GOTT NYTT ÅR!!!

Ja så var årets sista dag här. Och vart det här året har tagit vägen det vet jag som vanligt inte. Vår familj har berikats med en liten prinsessa så någonting har vi ju gjort i alla fall ;-)

I eftermiddags var vi uppe en sväng hos mina föräldrar och fikade och jag tror minsann att det var sju sorters kakor och det var väl ungefär det antalet kakor som Jonathan satte i sig så det kanske inte var så konstigt att han inte ville ha sin middag i kväll.
Hanna var dagen till ära klädd i sina fina julklappskläder och tofflor.


Årets nyårslöfte då? Ja det blir det klassiska att sluta äta godis :-D


Det borde gå ganska bra för det har jag gjort förr men sist kom det en graviditet emellan och då blev suget för stort ;-).
Nähä nu är maten färdig så nu ska vi avnjuta inbakad fläskfilé med klyftpotatis och grönsaker och hoppas att vi får äta utan att barnen vaknar. Jonathan gillade nämligen inte fyrverkerierna utan Flemming fick sitta inne hos honom tills han hade somnat i kväll.

GOTT NYTT ÅR önskar familjen Krogh!!

Årets sista bad

Jonathan och Hanna har idag tagit årets sista bad. Båda två gillar att verkligen att bada och ännu bättre blir det väl när Hanna kan sitta själv också. Ännu så länge så måste man hålla i henne som synes på bilden.


Hanna har av någon anledning väldigt svårt att komma till ro ikväll. Nu har vi försökt med lite ersättning för att se om hon inte var mätt efter middagen.

Annars har det varit en lugn dag. Flemming har varit inne en sväng på jobbet och sen gick vi en promenad med hundarna. Vi passerade som vanligt huset med all belysningen i trädgården. Jonathan skulle nog kunna stå där nästan hur länge som heslt och titta på alla ljusslingorna.

Jullov från bloggen

men nu är vi tillbaka igen :-)
Julhelgen har avlöpt lugnt och sansat och vi njuter av att ha Flemming hemma. Allra helst Jonathan tror jag för han är verkligen pappas pojke nu så det blir ju intressant när Flemming börjar jobba igen.


På Annandagen fyllde min kära make år och den dagen firade han med att åka på jakt och sen var han nöjd. Ja eller nöjd och nöjd. Han var väl nöjd med vädret men absolut inte med sin så kallade jakthund. Ixa tillhör de som löper 4 gånger per år och hon blir konstig både innan och efter löpet och hon hade visst mest bara vimsat omkring i skogen och inte hittat några djur trots att gubbarna såg flera djur i skogen. Så hon var lite billig när de kom hem.
På lördagen var vi uppe hos mina föräldrar som bjöd på middag för att fira Flemmings födelsedag. Trevligt och gott och pappa förlängde livet på oss när han skulle vispa grädde och lyckades stänka grädde över hela köket och sig själv. Vi andra skrattade så vi nästan låg dubbelvikta men pappa han fortsatte oberörd att vispa.
Tidigare under lördagen var vi inne i Karlskrona och bytte Jonathans julklapp. Han fick en BRIO tågbana istället och han är så lycklig över denna. Helst ska pappa sitta med inne på hans rum och bygga räls också.

Idag har jag och Hanna varit och hälsat på Anna och Maja och det var lika trevligt som vanligt. Tack Anna! Under tiden roade sig Flemming och Jonathan med att besiktiga min bil. Jonathan blev visst väldigt bekymrad när de hissade upp mammas bil i taket. Det var det första han berättade om när jag kom hem så vi får väl se om han kommer att drömma mardrömmar om det i natt. Bilen gick i alla fall nästan igenom. Det är strålkastarna som måste justeras men vi behöver inte ombesiktiga den i alla fall. Nähä nu ska jag göra maken sällskap i soffan.

Lugnet har lagt sig nu

Nu har lugnet lagt sig i huset och Flemming och jag sitter bara och tar det lugnt framför TV:n. Mina föräldrar, syster med sambo och två barn samt min bror kom hit vid lunchtid och så blev det ett race för att få maten klar. Men jag tycker att det gick bra. Att vi i år hade gjort det till lite mer av ett knytkalas innebar att mamma inte behövde slita häcken av sig vilket hon nästan har gjort tidigare år.

Jonathan skalar clementin

När maten var uppäten var det nästan dags för Kalle Anka vilket i år nog mest bara var på på TV:n och inte så många som tittade så mycket på. Vi avnjut lite glögg och godis under tiden. Sen inträdde den stora väntan på tomten. Plötsligt ringde tomten och sa att han var på ingång. Ja vi hade en väldigt modern tomte i år ;-) Flemming gick ut för att möta tomten.
 


Jonathan tyckte att han var lite läskig och vågade inte gå fram och hämta sina paket. Men när mormor och pappa följde med så gick det bra. Tyvärr var julklappen som jag och Flemming hade köpt till honom en plastig besvikelse så den ska bytas på lördag. Men i övrigt tror jag att alla var nöjda med sina klappar. Ja Hanna har ju inte sagt så mycket men jag är nöjd.
Innan gästerna styrde kosan hemåt igen så hann vi med att äta lite risgrynsgröt också. Både Hanna och Jonathan var trötta och somnade väldigt fort ikväll. Förhoppningsvis så kanske Hanna kan sova lite längre i sin säng i natt. Annars har hon de senaste nätterna vaknat ca 22.20 och då har det varit i stort sett omöjligt att få henne till att somna om i sin säng. Men vi får se hur natten blir. Imorgon hoppas vi att vädret tillåter en riktigt lång promenad så man kan motionera bort lite av julmaten.

Dan före dopparedagen



Nu har vi båda landat i TV-soffan. Skinkan är griljerad och även provsmakad och det mesta av städningen inför familjens ankomst imorgon är avklarad så imorgon ska det bara tillagas lite mat  och slås in lite julklappar ;-)
Vädret har varit så fint idag, kallt och soligt och nu är det minusgrader, men snön lär väl lysa med sin frånvaro som vanligt. Vi har varit ute på två promenader idag. Båda har passerat affären för att inhandla sådant som har glömts. Vi får väl se om den inrättningen kommer att besökas imorgon också när vi inser att vi har glömt något.
Vi har också försäkrat oss om att tomten kommer att komma hit och dela ut lite julklappar direkt efter att grannbarnen har fått sina.
Något utav våra barn, troligen Jonathan, "roade" sig idag med att riva ner den ena adventssljusstaken i vardagsrumssfönstret så nu har vi bara en ljusstake i de fönstrena. Men det kommer nog att bli jul i alla fall ;-.)

Nu önskar vi er alla en riktigt God Jul och hoppas att ni har varit så snälla att tomten gör ett stopp hos er också!!

Mjölkbaren har stängt

Idag har mjölkbaren stängt för all framtid. Hanna har varit ganska tydlig de senaste kvällarna med att det jag har att erbjuda inte längre räcker utan hon vill ha sin välling också. Så ikväll har jag ammat henne för sista gången.

Tråkväder har det varit idag med. Jag kollade aldrig på vad det var för väder imorse innan jag klädde på barnen så när vi kom ut upptäckte jag att det hade börjat regna och i kombination med kraftig blåst så var det inget trevligt alls. Jonathan klagade på att han fick regnet i ansiktet så det blev en kort promenad.
För att underhålla Jonathan lite idag så har vi roat oss med att baka havrekakor, göra en sorts julgodis och bada hundarna. Så här fina blev de efter badet:

Hundögon, mörker och blixt är ingen lätt kombination men från vänster är det Mimmi som är 11½ år gammal och så hennes son Linus som är 9 år och 8 månader.

Gran har också införskaffats idag och imorgon ska den kläa ute på altanen. Jag tror att det är lugnast att ha den där ute i år med en klåfingrig tvååring och en huligan-Hanna i lekstol.

Så här glad är förresten Jonathan nu när han är frisk igen:

urk

Barnen sov så bra natten till idag. Hanna somnade efter mycket krångel och en flaska välling igår kväll och sedan hörde jag inte ett knyst från henne förrän lite innan fem imorse. Då fick hon lite mat och sedan somnade hon om en timme till. 06.15 kom Jonathan inramlandes i sovrummet. Flemming hade varit inne hos honom en gång under natten och fått honom till att somna om igen.

Imorse så var Jonathan duktig och bajsade på pottan, ett rejält lass. Flemming tar sen upp honom på skötbordet för att sätta på en ny blöja. När han sedan vänder sig om så ser han att Jullan, hans ena hund har satt i sig alltihopa. Hon brydde sig varken om färg, form eller innehåll på matskålen så att säga. Örk vilken äcklig hund kan jag bara säga.

Annars har det varit en ganska tråkig dag. Jag vågar mig fortfarande inte utanför huset på grund av magen. Jag gjorde ett försök imorse för vi skulle köpa en liten julklapp till Jonathans dagmamma, men jag hann inte ens till slutet av gatan innan jag fick rusa hem igen. Så Jonathan och jag tog bilen till affären och köpte julklappen och sedan var vi och lämnade den hos dagmamman som hade en klapp till Jonathan också. Vi får se om jag vågar mig ut på en promenad imorgon istället.


Vem behöver detox...

Detox är ju något som är rätt så populärt just nu, dvs att rensa ut slaggprodukter, gifter och annat skit ur kroppen. Men vem behöver det när man istället kan satsa på lite trevlig magsjuka? Igår åkte jag på den värsta diarré jag någonsin har varit med om. Större delen av dagen spenderades antingen på toaletten eller i sängen med feberfrossa och vridandes i smärtor. Det var fruktansvärt, jag ska aldrig mer beklaga mig över hård mage. Smärtorna berodde troligen på att jag inte hade tillräckligt med vätska i kroppen, så jag har druckit och druckit och är ändå lika törstig. Men jag är ju lite konstig för det är enbart rent vatten som släcker min törst. Inte ens om det bara är uppblandat med lite saft eller liknande så funkar det utan det måste vara rent vatten. Och det ska man inte dricka om man har så kraftig diarré eller kräkningar utan då är det bäst att dricka vätskeersättning och det är ju inte så värst gott.

Jonathan är nu i stort sett återställd och aptiten börjar komma tillbaka. Men både Flemming och jag tycker att det syns i ansiktet på honom att han nog har tappat lite i vikt.
Hanna börjar väl också bli bättre men hon är just nu chef i Gnällspik AB, det vill säga ingenting passar unga fröken utan hon bara gnäller. Natten till idag sov hon dessutom väldigt dåligt så varken jag eller Flemming fick så värst mycket sömn, så det blir tidigt i säng men det är ju som vanligt här.

Imorgon ska nog barnen och jag försöka ta oss ut ur huset och gå och köpa en blomma till Jonathans dagmamma och lämna den till henne. Men annars kommer vi nog försöka hålla oss borta från folk så mycket som möjligt för det verkar som om halva Blekinge har insjuknat i magsjuka, åtminstone enligt sjukvårdsrådgivningen och vi är inte sugna på en vända till nu. Man är tydligen inte immun mot skiten så värst länge.

Rena sjukstugan

Flemming ringde mig lite senare på kvällen igår och berättade att Jonathan hade varit så pass uttorkad att de hade svårt att hitta blodkärl att sätta droppet. Detta trots att vi faktiskt hade lyckats få i honom en del vätskeersättning. Slutligen hittade de i alla fall ett blodkärl på halsen. Ganska snart efter att han hade fått droppet så försvann magsmärtorna och febern var också borta så han behövde aldrig på smärtstillande. Det var viss i rättan tid som Flemming kom in med honom. Ett dygn till i samma stil coh det hade varit akut sa läkaren.Vid lunchtid idag så kom de hem igen och det var en helt annan pojke. Visst klagade han lite över magont idag och han kräktes en gång men det berodde nog mest på att hans mage inte riktigt klarade av en smörgås och två glassar till frukost  :wink:

Hanna har feber ikväll 39.7 så det blev lite alvedon där. Hon kräktes ett par gånger inatt och hade diarée men har fått behålla det mesta maten idag, eller mat och mat hon har fått ersättning, välling och bröstmjölk i små mängder men ganska ofta. Hon har varit trött och sovit mycket men det beror nog mest på den höga febern. Fast visst är man rädd för att även hon ska drabbas av uttorkning.

Jag själv kräktes imorse och har haft ont i kroppen och troligen feber men har väl hitintills kommit rätt lindrigt undan.
Flemming är fortfarande frisk och har sprungit som ett skållat troll för att serva oss andra. Nu la han sig på soffan och det med rätta med tanke på att han inte har sovit ordentligt på två dygn nu. Vi hoppas på en piggare dag imorgon här i sjukstugan.


Sjukhus

Jonathan har inte mått bättre idag utan kräkts ett par gånger trots att han inte har ätit något. Han har varit väldigt trött och mest legat stilla i hundsängen och det är verkligen inte likt Jonathan. Han har också klagat på magont och nu ikväll fick han sådan attacker av magont att han bara grät så Flemming ringde sjukvårdsupplysningen igen och de sa till honom att komma in med Jonathan. Så inatt får de två sova på sjukhuset eftersom Jonathan ska få lite dropp då han var lite uttorkad och så ska han få både alvedon och ipren eftersom febern är hög och inte riktigt ger med sig trots febernedsättande medicin. Vad som händer imorgon återstår att se men jag hoppas att de båda får komma hem igen.

Hanna har kräkts ett par gånger och även hon fått diarée så hon har nog troligen också åkt på skiten. När jag läste om symptomen på internet så kan jag nog bara konstatera att det är vinterkräksjukan Jonathan har drabbats av. Nu återstår det bara att se om även Flemming och jag ska drabbas av det.
Men usch vad det är jobbigt att sitta här hemma och inte riktigt veta vad som händer med min lille kille trots att jag vet att han är på bästa stället när man är sjuk och att han har sin pappa med sig. Det kanske var bra att jag föreslog att Flemming skulle stoppa ner nalle i väskan när de åkte.
Det blir nog sängen för mig strax. Det är ändå ingenting att se på TV:n och vem vet hur natten blir om nu även Hanna är dålig.

Magsjuka

Ja så var det kört igen. Jonathan åkte på någon form av magsjuka igår. Han hade lagt ett rejält lass i blöjan hos dagmamman och när han kom hem så bara rann det ur honom. Frampå eftermiddagen så kräktes han ner hela Flemming och detta var en knapp timme innan en av Flemmings jobbarkompisar skulle komma på middag. Så Flemming fick ju ringa och förklara läget för jobbarkompisen men det var antingen en mycket modig man eller en mycket hungrig man för han kom i alla fall. Så där fick man öva på engelskan igen vilket jag knappt har gjort på 2½ år nu. Jonathan var pigg och åt en smörgås. Men den kom upp senare under kvällen, som tur var i alla fall efter jobbarkompisen hade åkt hem. Det blev ett antal blöjbyten under natten och så har det fortsatt idag. Så tvättmaskinen har rullat konstant och vi har tappat räkningen på hur många gånger vi har fått torka spyor från golvet. Flemming ringde sjukvårdsupplysningen för ett par timmar sedan och de rådde oss att ge honom en tesked vätskeersättning var 5:e minut, men så ofta kommer vi inte väcka stackars Jonathan utan det blir väl var 15 minut. Jonathan har varit påverkad idag för han har också hög feber som vi inte ens lyckas få ner med febernedsättande. Han har varit så trött att han nästan somnade i en av hundsängarna i eftermiddag.


Klockan 4 kom han själv och sa natti natti och ville gå och sova. Vi håller nu tummarna för att Hanna inte ska bli sjuk också, ja eller vi för den delen.

Igår var Hanna och jag på avslutning på spädbarnsmusiken och det blev dans kring granen till dragspelsmusik och så fick barnen varsin julklapp och så blev det fika. Det var trevligt som vanligt och jag hoppas att Hanna och jag kommer kunna fortsätta gå under våren också.


I onsdags var jag på den avslutande delen av Röda Korsets första hjälpenkurs och den här gången fick vi öva på konstgjord andning ocj kompressioner samt på vad man kan göra om någon sätter i halsen. Så nu har jag ett certifikat i första hjälpen hjärt-lungräddning barn.

Nu blir det lite mat för mig och maken. 

Hujedanemej

Hujedanemej vilken natt vi hade natten till igår. Vi gick och la oss tidigt eftersom vi båda har konstant sömnbrist. Vid 22.30 vaknar Hanna och det går inte att få henne att somna om. Jag försöker med buffning, amning, ersättning, ligga i vår säng men ingenting hjälper. Ungen vill sova men kommer inte till ro. Till slut märker vi att hon verkar ha ont i magen. Flemming tar upp en henne och går upp med henne en stund och till slut rapar hon och kräks lite och sen börjar hon slappna av. Till slut somnar hon i mina famn men när jag ska lägga ner henne så börjar allt om igen. Vid kl 01 tar Flemming med henne in på hennes rum och sätter sig i fåtöljen med henne och hon somnar ordentligt. Efter 45 minuter kommer han in med henne till mig, tar sitt täcke och sin kudde och går in och slår upp gästsängen på Jonathans rum för han är väldigt orolig där inne. 05.00 vaknar Hanna och en kvart senare storebror så vi var trötta igår.

Natten till idag så vaknade Hanna ett par gånger innan vi ens hade hunnit lägga oss så jag tog in henne till oss och lät henne sova i vår säng. Där sov hon som en stock till midnatt då hon vaknade, åt och somnade om och sov till 04.15 då Flemming blev tvungen att gå in till Jonathan som var ledsen och eftersom Hanna låg hos honom så vaknade hon och vägrade sedan somna om. Men men man ska väl ändå inte klaga även om jag sitter här och gäspar och inte kommer att bli sen i säng idag heller.

Idag har jag och barnen varit hemma hos en av nätmammorna och ätit lunch och det var lika gott och trevligt somd et brukar vara när vi träffas. Imorgon bär det av upp till mina föräldrar. Mamma, syrran och jag ska reda ut det här med julmaten. Sen på kvällen är det dags för 1:a hjälpenkursen igen så det är med andra ord en ganska fullspäckad dag.

Olycksfågel

Lite dålig uppdatering här några dagar nu men vi har haft några stökiga nätter med Hanna där hon har varit svårt att få till att somna och somna om så när barnen då väl sover så har en annan kraschat i soffan. Sen har det väl inte hänt så värst mycket heller kanske.
Jonathan den lille olycksfågeln trillade ner från en av barstolarna vid köksbänken igår så nu har han en fin lite blåtira vid ögat. Han har också hunnit med att klämma fingrarna på den brännskadade handen lite lätt i ytterdörren. Men det var nog inte så farligt för det syns inget i alla fall.


I onsdags kväll var jag iväg på en kurs i första hjälpen som Röda Korset håller. Dessa kurser brukar i vanliga fall kosta pengar men av en eller annan anledning så var den gratis. Det känns som att jag nog behöver fräscha upp mina kunskaper i första hjälpen eftersom jag inte har gjort något sådant sen jag gick i högstadiet. Visst, brännskada har jag ju övat på nyligen men resten är det si och så med. Den här kursen är särskilt inriktad på första hjälpen för barn. Det blev mycket fnitter, allra helst eftersom vi var i stort sett bara kvinnor, när vi skulle öva på varandra. Kursen fortsätter nästa onsdag och då ska vi bland annat lära oss några olika sätt man kan använda om någon sätter i halsen. Det är nog min största skräck, att barnen ska sätta något i halsen och inte kunna få upp det själva så det känns jättebra att få lära sig det.
 I onsdags var det också premiär för Flemming med att lägga båda barnen själv. Hanna brukar jag ju amma precis innan hon lägger sig men FLemming gav henne en flaska välling istället och det hade gått lika bra det. Dock vaknade de båda två när jag ringde för att förvarna Flemming om att jag var på ingång eftersom den ena hunden började skälla när han skulle släppa ut dem, så Hanna fick sig en slurk utav mig då istället.

Om min moster Monica är inne och läser här så kan vi ju tala om att kläderna passade Hanna bra.  Här kommer en bild:


Idag har Flemming varit iväg och jagat igen. Idag var det vildsvins som skulle jagas och det i samarbete med andra jaktlag så de var väl en 45 man och det sköts några grisar men tyvärr hade inte Flemming någon med sig hem. Han har för ovanlighetens skull stått på pass idag istället för att gå som hundförare och även om han fick en del adrenalinkickar så föredrar han ändå att gå med hundarna.
Vädret har varit riktigt tråkigt. Vi hann ut en promenad i morse jag och barnen, men det började duggregna redan då och sedan har det regnat hela dagen. För ovanlighetens skull så somnade även Jonathan i vagnen, men så kanske det går när man envisas med att stiga upp före tuppen varenda morgon, vardag som helg.

6 månader

Idag fyller vår lilla tjej 6 månader. Attans vad fort tiden går. Dagen till ära så har hon övat in ett nytt partytrick:

Vid middagen ikväll så la hon plötsligt upp handduken på huvudet och där låg den kvar under tiden hon åt upp sitt smörgåsrån.

Annars har det varit en riktig tråkdag. Det har regnat i eftermiddag så vi har hållt oss inomhus och gått varandra på nerverna istället.
Flemming och jag har förresten anlitat städhjälp numera. En pigg och glad människa som tog sig an toaletten vid klockan 7 i morse.

Syskonen bus


Är de lika syskonen Krogh? Ja därom råder delade åsikter...

Här har varit en lugn dag som vanligt. Jonathan och jag var på lekplatsen i eftermiddags och för ovanlighetens skull var det fler barn där. Det var två utav dagbarnvårdarna som var där och när Jonathan insåg att det var barn som han kände så ville han ju vara med och leka lite fast mest busade han med mamma. Vid ett tillfälle sprang han efter de andra barnen varpå de säger att han ska gå bort, han får inte vara med och det sved i mammas hjärta att se. Men jag vet ju att barn är sådana och de två dagbarnvårdarna var noga med att säga till att alla får vara med och leka. Och Jonathan är ju ännu så liten att han inte riktigt förstår.

Jonathans hand börjar nu se väldigt fin ut. Blåsorna har spruckit och torkat nu, men han pratar fortfarande om att det var jättevarmt och att han brände sig och var ledsen. Förhoppningsvis så har han lärt sig något i alla fall och kommer inte lägga handen på hällen fler gånger.

Flemming har precis kommit hem från ett föräldramöte på Tallkotten. Det var visst fler än vi som inte var nöjda med fördelningen av timmarna inom barnomsorgen så nu ska de väl diskutera det i alla fall så får vi se vad som händer.
Nähä nu är det nog dags att slänga sig i bingen. God natt.