar de vara trötta vid kl 18.30. Men inte idag inte. De röjde runt ganska ordentligt på rummet och det hela slutade med att Hanna kräktes ner sin säng i två omgångar. Men jag tror inte att det är magsjuka utan hon åt nog bara lite för mycket. Imorgon kommer vi nog dock att flytta tillbaka Jonathans säng in på lekrummet för de verkar störa varandra lite för mycket på nätterna. Om nu inte Jonathan skulle prostera alltför mycket förstås.

På öppna förskolan idag hann jag knappt sätta ner Hanna förrän Jonathan ville att jag skulle bygga en koja och några av kompisarna var ju inte sena att hänga på. Fast jag tröttnade i ärlighetens namn när Jonathan och en jämnårig kamrat förstörde kojan fortare än jag hann bygga. Hanna hon roade sig precis som sist på egen hand och även om hon verkligen kan konsten att bara stirra på folk utan en tillstymmelse till dragning på munnen så tykänns hon i alla fall inte utan kröp iväg in i ett rum där en invandrarfamilj höll till och de började leka lite med henne och ta upp henne i knät. Å Hanna bara stirrar allvarligt på dem.

Idag har jag blivit uppringd för en anställningsintervju för semestervikariat inom äldrevården så det ska jag roa mig med på onsdag. Ännu roligare hade det varit om de hade ringt om lärarjobbet jag sökte för ett tag sedan men sista ansökningsdag är den 30/4 så jag förväntar mig inte att höra något förrän tidigast i maj.

Svengelska del 1

Tänk så tokigt det kan bli ...

När Viggen för första gången flög i England var den svenske journalisten/Saab-mannen så till sig när han skulle skryta att han tog fram sin bästa engelska:
"You should see, the plain took a big fart and vanished like a prick in the air!"

Ryktet säger att en britt på besök på ett av de större svenska företagen blev mottagen av en sekreterare med orden:
"Please, take your clothes off and meet me in the whip-room!"

I bankvärlden utspelades följande:
En engelsktalande man kom in på en svensk bank för att skaffa sig ett bankfack.
"It´s ok", sa tjänstemannen,
"would you please fill in this blanket, and show me your leg".
Passiviserad av undran över vilken filt hon menade, och varför hon ville se hans ben (han var ju ändå över 70 år), stod han bara där.
Tjänstemannen såg sig ändå föranlåten att föra samtalet vidare:
"Would you like a big fack or a small fack?". Vid det laget låg alla kollegerna dubbelvikta, skrattande bakom disken.

En kompis är på studiebesök på en flygplats i USA varpå han pekar upp i luften och säger:
"Oh, look! A fish-moose!"

Ännu en helg till ända

Så har då ännu en helg passerat och maken kom precis hem från jaktlagets årsmöte med lite vildsvinskött från grisen han sköt själv.
Idag fick jag faktiskt sovmorgon ända till 05.30 - lyxigt. Fast natten har ju inte varit helt lugn, det tarvades välling redan vid 02.30 inatt men lilla stumpan somnade i alla fall om då och vid 04.30 fick hon komma in till oss, men till min stora förvåning så somnade hon faktiskt om där också.
Annars har vi idag roat oss med att bära upp det lilla gröna skrivbordet som stod i gästrummet och ställt det vid soffan i vardagsrummet för min dator vilket innebär en dator mindre på köksbänken. Vi har nämligen en tendens att stöka till ordentligt kring datorerna och det är så tråkigt med massa bråte på köksbänken.

Båda barnen har varit på gott humör och ingen av dem har sovit middag idag. Hanna brukar sova ett par timmar på både förmiddagen och eftermiddagen men det blev lite knasigtpå grund av omställningen av klockan så det blev ingen tupplur i eftermiddag. Så hon somnade innan jag ens hade lagt ner henne i sängen i kväll men hon sover väldigt oroligt så jag har inte så stora förhoppningar om en lugn natt så därför är det dags att dra sig mot sängen nu.

Tre stadier i mannens liv...

SINGEL




GIFT




FRÅNSKILD



Jonathans nya kläder

Idag skulle vi egentligen har fått besök av godingarna Anna och Maja men eftersom stackars lilla Maja hade hostat sig igenom natten och hennes föräldrar hade sovit i skift så blev besöket inställt, vilket jag ju kan förstå. Själva fick vi väl 5 timmars sammanhängande sömn i natt. Hanna var så orolig och skulle absolut inte sova när vi skulle lägga Jonathan i går kväll så han fick lägga sig inne i vår säng och med tanke på att han håller på att få två nya kindtänder i överkäken vilket han verkar vara lite besvärad av så bestämde vi oss för att han fick ligga kvar därinne. Lagom till vi gick och la oss efter finalen i Let's Dance så började Hanna krångla igen och en flaska välling funkade inte så vid midnatt kom även hon in i vår säng. Sen tyckte juvelerna att det var dags att stiga upp kl 05.00. Vad har jag gjort för att få så morgontidiga barn?? :D

Jonathan har varit väldigt gnällig idag men som sagt vi tror det beror på tänderna. Fast när han fick följa med mig till Lyckeby och Nättraby för att inhandla lite kläder så var han hur trevlig som helst att ha med sig. Vi begav oss till second handbutiken för barnkläder i Nättraby (
Ella och Piipens Skattkammare) där vi hittade en kortärmad skjorta, 3 tröjor, 1 par byxor, 1 sommarjacka och 1 fleecejacka för det trevliga priset av 260 kr. Dit kommer vi åka fler gånger. Tyvärr var det lite dåligt med byxor till honom där idag och det är väl det som han behöver mest nu. Vår son på 2½ år drar kläder i storlek 4-5 år! Undrar om han ska bli lika lång som sin kusin Benjamin (som är 198 cm lång om jag inte minns fel)?

Annars så har det väl inte hänt så mycket spännande idag, eller jo förresten med makens hjälp så hittade jag 1000kr som jag inte visste att jag hade i en skrivbordslåda. De måste komma från dagarna då man hade lite mer pengar att röra sig med för jag hade fullständigt glömt bort att jag hade dem. Men de sitter ju fint inför den stundande Danmarksresan :D

Här kommer ett foto som maken tog när han var i Ålesund i Norge i början av veckan.

Ibland har man tur :)

Synen som mötte oss imorse när vi vred på persiennen var inte roligt. Det hade snöat ordentligt under natten och hela gräsmattan var täckt av snö. Vart har våren tagit vägen egentligen? Men mycket av det har töat bort idag. Dock var det halt på vissa ställen imorse vilket Flemming kände av när han blev påkörd bakifrån efter att han hade lämnat Jonathan på Tallkotten. Men eftersom det var vid en korsning så var inte farten på den påkörande bilen så hög att det blev några skador som är värda att nämnas.

Klockan 07.30 rullade Hanna och jag in på parkeringen framför matbutiken i Lyckeby för att inhandla mat för en vecka. Jag blev jätteglad när jag faktiskt hittade en färdig tacokryddeblandning som inte innehåller några smakförstärkare eller andra konstiga medel som inte har i kryddor att göra.
Vi var även inne en sväng på Coop där jag inhandlade en ny, härligt röd tvättkorg. När jag kom hem kom jag på att denna tvättkorg fortfarande låg kvar i kundvagnen och blev så irriterad på mig själv och min tankspriddhet. Men jag lyckades få tag på telefnnumret till Coops kundtjänst och kvinnan som svarade var snäll och gick ut och kollade kundvagnen och otroligt nog låg tvättkorgen faktiskt kvar där. Det var en platt förpackning så den syntes inte så mycket och sen var tillströmningen av kunder inte så stor vid den tiden på förmiddagen. Gissa om jag blev glad :D
På slutspurten av bokrean hittade jag en bok om stora maskiner för det mycket trevliga priset 12.50 så den fick följa med hem till Jonathan och han blev så pass glad för boken att vi redan har läst den fyra gånger och nu är den med honom in i sängen.
Jag vet förresten inte hur många gånger jag fick sätta på strumporna på unga fröken Krogh när vi var iväg idag. Hon har kommit på att man kan ta av sig dem och då ska det ju göras så fort man bara kommer åt. Jag hann inte mer än sätta ner henne på golvet när vi kom hem förrän hon hade plockat av sig strumporna igen.


Jag trodde förresten att det var först när man blev gammal som man gick i barndom igen men det har helt plötsligt drabbat Jonathan. Idag hittade jag honom i Hannas lekstol och med hennes napp i munnen. Han som inte har haft napp på ett halvår nu.


Lekstolen har nu åkt ut för Hanna behöver den inte längre. Hon älskar att krypa omkring på golvet och utforska och ställa sig upp mot allting.


Det måste vara underbart att vara man

Det måste vara underbart att vara man.


En femdagars semester innebär en liten, nätt övernattningsväska.

Ett telefonsamtal tar i genomsnitt 30 sekunder.

Köer till herrtoaletten förekommer inte.

Alla ens orgasmer är äkta.

Du behöver inte bära runt på en väska med saker du i realiteten inte har någon nytta av.

Du kan gå på toaletten själv och behöver inte tre personer som skall följa med och stötta dig.

Du kan vara duschad och färdig på 2 minuter.

Genom att samla all disk och göra en kraftansträngning en gång var tredje vecka sparar du både tid och pengar.

Förberedelserna inför ditt eget bröllop ordnar sig utan din egen inblandning.

Om någon glömmer att bjuda dig till någonting betyder det att de glömt att bjuda dig; Inte att de hatar dig och de kan dessutom fortfarande vara dina vänner.

Du behöver inte raka dig nedanför halsen.

Inga av dina arbetskamrater kan få dig att gråta.

Du behöver inte krypa upp och lägga dig mot ett hårigt arsle i sängen varje kväll.

Ingen höjer på ögonbrynen eller tar notis om att du är 37 och fortfarande singel. Det är inte ens någon som tycker att du måste vara underlig.

Du kan skriva ditt namn i snön.

Du har ingen biologisk klocka som tickar.

Lite blommor fixar alla problem.

När man fönstershoppar kommer man verkligen hem med ett fönster,

Du behöver inte städa hela huset för att någon skall komma och läsa av elen.

Du känner aldrig något överhängande behov att stoppa en kompis som skall gå med någon hem för ett "one-night-stand". Tvärt om hjälper du honom och uppmuntrar honom.

Din bilmekaniker ljuger inte för dig.

Du skiter i att ingen märkt att du klippt dig.

Du kan titta på TV med en kompis i flera timmar utan att säga ett ord och ändå inte behöva oroa dig om huruvida han är sur på dig.

Hela världen är din personliga pissoar.

Ett humör oavsett vecka.

Samma jobb, mer betalt

Grått hår och rynkor ger dig karaktär och personlighet

Fjärrkontrollen kommer aldrig att tillhöra någon annan än just dig.

För att slippa sjukdomar behöver du inte sitta på huk 20 cm ovanför ringen när du går på en offentlig toalett.

Människor tittar dig i ögonen och inte på din bröstkorg när du pratar med dem.

Du har ett normalt och hälsosamt förhållande till din mor.

Om du glömmer att ringa en vän som du lovat ringa kommer inte dina andra vänner att försöka ta reda på vad du har emot honom.

En vacker dag kommer du att bli gubbsjuk - och du ser fram emot det!

Du måste inte komma ihåg allas födelsedagar och bröllopsdagar,

Livet går vidare, även om man inte har rena lakan.

Att ha ölmage är ett utmärkt skäl till att bära T-shirt.


Hos mormor och morfar

Eftermiddagen idag har spenderats i Söderåkra hos mina föräldrar där vi bjöds på fika och sedan även middag. När vi körde hem somnade båda barnen i bilen så det var bara till att bära in dem och sätta på dem pyjamas och lägga dem vilket var väldigt smidigt.
Flemming ringde för 1½ timme sedan och befann sig då på flygplatsen i Oslo och var vrålhungrig. Men allting var så hutlöst dyrt att han skulle köpa sig något att äta på Arlanda istället. Vi håller tummarna hårt för att han kommer dit i tid så att han hinner med flyget till Ronneby. Planet som skulle gå från Oslo hade nämligen gått sönder så det skulle komma ett annat plan. Men jag lär få veta om ungefär en timme om han är hemma till midnatt eller om det först blir någon gång imorgon.

Dagens grattis :)

Dagens första grattis går till Sara och Martin och till deras nytillskott Vincent!!! Självklart också ett grattis till Viggo som nu har blivit storebror! Hoppas att ni alla mår bra.

Dagens andra grattis går till Jonathan som fyller 2½ år idag! Och det tredje  grattiset går till mig, mamma och mormor som alla tre har namnsdag idag (Gerd).

Förmiddagen spenderades idag på öppna förskolan vilket var lika trevligt som vanligt. I fredags bygde jag en koja åt Jonathan där som fick stå kvar över helgen och som visst hade varit väldigt uppskattade imorse. Jag vidareutvecklade idén idag och byggde en ännu större koja. Men innan vi gick hem så hade sonen och jag startat ett företag tillsammans nämligen Kroghs bygg och riv så kojan var jämnad med marken ;)

Eftermiddagen spenderades hemma och ungarna har varit på gott humör så nu hoppas jag bara på en lugn natt också. Flemming ringde från hotellet i Norge och talade om att han hade utsikt över snöklädda berg och att det hade varit snö i Stockholm samt att allt var fruktansvärt dyrt i Norge. Han kommer hem strax innan midnatt imorgon. Så nu ska jag strax krascha i bingen, ska bara plocka upp lite tvätt, ge fåglarna mat och släppa ut hundarna först.

Kåldolmar och kalas

Så har ännu en helg flugit förbi och imorgon fyller Jonathan 2½ år Very Happy . Fast det lär vi väl inte fira...
Igår var vi på 6-årskalas i metropolen Ugglemad. Den som vet vart det ligger får en guldstjärna i kanten Very Happy . Syrran hade bakat vaniljbullar ( a la pariserbullar) och sockerkaka och kakor och allt såg riktigt smaskigt ut och de som åt intygade att det var det också. Men eftersom Flemming och jag inte äter kakor och sådant längre så fick vi bara njuta av det visuella intrycket. Och visst var man väl lite lockad, men jag vet ju att jag mår mycket bättre både fysiskt och psykiskt om jag låter bli. Det finns förresten artiklar om folk som äter koldhydratsnål kost både i
BLT och Aftonbladet idag. Jag är fullständigt övertygad om att människan som däggdjur inte har utvecklats särskilt mycket sedan stenåldern vad gäller matsmältningssystemet. Därför klarar väldigt många människor inte av att ta hand om den mängd kolhydrater som vi får i oss genom maten idag. Läser man innehållsförteckningarna på maten så är det socker och stärkelse i väldigt mycket. Men nog om det. Gårdagens tårta var i form av ett hästhuvud eftersom födelsedagsbarnet, liksom många andra flickor i hennes ålder, är väldigt intresserad av hästar. Vi hade väldigt trevligt i alla fall men när vi åkte därifrån så var Jonathan väldigt ledsen för han hade inte fått titta på Jonna och Hugos söta kanin. Så det måste vi göra nästa gång vi åker dit.

Idag har vi varit hemma och tvättmaskinen har jobbat stenhårt. Flemming har spikat lister och nu är det snart lister i hela köket och vardagsrummet. Lite annat pyssel har vi också hunnit med. Hanna har varit på ett strålande humör och krupit fram och tillbaka mellan kök/vardagsrum och lekrum och lekt väldigt duktigt på egen hand. Det har Jonathan aldrig varit så värst bra på. Hon försöker resa sig mot det mesta. Även mina ben när jag håller på att laga mat vilket ju är mindre lämpligt. Idag vankades det förresten kåldolmar igen men det är ganska tidskrävande att göra så i fortsättningen blir det nog främst kålpudding.
Imorgon blir jag gräsänka igen när maken drar iväg till Norge på möte så nu ska jag vara en duktig hustru och hjälpa honom att stryka ett par skjortor. Inte för att han inte kan själv utan för att jag gör det så mycket fortare och ärlighetens namn också snyggare. Ja jag vet att man inte får skryta med sig själv som svensk Wink.. Sen blir det väl sängen som vanligt.


Hemtjänsten...

Hmm jag har ju sökt semstervikariat inom äldrevården i sommar också men om det är så här det går till så kanske man ska ta sig en funderare....Laughing


Grattis Jonna!!!!



Idag säger vi grattis till kusin Jonna som fyller 6 år!! Nu är hon en stor flicka som börjar skolan till hösten och i födelsedagspresent ska hon få en "stor" cykel. Vi ser fram emot kalaset imorgon! Här kommer en bild på Pippi-Jonna som togs för 1½ år sedan.

Lyx sedan man fick barn...

Att få barn vänder ju upp och ner på tillvaron för de flesta föräldrar. För en del blir skillnaden på livet före barn och efter barn enormt stor, för andra inte fullt så stor. För oss blev den nog inte fullt så stor i och med att vi när vi fick Jonathan redan hade ansvar för 6 st hundar så bundenheten fanns där till viss del redan. Inte heller tillhör jag dem som är så värst intresserad av att shoppa så den försämrade ekonomin påverkade inte denna delen av livet så värst mycket. Men det finns ett antal saker som man tog för givna, som var självklara så att säga, innan vi fick barn:

SÖMN
Innan barnen var det självklart att man skulle få sova en hel natt utan att bli störd. Man kunde titta på en film på TV som kanske slutade ganska sent utan att bekymra sig om man skulle få sova tillräckligt inför nästa dag. Idag är det lyx att få sova en hel natt ostört. Det inträffar kanske två gånger om året och de gångerna vaknar man på morgonen och undrar om ungarna fortfarande lever. Det är lyx att titta på en film på kvällen eftersom man aldrig vet hur natten kommer att bli och därför väljer att gå och lägga sig när Bolibompa är slut. Det är lyx att själv bestämma när man ska stiga upp, att ligga och dra sig en stund på helgen och småprata med maken är absolut ingen självklarhet längre. Det är absolut lyx när vi bara är två i sängen och därmed också slipper att ligga på kanten och balansera och få en spark i rygg eller mage medan barnet sover som en kung i mitten.

HYGIEN
Innan barnen var det en självklarhet att få sätta sig på toaletten så länge som man behövde. Idag är det lyx om man får stänga toalettdörren om sig och skita ifred utan ett barn som undrar vad man gör eller som absolut vill komma in i badrummet just då.
Det är också lyx att få duscha utan att ha ett öga riktat mot barnet samtidigt som man försöker hålla duschmunstycket med ena handen och hålla igen dörren till duschkarbinen med den andra. Det är definitivt lyx att ha samma kläder en hel dag och när man tar av dem på kvällen så har de fortfarande varken matfläckar eller kräkfläckar. Inträffar i stort sett bara om man har rymt från barnen en hel dag.

MÅLTIDER:
Långa sköna helgfrukostar tillsammans med maken där vi pratade om allt och ingenting är just nu bara ett minne blott. Idag är det lyx om man hinner dricka upp teet och kasta i sig maten innan barnen pockar på uppmärksamhet.
Förr var det en självklarhet att få laga middagen ifred, idag får man vara glad om man bara snubblar en gång över barnet som hänger i byxbenet eller slår kullerbyttor på golvet, eller kör bobby car så det bara visslar om det.
Middag tillsammans med maken i lugn och ro är också det ett minne blott. Idag är det lyx om man får äta en middag utan bakgrundsmusiken bestående av ilskna skrik från en trött unge som bara vill gå och sova medans det andra barnet kastar besticken på golvet, matar hundarna och spiller ut mjölken.

STÄDNING
Förr räckte det med att putsa fönstrena ett par gånger om året. De förblev rätt rena länge förutom möjligen ett och annat nosavtryck på särskilt utsatta fönster. Idag är man lycklig om fönstrena håller sig rena från små söta handavtryck en dag. Att handfatet i badrummet skulle hålla sig rent åtminstone ett par dagar var förut en självklarhet. Idag är man glad om det fortfarande är rent en timme efter man städade det. Vidare förväntar man sig numera att hela vardagsrumsgolvet skall vara belamrat med leksaker, liksom golvet i lekrummet. Det är lyx om man inte hittar leksaker i sängen när man ska gå och lägga sig, ja barnleksaker i alla fall Wink, eller ett sovande barn för den delen.

TID
Ja det har man inte mycket över sedan man fick barn. Idag är man glad om man lyckas klä på två barn kläder och ytterkläder och få ut dem i bilen och in med vagnen och packa skötväskan med allt som behövs och därtill göra sig någorlunda representabel och inte vara mer än 10 minuter försenad. De gånger man faktiskt är i tid känner man sig så duktigt att man vill ge sig själv en klapp på axeln.
Sen har vi ju det omtalade uttrycket egentid. Den tid man har som förälder att göra vad man vill och som var självklar innan man fick barn. Den tiden är idag en lyxvara utan dess like.

TV
Hmm vad är det? Dagarna då man bestämde själv vad man skulle se på tv eller över huvud taget hade tid att glo på tv är förbi. Nu rullar Lilla röda traktorn mer eller mindre konstant och vid 17.30 är det bolibompa som gäller.

Det jag saknar mest från livet innan barn är sömnen. Efter 2½ år med konstant sömnbrist så börjar man nu hallicunera om ett hotellrum, en helg, maken och jag. Att själv få bestämma när man ska stiga upp. Men som maken uttryckte det imorse - man säger att när barnen fyller 18 så får de bestämma själva, men det kanske är då som man som förälder får börja bestämma själv.

Men trots att de svarta ringarna och påsarna under ögonen känns permanenta och hjärnan går på halvfart, kläderna har kräkfläckar som inte går bort, huset blir stökigt fortare än vad jag hinner städa och man inte har så mycket tid med maken som man skulle önska så vill jag inte vara utan mina barn. Jag vill inte tillbaka till livet utan min familj. Kärleken till mina barn och min man och glädjen över att få dela deras vardag är så stor att den övervinner allt det man kanske har förlorat sedan de kom in i mitt liv. Och även om det känns som om barnen orsakar de grå håren som börjar bli allt fler så kompenseras det av den livsförlängande effekt som de har genom alla goda skratt som de ger oss och det är en förmån att få följa med i deras utveckling och att få se vad för personer de är och jag hoppas innerligt att jag och Flemming kommer att få vara med dem i deras, och ha dem i våra liv i väldigt många år framöver.
Kan man annat än älska dessa två juveler?


.

Grattis Benjamin!!


Idag säger vi GRATTIS till kusin Benjamin på hans födelsedag och hoppas att han får en riktigt bra dag! Vi hoppas att vi får något önskemål om försenad present innan vi åker över och hälsar på i Danmark i maj/juni.


Vi säger också GRATTIS till Isak som idag firar sin allra första födelsedag. Han är den första utav barnen i nätmammagruppen som fyller år. Tänk att vi inte har några bebisar längre utan de börjar bli stora ettåringar.

Pysselkväll

Igår avvek den ömma modern i från hemmets härd, handbojorna låstes upp för några timmar Wink och jag begav mig till en av nätmammorna för en pysselkväll. Jonathan var ju inte för glad över detta och grät ganska ordentligt när jag gick ut genom dörren. Han hade visst gråtit så pass att han kräktes. Mamma behöver med andra ord försvinna hemifrån lite oftare Wink.
Hur som helst så var det en jättetrevlig kväll. De andra mammorna pysslade med korttillverkning, men eftersom jag aldrig har gett mig på något sådant så har jag överhuvudtaget varken idéer eller grejor till det så jag sorterade mina typ 500 foton istället. Så nu ska de bara sättas in i albumet - kanske något för nästa pysselkväll Laughing

Solen skiner även idag så det blir nog utevistelse när sonen är hämtad. Nu ska jag ägna mig åt min distanskurs.

Jag tackar förresten för alla snälla kommentarer om mina foton, allra helst det på Ellenova. Som svensk får man ju inte riktigt säga så men får jag säga det själv så blev jag väldigt nöjd med det. Ibland lyckas man få till de där kanonfotona.


Margarin

För något år sedan åt vi, liksom många andra, margarin eller närmare bestämt Becel på våra mackor. Delvis berodde det nog på att jag faktiskt gick på reklamen om att det skulle vara bra för kroppen. Vi åt det fram till den dagen som jag gav mig på att läsa innehållsförteckningen. Jag jämförde sedan med innehållsförteckningen på Bregott och efter det var inte valet svårt om man vill äta så ren och naturlig mat som möjligt.

Ett annat exempel är det populära matfettet Lätt och lagom från Arla. Det innehåller följande:
Vatten, rapsolja, vegetabiliskt fett, kärnmjölk, modifierad stärkelse, smörolja, mjölksyrakultur, koksalt 1,2%, emulgeringsmedel E471 av veg fett, surhetsreglerande medel (mjölksyra, natriumcitrat, citronsyra), konserveringsmedel E202, arom, vitamin A och D.
Arla producerar också Bregott och det innehåller följande:Grädde, vatten, rapsolja, salt 1,0%, mjölksyrakultur, vitamin A och D. Svårt att välja?

Jag har läst vidare i boken Den hemlige kocken och Mats-Eric Nilsson skriver där följande om margariner: "Här är några av de processer som ingår i margarinframställning:
* Fett ur oljefröer utvinns med hjälp av extraktionsbensin.
* Fettråvarorna syrabehandlas med fosforsyra och neutraliseras med lut för att få bort lecitin och fria fettsyror.
* Oljan bleks för att avlägsna den naturliga färgen.
* Med hjälp av så kallad deodorisering tvättas smak, lukt och eventuella lösningsmedelsrester bort.
* Om fettet härdas för att få en fastare form används vätgas och nickel.
* Om det istället genomgår så kallad omestring nyttjas natriummetylat för att spjälka vissa fettsyror.
* Vissa oljor, exempelvis palmolja, nedkyls och filtreras, ibland i  kombination med lösningsmedel, för att delas upp i olika fraktioner med olika smältpunkt."
Källa: Mats- Eric Nilsson: Den hemlige kocken: Det okända fusket med maten på din tallrik. 2007. sid 193.

Här kommer det nog aldrig mer margarin över tröskeln. Är du sugen på lite?

Trevlig fika

Igår var jag och barnen i Nättraby och hälsade på en av mammorna från föräldragruppen. Vi fick en jättetrevlig pratstund och Jonathan fick "leka" lite med Sanna.
Idag har vi åter styrt kosan till Nättraby. Från början skulle vi åkt hem till Emmerly och fikat tillsammans med några av nätmammorna, men när Emmerly tyvärr var sjuk idag så bjöd Lisa hem oss till henne och Ella istället. Det var som vanligt väldigt trevligt att träffa nätmammorna och barnen umgicks väldigt fint tillsammans. Jonathan hade nog rätt roligt också trots att det nästan bara var yngre barn där. Här kommer några bilder ifrån dagen:

Ella, Ellenova och Viola

Ellenova

Hanna studerar traktorn

Flemming är iväg på kundmiddag och jag sitter här med en sprängande huvudvärk så nu blir det strax sängen för mig.

Dagens föreställning

Nu har den minsta halvan av den Kroghska cirkusen lagt sig för natten och det dröjer väl som vanligt inte så länge förrän hela cirkusen stänger för natten, fast vi hade väl tänkt titta på finalen av melodiparodin först.
Vad har då dagens föreställning inneburit? Ja vi har hunnit med två promenader, Flemming har spikat upp lister och börjat fixa till hålet i hallen som en gång var ett dörrhål och vi har börjat vårröja lite i trädgården. Jag har tänkt gräva mig ett trädgårdsland i år nedanför hundgården. Det här är en bit av trädgården som har använts som en gigantisk kompost och lite annan bråte och där har jag nu börjat röja och Flemming började kratta gräsmattan medan Hanna gungade och Jonathan pysslade med sitt. Hanna är precis lika glad för att gunga som storebror och allra roligast är det när storebror puttar på, då skrattar hon så att hon nästan kiknar.

Igår blev det nästan två kryss i taket. För det första så fick jag faktiskt Hanna till att somna om efter ett blöjbyte och en flaska välling vid kl 02. Hon sov ända till kl 05 så det blev ju nästan sovmorgon ;-). Det andra krysset kom när jag frågade Jonathan på öppna förskolan om vi skulle gå hem och han faktiskt ville det. Det hör inte till vanligheterna men då hade han ju varit på Tallkotten sedan 06.30 så han hade väl fått så det räckte den dagen.

Nu ska jag sätta mig ner och förhoppningsvis skriva ihop en riktigt bra jobbansökan. Det är j inte så lätt alla gånger att försöka "sälja" sig själv och tala om hur bra man är på alla vis. Vilka är egentligen mina starka sidor?? Hittade ett jobb idag som jag väldigt gärna vill ha så håll tummarna för mig!

Kvinnan kan inte ersättas!

Bästa IT helpdesk,

Förra året uppgraderade jag från Flickvän 7.0 till Hustru 1.0.

Så fort jag hade installerat programmet märkte jag att det började kräva att

jag skulle installera Barn 1.1, 1.2 och 1.3. Det tog en massa tid och krävde

en massa resurser. Det stod det inget om i programspecifikationen. Dessutom

installerade sig Hustru 1.0 i alla andra program och dyker upp så fort jag

startar datorn och övervakar alla mina aktiviteter.


Gamla program som Pokerafton 10.3 , Fyllefest 3.5 och Söndagsfotboll 5.0

fungerar inte längre. När jag försöker starta dem får jag felmeddelandet:

''Du har utfört en otillåten aktivitet. Stäng genast ner alla program som

inte stöds av Hustru 1.0 !'


Det är omöjligt att hålla Hustru 1.0 i bakgrunden medan jag f örsöker köra

några av mina favoritprogram. Jag har funderat på att återgå till Flickvän

7.0, men jag kan inte ens avinstallera Hustru 1.0. Kan ni hjälpa mig? Tack

på förhand!


Frustrerad och förvirrad'



Svar från Helpdesk,


Bäste Frustrerad och förvirrad, Problemet du beskriver är mycket vanligt och

många klagar över samma sak. Orsaken till problemet är ett grundläggande

missförstånd. Hustru 1.0 är inte, som många män tror, ett nytto- och

underhållningsprogram, utan ett operativsystem som är designat för att styra

allt.


Att försöka gå tillbaka till Flickvän 7.0 när Hustru 1.0 är installerat är

dömt att misslyckas. Några har försökt med att installera Flickvän 8.0 eller

Hustru 2.0, men det har slutat med att de fått fler problem än vad de hade

med Hustru 1.0.


Vi rekommenderar att du behåller Hustru 1.0 och försöker göra det bästa av

situationen, samt att du eventuellt läser hela kapitel 6 i manualen 'Vanliga

programfel'. Datorn kommer att fungera perfekt så länge du tar ansvar för

alla systemfel, oavsett vem som har förorsakat dem. Det räcker med att du

skriver: / FÖRLÅT , så återvänder styrsystemet till normaltillståndet.

Hustru 1.0 är ett storartat program som dock kräver ett visst mått av

underhåll.


Du kan försöka med att köpa tilläggsprogram för att öka funktionaliteten. Vi

rekommenderar Blommor 2.1, Choklad 5.3 eller i extremfall mjukvarupaketet

Päls 2000 .


Vi avråder å det bestämdaste från att installera Älskarinna i kortkort 3.3

eftersom detta program inte stöds av Hustru 1.0 och kommer att resultera i

att Hustru 1.0 avinstallerar sig själv och därmed avlägsnar 50 % av

systemresurserna. Älskarinna i kortkort 3.3 kräver själv stora

systemresurser, som inte finns kvar efter det att Hustru 1.0 har

avinstallerat sig själv. 


Vänligen Helpdesk


Jag har köpt 50% i en travhäst - vill du köpa resten?

Jag har köpt 50% i en travhäst - vill du köpa resten?

Här kommer den!
Detta är mina 50%!!


Jag är egentligen väldigt noggrann med upphovsrätten när jag lägger ut någonting på nätet och var den här bilden kommer ifrån har jag ingen aning om. Men jag skrattade så gott åt den att jag väljer att lägga ut den ändå och om det är någon som vet vem som har skapat den så hör av er.

Igår kom den!

Igår kom den som jag har väntat på i två veckor. Läcker limegrön färg som man blir glad av och med ett innehåll som jag delvis har valt själv. Jag pratar om min personliga almanacka. Jag blev så sugen på en när en av mina nätmammor visade sin på sin blogg att jag lyxade till vardagen med en alldeles egen. Ja Flemming har bidragit till den också då jag fick hans gigantiska lottovinst på 131 kr som bidrag. Jag är så nöjd med den och jag blir så glad av färgen - älskar limegrönt! Min almanacka är något som jag anväbnder väldigt mycket så den kommer verkligen att komma till användning.

Överraskande ballonger


Egna ägg?

Eftersom vår äggkonsumtion är så hög numera så verkar det som om mina nymfparakiter har bestämt sig för att hjälpa till lite:

Ett normalstort hönsägg och ett nymfparakitägg

Jag har hittat 3 stycken ägg i fågelhuset nu. Synd bara att det blir så himla små ägg
Wink. Tycker att det är lite för kallt ute för att de ska få häcka än, men de verkar vara av en helt annan åsikt. Fast eftersom jag inte har någon holk åt dem så är det ingen som ligger och ruvar på äggen så det lär inte bli några ungar ändå. Jag tror inte heller att jag kommer att ge dem någon holk för jag är inte så sugen på fler nymfparakiter då de låter lite för mycket för att ha i friluftsvoljär i ett bostadsområde.
Nu är det strax slut på friden för nu är sopbilen på ingång och då lär väl inte barnen sova mer med tanke på att de ligger ute i vagnen och sover. Jaja vi ska nog till öppna förskolan snart ändå

Äntligen!

Vi ringde till Tallkotten i morse och kollade om det var okej att Jonathan kom dit idag och det var det så han blev ju glad att få träffa kompisarna igen. Fast han var lite blyg precis när han kom in, men så fort en av dagbarnvårdarna tog honom i handen och gick iväg så släppte det.  När jag kom och hämtade honom så höll han på att "laga mat" och Susanne som har öppna förskolan utbrister när hon får syn på mig - vet du vad han sa för en stund sen? Fy fan vad varmt. Han var så inne i leken att de vuxna som hörde det knappt kunde hålla sig för skratt. När jag sen sa till Jonathan att nu måste vi åka hem så ville han naturligtvis inte det - inte förrän han hade druckit två koppar kaffe, då följde han med utan problem.

Efter mellanmålet gick vi upp i skogen en sväng så att Jonathan fick gå lite. Det var en runda som tog ungefär en timmer och han gick nästan hela själv. Hanna tyckte väl inte att det var fullt så spännande utan somnade på halva vägen.



Efter lunch var det lite lek i lekrummet och sedan bar det av ut igen för att rasta av hundarna lite. På den promenaden såg vi ett par tecken på att våren nog är i antågande. Nämligen att antalet traktorer vid Sundahls maskinaffär har ökat kraftigt och att det nu står lite motorcyklar utanför Jonsons Bikes. Motorcyklar är lite vår för mig när de börjar plockas fram och synas på vägarna igen. Inte för att jag själv är intresserad av dem men ändå.

Hanna hon fortsätter att öva stenhårt på att ställa sig upp mot det mesta. Hon är väldigt förtjust i brorsans Bobby Car.


Tänk om man själv hade samma motivation att få ordning på musklerna i kroppen och då särskilt de fram på magen som jag tror har gått i permanent viloläge efter graviditeterna. Nja om sanningen ska fram var de väl inte så värst framträdande innan heller
Wink

Äntligen börjar vi förresten få njuta av den goe, glade killen som Jonathan egentligen är här hemma också. Dagbarnvårdarna har ju nästan inte trott mig när jag har sagt att han hemma är tjurig, grinig och nästan utan tålamod. Den pojken som de ser är ju raka motsatsen. Men nu börjar han alltså dyka upp här hemma också och han verkar lugnare och mer harmonisk vilket också gör att vi inte alls hamnar i luven på varandra så ofta. Dessutom har han, förutom natten då han hade kräksjukan, sovit bättre också. Så det här hoppas vi verkligen håller i sig!


Visst var det kräksjuka igen

Nu börjar man hitta upp till ytan igen men min vanliga frukost bestående av äggröra och makrill, skinka eller bacon kändes lite väl mastig idag så det fick bli yoghurt och en smörgås som jag inte har ätit på över två månader och faktum är att det smakade inte längre så gott. I vilket fall som ramlade jag dit vid 15-tiden igår och kräktes så att jag trodde magsäcken skulle följa med upp också. Vid 19-tiden började det avta. Vid kl 23 kräktes Hanna ner sin säng och höll sedan på större delen av natten. Min fantastiska man satt med henne i soffan och tog hand om henne tills kl 4 ungefär då det var dags för honom att stifta bekanskap med porslinstronen. Just nu ligger han och sover och mår väl fortfarande lite illa. Hanna har hitinitlls fått behålla lite vatten och lite välling och sover ute i vagnen och Jonathan sitter ute på altanen och mekar med sin stora traktor och jag tror faktiskt att jag kommer att parkera en stund på soffan för det blev inte så värst mycket sömn i natt. Tvättmaskinen rullar för fullt, det blir en del tvätt när man har kräksjuka barn.


Pigg som en mört

Jonathan sov middag i 4 timmar idag, men när han vaknade var han pigg som en mört igen och det han har ätit och druckit har han fått behålla så det kanske inte var riktig kräksjuka i alla fall? Han har inte producerat fler racerbajsblöjor heller och det är ju positivt. Vi andra tre mår fortfarande bra även om Flemming och jag är trötta så som vanligt så är snart dagens föreställning av den Kroghska vardagscirkusen snart slut och vi ämnar landa i bingen och förhoppningsvis få några timmars sömn innan de små cirkusmedlemmarna tycker att det är dags att slå upp gluggarna igen. Fast först ska vi avnjuta lite hemgjord hallonglass, gjord på grädde, ägg hallon och pyttelite socker och absolut inga tillsatser ;-)
Imorgon ska jag förhoppningsvis få till någon bild också så att det inte bara blir textinlägg.

Lightprodukter

Jag håller just nu på och läser Mats-Eric Nilssons bok Den hemlige kocken: det okända fusket med maten på din tallrik och det stod om vad man tillsätter till diverse lightprodukter för att bland annat få dem kokbara när man har reducerat fettmängden. Så då gick jag in på Arlas hemsida och kollade på en produkt som jag använder mycket av, nämligen creme-fraiche. Nu använder vi bara den fetaste varianten med 34% fett i och den innehåller högpastöriserad grädde (fetthalt 34%) och syrningskultur. Det är allt. Tittar man då på dess raka motsats Minifraiche med 5% fetthalt så innehåller den: högpastöriserad mjölk och grädde, mjölkprotein, modifierad stärkelse, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl och pektin) och syrningskultur.  För mig är det inget svårt alls att välja. Ett annat exempel från Arla är grädde. Grädden med 40% fett innehåller bara grädde, men när man har sänkt fetthalten med ynka 4 % till 36% så är man tvungen att tillsätta stabiliseringsmedel också för att få rätt konsistens. För att inte tala om Kelda Laga Lätt med 5% fett som innehåller följande ingredienser: Mjölk, grädde, modifierad stärkelse, rapsolja, stabiliseringsmedel,(natriumcitrat, karragenan).

Det är inga roliga saker han tar upp i sin bok. Ett annat exempel är rökt skinka som aldrig har varit i närheten av ett rökeri utan röksmaken kommer till tillverkaren på dunk eller i pulverform. Jag ska villigt erkänna att jag köper inte påläggsskinka längre just för att jag anser att den ofta innehåller för många olika E-nummer, vilket vi försöker unvika så mycket som möjligt numera.

Kräksjuka igen

I går kväll vaknade Jonathan vid 21 och klagade över ont i magen. Ett par timmar senare kom den första kräkningen och ytterligare en timmer senare lite till. Klockan 02 somnade han äntligen om igen och då hade han istället klagat över hunger och druckit ett glas vatten. Han vaknade igen strax efter 7 och var pigg som en lärka och åt frukost med god aptit. Men den frukosten har jag precis torkat upp från köksgolvet så det är nog tyvärr så att vi har drabbats av kräksjuka igen :-( Han är dessutom ganska dålig i magen med racerbajs så nu gäller det att få i honom vätska så att det inte blir som förra gången och vi hamnar på sjukhus igen med ett uttorkat barn.

Denna sketans kräksjuka verkar fortfarande härja vilt då man hör om många som åker på den. Jag kan bara hålla tummarna för att vi andra inte ska drabbas men det är väl bara korkat att tro att vi ska slippa. Men nu används handspriten flitigt kan jag ju meddela. Tyvärr måste jag nu också ringa runt och ställa in träffen med föräldragruppen som vi skulle ha här imorgon.

Helt klart skillnad

När jag kom bort till Tallkotten idag så satt de precis och åt frukt och när jag kom in så ville nästan alla barnen vara med och berätta om dagens stora händelse. Brandlarmet hade nämligen gått av någon okänd anledning och strax därefter kom ju branbilen och brandmännen och alla barnen och dagbarnvårdarna fick snällt stå kvar ute i kylan och vänta tills dess att branmännen noggrannt hade gått igenom hela lokalen och letat efter en eventuell brand. Men de hittade ingenting så till slut fick allihop gå in igen. Jonathan var väl lite bekymrad över larmet, han är ju lite känslig när det gäller starka ljud och vill gärna få bekräftat att de inte är något farligt.

Det har helt klart varit en mycket lugnare, men samtidigt piggare pojke idag. Han har testat mig så att jag nästan har blivit galen men det har inte varit det där tjuriga, griniga och vill inte hela tiden. Så än så länge är bytet av tider bara positivt.

I övrigt har vi hållt oss inne idag. Det har varit väldigt blåsigt och även om det inte har varit kallt så var vinden kall. Vi gick en runda till affären efter lunch men det räckte. Jag fick kämpa med vagnen bitvis i den starka motvinden. I eftermiddags "slängde" jag barnen i badet och det tycker de alltid är lika roligt.
Hanna har kämpat som en tok idag och försökt ställa sig upp mot det mesta och ett par gånger har hon faktiskt lyckats också.
Jag blev förresten tillfrågad på Tallkotten idag om Flemming pratar danska med barnen och det gör han ju, förutom när han glömmer sig, och han försöker alltid läsa sagorna på danska. Så då undrade de om vi var intresserade av det här med hemspråksundervisning och det är vi absolut. Det är ju inte fel att få lite hjälp med att lära dem danska och nu höll man på och funderade på att införa det redan på förskolenivå så vi får väl se vad som händer.

Vem behöver väckarklocka...

när man har en Hanna som vaknar kl 03.03 pigg som en lärka och vägrar somna om? Ja inte familjen Krogh i alla fall. Fast jo Jonathan fick ju Flemming väcka idag. Ska bli väldigt intressant att se om det var en engångsföreteelse eller kanske kan bli en trend?
Dagmamman hade frågat Flemming imorse om vi hade märkt någon skillnad på Jonathan och det har vi ju faktiskt även om det är väldigt svårt att utvärdera efter så kort tid som ett dyng.
Hanna sover just nu ute i vagnen och har gjort så sedan 06.30 då hon inte orkade mer. Men strax måste jag väcka henne för det är dags att hämta hem Jonathan igen. Men jag har i alla fall hunnit dammsuga och skura och ägna mig lite åt min distanskurs medan hon sov.
Jag tror att vi kommer att gå ut en sväng i trädgården efter vi har ätit mellanmål, fast vädret är inte inspirerande alls idag. Mulet och grått och det ser inte ut att lätta. Jaja det finns ju inget dåligt väder utan bara dåliga kläder sägs det ju...eller kanske vi ska vara inne och så lite fröer...

En annan pojk

När jag skulle hämta hem Jonathan idag så ville han inte följa med. Han var ute och lekte i dagmammans sandlåda och med en gammal trehjuling. Han blev jätteledsen, men det gick över när jag lovade att plocka upp hans stora traktor från källaren. Vi åkte hem och fikade och sedan gick vi ut i 1½ timme och gick en runda och tittade på traktorerna vid traktoraffären och sedan hem och gungade Hanna och fixade lite i trädgården.






Efter lunchen tog vi hundarna med oss och gick en runda och då somnade båda barnen ganska fort i vagnen. Visst har Jonathan blivit arg idag också men på ett annat sätt. Vi har inte alls varit i luven på varandra så mycket som vi brukar och han har inte varit och slagit på Hanna som han brukar göra. Jag hoppas att det är för att hans blodsocker inte har blivit kört i botten idag, men det lär vi väl märka.

Nya rutiner

Igår när jag hade lämnat Jonathan hos dagmamman så var jag så arg och frustrerad att tårarna kom. Jonathan vaknar ju i regel vid 5-tiden på morgonen vilket betyder att han äter frukost vid kl 6 ungefär. Sen lämnar jag honom kl 8. Hos dagmamman och på Talkotten äter de sen lite frukt ungefär vid 9.30 och har han tur så får han en hel banan annars är det kanske bara ett halvt äpple eller en clementin. Så när jag hämtar honom vid 11 så är han för det mesta vrålhungrig och blodsockret är så kört i botten att det knappt går att få i honom lunch trots att han är hungrig. Han är tjurig och grinig och man vet ju själv att det är jättejobbigt när blodsockret blir så lågt. Därför frågade jag igår dagmamman om hon kunde ge honom en smörgås när de åt frukost varpå jag fick till svar att de fick inte servera frukost efter kl 8 och på Tallkotten skulle han absolut inte kunna få en smörgås eftersom de andra barnen då skulle bli avundsjuka. Men visst hon kunde väl ge honom en smörgås men jag fick absolut inte tala om för någon att han fick en smörgås hos sin dagmamma. Visst jag förstår att det är svårt eftersom de andra barnen troligen kommer att bli avundsjuka men jag har också väldigt svårt att acceptera att mitt barn ska behöva må dåligt pga av det.
Jag ringde till Flemming och berättade och han i sin tur tog kontakt med rektorn. Så de kom överens om att hon skulle ta upp det med dagbarnvårdarna på Tallkotten och med dagmamman. Någon timme senare hade det ordnat sig så att Flemming lämnar Jonathan vid 6.30 när han kör till jobbet. Då får Jonathan äta frukost med de andra barnen vid 7-tiden och sedan hämtar jag honom vid 9.30 och eventuellt har han hunnit äta frukt då men jag hinner i alla fall komma hem med honom och ge honom ett vettigt mellanmål så att han slipper lågt blodsocker. Så förhoppningsvis ska det här bli bra för honom så att han slipper må dåligt.

Sen kan man ju fundera på hur många andra barn som mår som Jonathan egentligen. Dagens frukt innehåller tyvärr inte lika mycket näring som den gjorde förr. Åtminstone inte den frukt man köper i affären. Det är lite skillnad på den man odlar hemma i trädgården där jorden förhoppningsvis inte är lika utarmad. Helt krasst kan man tyvärr idag säga att frukt i stort sett bara är vatten, socker och lite fibrer och det mättar ju inte en liten hungrig barnamage särskilt bra.

Så nu ska Hanna och jag skapa nya rutiner kring de här tiderna och nu låter det som om den lilla hönan behöver gå och sova men vaknar man kl 4 så är man väl trött nu ;-)


Tack faster Kirsten!

Jonathan blev jätteglad för de två Lilla Röda Traktornböckerna som han fick med posten idag. Den ena hade han visserligen nyligen fått på svenska men det gör ju inget för den på danska läser Flemming gärna för honom så slipper han sitta och översätta från svenska till danska samtidigt som han läser. Han försöker nämligen alltid att läsa sagorna på danska för Jonathan. Hanna tackar också för bodyn. Den passar nog bra i storlek tror jag.

Idag blir Hanna 9 månader och nu har vi haft henne hos oss längre än vad hon låg i magen och det är nog på det stora hela trevligare att ha henne på utsidan
.

Jisses vilken cirkus det brakade igång igårkväll lagom till Flemming och jag skulle släcka lampan och sova. Jonathan drömde troligen mardrömmar och började gråta. Gråten eskalerade alltmer och av erfarenhet vet vi att det ofta slutar med att han kräks när han gråter så mycket. Det gjorde det som tur var inte den här gången men han väckte lillasyster som då tyckte att hon skulle vara vaken. Det tog nog närmare två timmar innan hon somnade om igen. Jonathan fick ligga inne hos oss för han vägrade att gå och lägga sig i sin egen säng igen. Med jämna mellanrum under natten har han sedan känt efter så att vi också har legat i sängen. Men båda sov åtminstone till kl 5 och efter Hannas tidiga uppvaknande de senaste morgnarna så var ju det nästan sovmorgon för oss. Ikväll var det inga problem att lägga Jonathan i hans egen säng i alla fall och snart ska vi också gå och knyta oss. Flemming är så trött så han höll på att somna när han tittade på barnprogrammen på TV med Jonathan.
Den här snyggingen kom förresten "på besök" ikväll:


Vildsvin

Folk som inte gillar jaktbilder kan sluta läsa här idag för nu kommer jag att publicera en bild på maken och det första vildsvinet som han har skjutit. Hunden på bilden heter Emil och tillhör en av karlarna i jaktlaget.




Bilden är väl kanske främst riktade till svärmor som tydligen också har sysslat med jakt. Hmm jag undrar om den genen kommer att gå i arv även till våra barn? Ja jag har ju inget emot att man jagar, jag förstår ju att man måste hålla efter exempelvis rådjursstammen och så är det ju bra kött också. Men jag skulle aldrig klara att skjuta ett djur själv. Jag skulle hellre gå ut i skogen beväpnad med en kamera ;-)Observera att det inte är jag som har tagit bilden. Som icke jaktintresserad kan jag ju inte riktigt heller förstå att man vill föreviga sig på bild med ett dött svin, men visst vi har ju alla våra intressen ;-)

Vad har hänt idag då...ja det vanliga promenad, städning, matlagning, lek med barnen och Flemming har satt upp taklisterna här i köket och vardagsrummet. Det är ju bara 1½ år sedan vi renoverade så nu var det hög tid att få upp dem. Men jag ska inte klaga för jag har tummen mitt i hand när det gäller sånt.
Nu blir det väl sängen här. Vi är båda lite slitna eftersom fröken Krogh envisas med att vakna innan kl 4 och vägra somna om.