Mors dag

Regnet står som spön i backen här 'pau' Jämjö ikväll och det blåser ganska mycket. Så har vädret varit hela dagen idag.
Flemming har nu börjat jobba lite igen, fast han jobbade en hel del förra veckan också när han egentligen skulle vara ledig med Aika.

I fredags hade han och barnen lite grillfest här hemma medan jag slet på jobbet. Då fick Hanna och Jonathan duka på sitt bord med plasttallrikar och annat och så satt de där alla tre och åt grillad korv. Efter det pratar Hanna mycket om att grilla korv.


I lrödags hade vi lite ärenden inne i Lyckeby och beslutade oss då för att Hanna skulle få sin födelsdagspresent från oss lite för tidigt. Hon fyller ju två på onsdag den 2/6. Så vi var och köpte en dockvagn till henne. Först blev hon lite arg för hon ville själv sitta i den men sen bäddades dockan ner.


Igår söndag var det mors dag här i Sverige och medan Flemming och Aika styrde kosan mot grytträning där de skulle vara åskådare så körde jag och barnen upp till Örarevet utanför Söderåkra där vi mötte upp mina föräldrar och syskon för att grilla lite. Jag trodde att jag skulle få springa som ett skållat troll med tanke på närheten till vatten men juvelerna var faktiskt riktigt duktiga. Jonathan och kusin Hugo roade sig väl visserligen mest med att kissa ikapp mot diverse träd men de höll sig i alla fall från sjön ;)

Jonathan och Hugo busar med mormor.



Jonna mumsar tårta


Danne och hans knähund Fia


Jag avslutar med ett foto på prinsessan på ärten:


Börjar tuffa till sig

Jag är just nu upp över öronen förälskad i den lilla vandalen här hemma ;) Det ska bli så otroligt spännande att se vad det blir för hund utav Aika men just nu är hon ju bara så otroligt charmig och valpig. Barnen älskar henne också och vill gärna leka med henne och kela med henne. Så pass att vi måste säga till dem att låta henne vara ifred. Hon är dock väldigt tålig och vill gärna leka med dem också ibland som synes på följande bild ;)
Eller också har hon nedlagt sitt första byte...

Idag har hon visst lärt sig hoppa upp i soffan och när jag kom hem från jobbet satt Jonathan stolt som en tupp i soffan med en sovande valp i knät. Hon har också börjat känna sig ännu mer hemmastadd för nu skäller hon tillbaka på Ixa och de hade något av en tävling om vem som kunde skälla högst förut.
Lite koppelträning har vi också hunnit med idag.


Ikväll när Jonathan skulle göra sig i ordning för sängen ikväll var han och Flemming oense om någonting varpå Jonathan häver ur sig att han ska köpa en ny pappa i gubbaffären. Var får de allt ifrån??

Första dygnet

Det var lite gnäll i buren igår när vi gick och lade oss men natten var ändå lugn men endast ett besök ut i trädgården då det lilla knytet var därtill nödd och tvungen.
dagen idag har vi tagit som den har kommit. Jonathan och jag var och handlade lite mat och nya gummistövlar till pojken. Han sliter gummistövlar som bara den så nu blev det dyrare märkesstövlar i förhoppningen att de ska hålla bättre.

Aika har varvat lek med sömn och mat precis som valpar brukar göra och hon verkar ha kommit in i flocken bra. Barnen tycker ju att det är jättespännande och vill gärna klappa och kela så ibland får vi säga stopp.
Eftermiddagen har tillbringats ute då det har varit skönt men ganska mulet väder och Aika har utforskat trädgården och fått de för valpar typiska "tokspelen" då de barar rusar runt som stollar.

Här Mia och Andreas kommer lite bilder ;)


Sover som en stock i husses famn.




Fullt ös, medvetslös med andra ord.

Tropikariet, fågelparken och Aika

Strax efter kl 8 igår morse satte vi oss alla fyra i bilen och styrde kosan mot Helsingborg. Väl där började vi med ett besök på Tropikariet. Mest imponerande där var det så kallade hajrevet som de hade byggt upp nere i källaren. Inte så stort men väldigt fint gjort och innehållande en del väldigt vackra fiskar och någon med lite mer udda utseende.

En av hajarna.

Korallrev och fiskar


En lite mer udda fisk - en igelkottsfisk

Efter hajrevet bekantade vi oss med lite  olika små apor som rörde sig fritt bland besökarna.


Jag tror att barnen först tyckte att det var lite läskigt men sen blev det nog lite spännande också.

I nästa rum hittade vi sedan lemurer som också rörde sig fritt bland besökarna, fast just när vi var där så var det nog dags för middagsvilan.




Vi såg även en afrikansk trubbnoskrokodil, diverse ormar och andra småkryp. Ormarna brydde sig barnen inte så värst mycket om för de låg ju mest stilla, utan det som lockade mest var ju aporna och hajrevet. Tropikariet var fint uppbyggt och befinner man sig i Helsingborg så är det värt ett besök men att köra 22 mil för att bara besöka det är inte riktigt värt pengarna. Så efter ett besök på McDonalds så fortsatte vi till Fågelparken som ligger i Påarp en liten bit utanför Helsingborg.

Här fick barnen klappa kaniner och även getter, men det vågade de inte. Sedan tittade vi på en massa olika fåglar som ju jag gillar. Men barnen tyckte nog det roligaste var de kakaduor som sa god dag, god dag och och hej.
I fågelparken finns även ett orangeri med fjärilar, men det missade vi. Och sedan ska det finnas ekorrar av olika slag men dem såg vi inte. Däremot såg vi kängururna och som sagt diverse olika fåglar och ännu fler lemurer.
 




En jättefin park men tråkigt att det inte fanns några ekorrar att se och att en del av voljärerna var tomma. Men det var också första öppna dagen igår så det finns ju stora chanser till förbättring.

Efter det besöket återstod ju vad som blev dagens höjdpunkt för Flemming, nämligen att åka och hämta hem Aika som vår tyska jaktterriervalp kallas.

Dock fastnade vi i en 45 minuter lång bilkö så han fick vänta extra länge innan vi slutligen kom fram till kennel Terra Venator utanför Bräkne Hoby. Efter en god fika, trelig pratstund som vanligt med Andreas och Mia och pappersexercis med mera så packade vi åter in oss i bilen men nu hade jag en liten hundvalp i knät.

När vi körde ut från gårdsplanen darrade den lilla kroppen lite av spänning men sedan slappnade hon av allt med och tittade sig nyfiket omkring. I höjd med Guö värdshus sov hon i min famn. Så resan hem gick fantastiskt bra.
Väl hemma var väl Ixa och Mimmi inte så imponerade utan fräste ifrån och talade om för Aika vilken hennes plats i flocken är, åtminstone just nu.
När barnen hade lagt sig lade sig lugnet över det Kroghska hushållet och Aika somnade på husses fot.


Ny familjemedlem

I tisdags kväll var Flemming och jag nere på kennel Terra Venator för att välja vilken av tikarna som ska bli vår nya familjemedlem. Rasen är alltså Tysk Jaktterrier vilken är en helt ny bekantskap för oss båda. Vi hade två tikar att välja mellan och det var inte lätt. Men vi gjorde vårt val där på köksgolvet för att sedan ändra oss helt när vi såg valparna ute i trädgården. Den vi till slut valde trodde även uppfödarna var den som skulle passa oss bäst. 
Så på lördag åker vi åter dit och hämtar hem Terra Venator Agata som här kommer att kallas för Aika.