Analys eller korvgrillning

Idag tog Flemming med sig barnen upp i skogen för lite korvgrillning och annat på jaktmarken. Jag stannade istället hemma och gnuggade geniknölarna med att analysera introduktionen i två vetenskapliga uppsatser. Jag tror inte jag behöver tala om vilka som nog hade den roligaste dagen ;) Men jag fick min uppgift färdig så imorgon ska den mailas iväg till läraren på Göteborgs universitet. Skönt att ha den uppgiften gjord.


Ett glas vin är nu upphällt och den käre maken står vid spisen och tillagar älgkött. Hmm undrar om det ska bli ryggläge i soffan eller plugg...

När Jonathan är på gympa är det mamma och ...

100media_imag001 (MMS)

När Jonathan är på gympa är det mamma- och Hannatid. Det brukar innebära dusch för Hanna och sedan mys i soffan. Det är ganska trevligt att ha ett barn i taget :-). När barnen har lagt sig väntar middag med maken. Det är rätt trevligt det med ;-)


Åter i ekorrhjulet

Igår bar det av hemåt från Göteborg igen med huvudet fullt av tankar om projektarbete och masteruppsats och litteratur i undervisningen. Det har varit ett par mycket givande och intressanta dagar i den stora staden. Jag har också hunnit inse att Jämjö och Karlskrona är lagom stort för mig. Jag trivs inte med folk och bilar omkring mig hela tiden. I Göteborg har man ju inte bara bilar och gångtrafikanter  att ta hänsyn till, där far ju spårvagnar kors och tvärs också. Jag är glad att jag tog tåget och inte körde bil dit kan jag säga även om tågresan kan vara lite dryg. Dock gick tåget hela vägen hem igår och ankom Karlskrona på exakt utsatt tid.
Naturligtvis var det ju skönt att återse familjen igen men kanske inte fullt så roligt att kastas tillbaka i ekorrhjulet med städ, mat och griniga ungar ;)

Nu tänker jag utsätta er för ytterligare ett videoklipp. Med ny mobil så är det kanske en övergående tjusning men jag tror att den danska sidan av släkten uppskattar det eftersom de inte träffar barnen så ofta och barnen tycker att det är jätteroligt att titta på sig själva.
Ibland kan de ju faktiskt hålla sams och leka tillsammans och de har kommit på en rolig sak att göra tillsammans på Jonathans repstege. Hanna sätter sig i Jonathans knä och så snurrar de som attans. Mamma har hjärtat i halsgropen och fruktar att de ska slå i huvudet, men ännu har det inte hänt...

Kursstart

Igår övergav jag man och barn och satte mig på tåget till Göteborg för att delta i vårens kursstart i min mastersutbildning. Tågresan gick bra till Hässleholm men sedan blev det av okänd anledning byte till buss från Hässleholm till Göteborg. Jag hade ett sjå med att bara hitta ersättningsbussen men hann med. Dock blev jag en timme försenad till Göteborg. Väl där träffade jag för första gången min cyberkollega i verkligheten. Vi har jobbat en del ihop under våren och det var riktigt roligt att träffas IRL. Vi hade båda bokat in oss på hotell Gothia Towers och vi är inte besvikna. Hotellet är jättefint och vi har blivit trevligt bemötta. Ekonomirummet som jag har är fint och det luktar nästan nyrenoverat här inne.

Utsikten är dock inte rolig - man glor rakt in i en betongvägg men det gör faktiskt inget eftersom man ändå inte spenderar så mycket tid här inne. Natten till idag var lugn och tyst. Återstår att se hur det blir inatt då det var knökafullt med festklädda människor i lobbyn när vi kom tillbaka ikväll.

Idag har vi varit på föreläsning/information hela dagen och det är nu mycket tankar som snurrar i skallen och behöver sorteras. Men det har varit givande. Imorgon väntar ytterligare information innan det är dags att sätta sig på tåget och hoppas på att det inte är alltför försenat.


Det ska böjas i tid

En del förståsigpåare hävdar att i framtiden kommer vi att lära oss det mesta genom att spela datorspel och att vi för att få eleverna intresserade och lära sig något i skolan ska låta dem göra det genom att spela. Jag håller helt med om att vi måste möta eleverna där de är. T ex så tror jag att Facebook kan vara användbart även för skolan. Allt fler högskolor och universitet börjar dessutom att använda sig av olika sociala medier med mera. Men att allt ska läras genom datorspel är jag inte fullt så övertygad om. Kan man t ex lära sig social kompetens genom att sitta vid en datorskärm. Absolut att du lär dig social kompetens i den virtuella världen men i verkligheten? Ett av de uppdrag man har som lärare är ju att förbereda eleverna för arbetslivet och inte heller där spenderar man hela dagarna med att spela spel. Missförstå mig rätt - jag är fullt medveten om att man kan lära sig väldigt mycket genom att spela - men kanske inte allt?

Men nu är jag ju inte bara förälder utan även pedagog så våra barn håller nu på att lära sig bokstäver, siffror, färger och former genom TV-spel. Lilla Hanna är en riktig fena på former och ikväll passade hon på att få spela ifred när storebror var på gympan :)

Snurriga Hanna

Hanna får bra snurr på ringarna i sitt rum. Ber om ursäkt för att videklippet inte går att rotera. Har försökt men då tenderar ljudet att försvinna :/

Ett halleluja moment

Ibland händer det att syskonen Krogh faktiskt kan hålla sams - det är lätt att glömma dessa stunder när de slåss så hårtussarna ryker.


Året med familjen Krogh

2010  rusade förbi i en hiskelig fart, precis som vanligt men sjutton vet om det inte bara går fortare och fortare. För ett par dagar sedan var jag inne på bloggen Fina Fynd som tillhör en av mina före detta klasskamrater. Jag "knycker" en idé och tänkte härmed ge mig på en sammanfattning av året som gick - Året med familjen Krogh.

Årets projekt: Hmm jag tror faktiskt inte vi hann med några större projekt förra året. Efter att ha installerat luft-vattenpump, bytt alla fönster, totalrenoverat kön och vardagsrum, renoverat altanen och bytt alla fönster där, byggt en träterass med mera så hade vi nog en paus. Eller, hundgården blev ju i och för sig renoverad och en hundkoja byggdes.
Årets fynd: Det tror vi faktiskt att vi gjorde när vi bytte bil. Vi "fick" en nyare bil till ett bra pris tycker vi. Sonens loftsäng som vi hittade på Blocket och som var i princip oanvänd var ju cokså ett fynd.
Årets köp: Krockar nog lite med årets fynd men min nya lilla ferrariröda dator är jag mycket nöjd med. Maken skulle nog säga att årets köp var den Tyska Jaktterrier som numera delar vår familj.
Årets sämsta köp:  Oj, inget jag kommer ihåg på rak arm...
Årets låt: Den låt som jag har fastnat mest för är någon Rise Againsts Hero of War. Den har en text som jag faktiskt tycker handlar om något - hur många soldater mår efter att ha varit ute i krig.


 Årets bok: Det blir nog Flyga Drake av Khaled Hosseini. Boken handlar om två pojkar som växer upp i Afganistan. Den ene blir kvar i landet när kriget bryter ut och den andre lyckas med sin far fly till USA. En gripande bok som gav en inblick i hur det var/är i Afganistan.
Årets förändring: Helt klart jobbet som jag fick i januari. En fast tjänst som gymnasielärare i engelska vid Vuxenutbildningen i Karlskrona. Ett jobb som jag stormtrivs med och går till med glädje.
Årets slit: Att få ihop familjeliv med arbete plus att jag hoppade på en distansutbildning också och alltså pluggar på 33% samtidigt. Tanken är att jag ska bli Nordisk Master i Engelska med inriktning mot undervisningen.
Årets lycka: Nya jobbet men också den otroliga tur som jag har som har två fina och tillsynes friska ungar som emellanåt driver mig till vansinne ;) och en man som jag älskar. Folk runt omkring mig har drabbats av sjukdomar och förluster och det gör mig än mer tacksam för det jag har.
Förhoppningar inför 2011. Jaa, att vi får fortsätta vara friska och ha det så bra som vi har det. Att vi får möjlighet att hälsa på den danska sidan av släkten. Sen får vi se vad detta år har att bjuda på.

Meddelande till alla kvinnor från alla män!


Tyvärr måste jag meddela er att ni inte kan räkna med något sex mellan jul och nyår,
för det är "mannens säkra period" :
- Då står staken i fönstret , kulorna hänger i julgranen , skinkan på bordet och pungen är tom....