Gräsänka igen men tillbaka på banan

Gissa vem som ramlade dit och blev sjuk i söndags eftermiddag. Började känna mig småseg efter lunch och efter mycket övervägande bestämde jag mig för att hoppa över kvällens gympapass och tur var väl det eftersom halsont och feber slog till lite senare.
Så måndag och tisdag har jag jobbat hemifrån för att inte smitta mina kollegor. Eleverna har sportlov denna vecka så därför funkade det att göra så. Idag är jag tillbaka på banan igen och har varit på jobbet. Ont i halsen har jag fortfarande men febern är borta iallafall. Har väl i och för sig inte mycket val heller eftersom maken nu är på väg till Malmö för att sedan flyga till Tyskland imorgon bitti. Han förväntad komma hem sent imorgon kväll.

Barnen sover nu och jag ska ta och äta lite grillad kyckling och titta på en riktig klassiker - Dirty Dancing. Vet inte hur många gånger jag har sett den men den känns lagom som avkoppling ikväll. Passar på att jobba på min engelska också under tiden ;).
Jag såg förresten Marley and Me häromkvällen och jisses vad jag bölade. Jag undrar om jag någonsin har gråtit så mycket till en film. Men det berodde nog på att man verkligen vet hur det känns att fatta beslutet om att ta bort en hund.


Dags för VAB

Igår vid lunchtid ringde de från dagis och berättade att Jonathan var sjuk och hade feber och var väldigt trött. Eftersom Flemming då befann sig på kundmöte i Storbritannien så var det bara till att ställa in lektionerna för båda torsdag och fredag och åka hem. Ja pigg var han inte utan somnade i soffan en stund, vaknade och gick sedan och lade sig och sov en stund till. Sen var han vaken en lång stund och tittade på TV.
Efter ett tag började han krångla lite och det hela slutade med att han kräktes. Jag hann som tur var få den kränkande delen av kroppen utanför sängen så allt kom på golvet.

Idag är han pigg som en mört. Ingen feber och inga mer kräkningar.

Flemming kommer hem ikväll efter att ha varit iväg sedan i tisdags morse och jag tror att barnen och jag längtar ungefär lika mycket efter honom ;) Fast vi kommer bara att mötas i dörren för jag ska enligt planerna in till Karlskrona och äta middag med nätmammorna vilket ska bli väldigt trevligt.

I övrigt har det varit lite kaosartat på jobbet vilket har resulterat att min tjänstgöringsgrad resten av terminen kommer att vara 90% istället för 75. Men det blir nog bra. Nästa vecka är det sportlov men jag jobbar och det ska bli skönt att hinna beta av lite rättning och kanske hinna med lite planering också.

Mer snö har det också kommit. Denna vinter har verkligen varit snörik. Och mer ska det visst komma. Är helt ärligt liiite trött på snö nu...
Nu ska vi strax äta lite mellanmål här. Men först lite nya bilder:





Jonathans första huvudfoting





Dags för rappport kanske?

Jaha vad har då hänt sedan sista rapporteringen?
Ja jag jobbar fortfarande lika mycket och ser nu fram emot slutet av månaden då mitt extrajobb med kontrollrättningen av nationella prov är slut. Det är ändå 5 timmar i veckan som jag lägger på det.

Idag börjar jag inte förrän klockan 10 men tisdagar är väldigt intensiva med 2 x 2 timmars lektion på varandra, tätt följt av möte. Så jag slutar klockan 17 och då är det hem och äta lite samt natta barn innan jag ska på gympan (skivstångspass) mellan 19-20. Sen blir det väl kanske lite mer jobb om jag orkar. Jag ligger just nu efter med rättningen av inlämnade uppgifter.

Båda barnen har fått spruta nummer två av svininfluensesprutan och ingen av dem reagerade på den den här gången heller.

I söndags eftermiddag bytte vi Hannas spjälsäng mot en vanlig juniorsäng. Det stackars barnet såg ut som en fågelholk med hakan nere vid knäna när hon kom in på sitt rum och såg att pappa höll på att plocka isär hennes säng. Första kvällen snyftade hon lite i sängen - det kändes väl väldigt ovant - men hon låg kvar och somnade till slut. Igår kväll somnade hon ganska fort och har legat kvar så snällt hela natten. Återstår att se när flickebarnet kopplar att hon faktiskt kan gå ur sängen när hon vill.

Vintern kan vi i alla fall inte klaga på i år. Nu har snön legat i över en månad och fylls på med jämna mellarum. Igår töade det dock ganska ordentligt samtidigt som det snöade så det blev rejält blött och slaskigt. När jag körde från jobbet låg en av stadsbussarna i diket och just då var man ju tacksam för att man inte åkte buss. Sen är jag fullt medveten om att det är fullt möjligt att jag kör av vägen någon gång i livet också. Nu var det väl inte vädret som orsakade bussolyckan utan något tekniskt fel.

I övrigt så hinns det inte med så mycket mer än jobb och hushållssysslor i det Kroghska hushållet just nu. Nu ska jag försöka hinnat med lite kontrollrättningen innan jag ska lämna barnen.