Söndagsmorgon hos familjen Krogh

Hundarna vill ju gärna vara med i gemenskapen och Ixa sitter gärna i knät så stor hon är och då vill naturligtvis Aika också vara med. Vad de egenligen främst vill är att kontrollera om det finns något ätbart på bordet...

Sjuka

Den här veckan har vi dragits med sjukdom här hemma. Först var det Hanna som åkte på förkylning och feber. Dagen efter var det så Jonathans tur. Det känns som om det har varit väldigt utdraget. De kan vara feberfria i stort sett hela dagen för att sedan få hög feber lagom till de ska gå och lägga sig. Idag verkar de än så länge pigga och feberfria. Det är mer detr vanliga fullt ös - medvetsslös som gäller, men än vågar vi inte ropa hej.


Skridskor på knä

Har man inga skridskor så får man ju ta vad som finns tillgängligt :)


Bambi på hal is

På förmiddagen idag gick vi en promenad med hundarna uppe i den lilla skogen vi har i utkanten av vårt bostadsområde. Det fanns gott om isfläckar att åka "skridskor" på.


Sen åkte Hanna och jag och handlade lite mat och gummiband. Det lilla trollet har nu äntligen tillräckligt långt hår för att kunna ha tofsar vilket hon är mycket nöjd med :)

Förra helgen

Förra helgen tog vi barnen med oss och åkte till vattenfallet som vi har här i Jämjö. En liten bit därifrån finns en iordningställd grillplats som vi tänkte använda oss av. Men det var fler som hade tänkt den tanken. Nu gjorde det inget att grillplatsen var upptagen eftersom vi hade med oss en lite engångsgrill.
Eftersom jag liksom många andra kvinnor ofta är den som ansvara för packning och liknande så beslöt jag mig för att min käre make skulle få sköta det helt själv utan att jag lade mig i eftersom han ju har varit iväg själv tidigare med barnen och grillat. Det blev ju sådär kan jag säga ;) Jag fick göra en snabb uttryckning till affären för att fixa korvbröd medan Flemming grillade korvarna.

Det var mycket vatten och is i vattenfallet nu.




Barnen har ju som sagt var varit med tidigare men jag undrar vad som har hänt då för när Flemming skulle tända grillen tog de skydd bakom en stor sten.



Tyvärr var Jonathan inte på sitt mest strålande humör utan frös och gnällde så det blev till att vända hemåt så fort korvarna var uppätna.

Det här nog varit jobbigt på dagis idag fö...

100media_imag003 (MMS)

Det här nog varit jobbigt på dagis idag för Hanna har redan somnat i soffan. Men storebror jublar för han blev lovad en glass när hon hade lagt sig.


Vårkänslor

Snön smälter och det händer att solen tittar fram. Idag såg jag de första snödropparna men eftersom de stod i en okänd trädgård kom jag mig inte för att ta en bild ;)

Mina fåglar börjar också få vårkänslor verkar det som och undulaterna kvittrade för fullt igår eftermiddag.
 

Pulkaåkning

När fadern kom hem från jakten i söndags blev det lite pulkaåkning - kanske eller rent av den sista för den här vintern ;) Ungarna hade jätteroligt fram tills de körde rakt in i ett träd med snowracern.



En härlig vinterdag

Förra helgen hade vi en kanonfin dag med sol och till en början någon minusgrad. Barnen och jag passade på att ta en promenad till affären medan fadern var och jagade.



Snövallarna var fortfarande ganska höga förra veckan och det kommer att ta tid innan de har smält bort. Men nu har det hänt mycket på kort tid och idag ser man alltmer barmark runt omkring och det ger en hopp om att det faktiskt kommer att bli vår i år också.

Hanna tacklar ett 30-bitars pussel här ikv...

100media_imag002 (MMS)

Hanna tacklar ett 30-bitars pussel här ikväll och hon har redan pusslat det en gång :-) Jonathan roar sig med datorspel istället.