Jo då vi lever ;)

Idag är det 14 dagar sedan jag började mitt nya jobb. Eftersom jag har 5 olika kurser dvs 3 klasser som går på skolan + två kurser på distans så har jag att göra. Dessa kurser ska ju planeras upp från scratch så det tar sin lilla tid samtidigt som det är mycket detaljer runt omkring som inte riktigt fungerar än så länge.
Men nu börjar jag kännna att jag kanske håller på att få lite styr på det i alla fall. Men det är en utmaning att planera lektioner där man har allt ifrån de som inte har läst engelska på 15-20 år till de som inte har bott så länge i Sverige till de som enbart är där för att få ett högre betyg.

I vilket fall som så trivs jag väldigt bra och det ger en annan trygghet i planeringen när man känner att man kommer ha nytta av det även nästa termin och terminen därefter. Att man förhoppningsvis ska få vara kvar på samma ställe ett tag nu.

Så förutom jobb händer inte så mycket för min del. Jonathan har varit hos tandläkaren idag och han var så duktig och satt själv i stolen. Han tyckte att det var lite läskigt när stolen började röra på sig men han gapade jätteduktigt och lät tandläkaren titta på tänderna. En eloge också till tandläkaren som var väldigt lugn och pedagogisk. Tänderna så fina ut, inga tandtroll och borstningen fick godkänt. Däremot har han fortfarande en tendens till underbett men det är inget som de gör något åt nu mer än att hålla koll på det så att det inte blir värre.
Nu får vi snart lite besök.

Diverse nya skapelser






Nytt namnhalsband




Två 50mm brickor på en lång kedja.

En dejlig jul i Danmark

Dan före dopparedagen, alltså den 23 packade vi kl 03.30 in vårt pick och pack i bilen och styrde kosan mot Ringköbing på väskusten på Jylland. Julen skullle nämligen firas ihop med farmor Mona, farfar Kristian (Flemmings mamma och hennes man), faster Kirsten och kusin Benjamin. Bilresan gick bra förutom att Hanna kräktes 3 mil innan vi var framme. Men vi hade turen att allt hamnade på henne och bilstolen och inte i hyrbilen. Dock fick vi ju sitta den sista biten i ångorna ;)

Så kom då julaftons morgon och dagen till ära pyntade pappa Hannas napp med rött band ;)


För att väntan på tomten inte skulle bli alltför lång fick barnen varsin paket redan efter lunchen.

Jonathan fick en radiostyrd bil...
 
Och Hanna fick en djursalong.
Innan eftermiddagskaffet gick jag och Kirsten ut på en promenad i Ringköbing - jag började allvarligt fundera på om vi någonsin skulle hitta tillbaka igen men det gjorde vi lagom till kaffet :)
Även i Danmark har man Kalle Anka på julafton fast vid kl 16 och med lite andra filmsnuttar än vad vi har här. Väntan på tomten fortsatte och middagen serverades i form av anka med potatis, sockerbrynt potatis, sås och diverse andra tillbehör. Sen kom tomten med paket till barnen. Jonathan var modig i år och vågade till och med krama tomten medan Hanna var lite mer storögt avvaktande.


När barnen hade lagt sig för natten tändes julgranen och även vi vuxna fick lite julklappar.


På juldagen åkte vi hem till farfar Sven och farmor Ann (Flemmings pappa och hans fru) och åt jullunch. Jag tror att Jonathan faktiskt kom ihåg när vi var på besök där i somras för han var på väg att stega in i rummet med alla troféerna tillsammans med sitt lilla plastgevär som han fick i julklapp. Han skulle nämligen panga alla djuren, om nu farfar Sven inte hade gjort det ordentligt när han sköt djuret till att börja med ;). Vi spenderade några trevliga timmar tillsammans med dem innan barnen blev "oregerliga" och mest skulle springa fram och tillbaka.

På Annandagen fyllde Flemming år och Jonathan var lite bekymrad för att han inte fick tårta på sitt kalas. På kvällen skulle det komma ett antal gäster på middag så vi höll oss ur vägen en lite stund och åkta och handlade en liten tårta och lite presenter till hundvakterna.
Så kom då alla gästerna och trots att det var ett väldans liv på kvällen så somnade barnen ganska snabbt.

Resan hem tog 8 timmar och inkluderade Jonathans första stopp på McDonalds. Det regnade mest hela vägen så vi bestämdes oss för att äta lunch där och spara smörgåsarna vi hade med oss till vi kom hem istället. Trots att de var vakna ganska mycket på hemvägen så gick resan ändå väldigt bra.
Vi tackar er alla i Danmark för en mycket trevlig jul!!