Nytt jobb

Mycket har hänt sedan den senaste uppdateringen men tiden och lusten att skriva har inte riktigt infunnit sig förrän nu.
Jag har klarat av sista tentan i den medicinska grundkursen och det gick strålande. Jag fick MVG även på den tentan och likaså totalt på hela kursen så höstterminens studier resulterade i tre raka MVG:n. Jag är stolt över mig själv ;)

Efter sista tenta var avklarad var jag på anställningsintervju för ett lärarjobb på vuxenutbildningen där jag jobbade för drygt tre år sedan. Jag var inte riktigt nöjd med min prestation när jag gick däreifrån. Varför kommer man på alla smarta svar först efter att intervjun är klar. Eftersom jag hade hört att det var ganska många behöriga sökande till tjänsten så blev jag väldigt förvånad när rekotrn ringde upp mig och erbjöd mig tjänsten. Det var verkligen en oslagbar julklapp! Så den 4/1 ska jag dit och skriva på kontraktet och den 7/1 drar så allvaret på igång igen och jag ska då undervisa i engelska igen. Men attans vad spännande det ska bli!! ÄVen om jag lär få jobba häcken av mig i början ;)

Det blev en del jobb i äldrevården under månaden också till skillnad från november och mitt kontrollrättningsjobb tickar på det också. Dessutom har det blivit en hel del änglar gjorda innan jul. Fullt upp med andra ord!

GOD JUL!!

Vi i Kroghs vardagscirkus önskar er alla en alldeles underbar jul!!


Busiga små pepparkakor

Jag debuterade som timvikarie i hemtjänsten idag och blev så lättad när jag såg att jag skulle köra en runda som var dubbelbemannad. Det hela gick väl bra fram tills att den andra vikarien skulle till tandläkaren och jag skulle fixa de två kvarvarande brukarna själv. När jag kommer fram till den första av de två är jag inte människa till att hitta nyckelknippan. Jag letar som en tok igenom fickorna i min jacka och mina byxor och bilen. Till slut åker jag tillbaka till tandläkaren och letar reda på kollegan och kollar om han hade fått med sig nycklarna men det hade han inte. Så han följde med mig ut i bilen och letade och hittade ganska snabbt nycklarna under förarsätet. Hur sjutton de har hamnat där vet jag inte men gissa om jag drog en lättnadens suck ;) Just nyckelhanteringen tycker jag är jobbig i hemtjänsten. Är så rädd för att tappa dem.
Resten av rundorna gick väl ganska bra sen tror jag.

Barnen var väl ganska trötta som vanligt efter ett antal timmar på dagis och när båda höll på att bryta ihop när middagen skulle tillagas så la sig Flemming på golvet och busade med dem. Båda är på bilden iförda pepparkaksdräkter eftersom de har haft Luciafirande på dagis idag.

Båda barnen skrattade så att de nästan kiknade :)

Julgransänglar

Ett pyssel till julgranen.

Tentan gick bra

Trots att jag hade barnen hemma dagarna före deltenta 2 i den medicinska grundkursen så gick det bra. Rent av över förväntan med tanke på förutsättningarna. Jag lyckades plocka hem ett MVG till :)

Dessutom har jag blivit kallad till anställningsintervju för lärartjänsten som jag har sökt. Eftersom jag har jobbat där innan så ska det bli väldigt spännande att se hur det går. Det hade varit så otroligt skönt om jag hade kunnat få en fast tjänst. Men fram tills att jag får besked gäller det att plugga till sista deltentan.

Idag har jag varit på en intressant föreläsning om hörselnedsättning och hörhjälpmedel. Sen har barnen och jag varit och lämnat av en hel hög med beställda änglar på mitt sommarjobb.

Imorgon ska jag in ocj jobba i hemtjänsten. Det är ju några veckor sen min praktik tog slut där nu så man känner sig allt lite ringrostig men det får väl lösa sig det med.

Nu ska jag plugga lite innan det är dags att dejta kudden.

Vad ska man äta?

Ät inte gris,

--> Grisinfluensa ...


Ät  inte kyckling,

--> fågelinfluensa...



Ät inte  kött,..

--> galna kosjukan



Ät  inte ägg...

--> Salmonella...


Ät inte  fisk...

 -->tungmetaller i vattnet.



Ät  inte frukt eller grönsaker,

--> pga pesticid och herbicid.



Hmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!

M

M

M

M

M

M

M

M

M

M

M

Jag tycker att det bara finns kvar choklad och glass !!!!!!!!



Kom ihåg ..

Stressad (STRESSED)

Stavas baklänges:

'DESSERTS '


Nytt namnhalsband

Här kommer ett nytt namnhalsband

Söndagsmiddag

Nu sitter man här och är gräsänka igen. Maken ringde precis från Köpenhamn, De hade nu kommit fram till hotellet och imorgon flyger de ner till Holland för att sedan vara tillbaka här vid midnatt imorgon om allt går vägen.
För att slippa springa som ett skållat troll till sonen inatt så ligger han och snarkar i faderns säng och det är strax dags för mig att göra honom sällskap. Jag fastnade bara med mina pärlor och mina nya 3mm bokstavsstansar ;)

Idag har vi varit uppe hos mina föräldrar och ätit lite söndagsmiddag. Det var precis lika smaskigt som vanligt och Hanna höll på att gå upp i limningen när kladdkakan dukades fram. Hmm de generna kommer nog från kakmonstret till mor som hon har ;)
Vi fick också diskuterat hur vi ska göra med julklappar i år och jag tror att det vi kom fram till kommer att bli bra.

Men nu är det dags att hoppa i bingen.
God natt!

Namnhalsband - bricka

En julklapp till sonen som har tjatat om att han också vill ha ett halsband...

Virat smyckestråd

Här kommer ett par bilder på hängen som jag har knåpat ihop när näsan inte har varit begravd i medicinboken ;)



Charmerande Jonathan

Igår talade min käre son om följande för mig:

J: Du är gammal
L: Men vad säger du är jag gammal?
J: Ja du är som pappas bil - gammal och rostig

Ja men tack för den du ;)

Tentan i onsdags tror jag gick bra. Blev jag inte åtminstone godkänd så har jag inte fattat någonting. Men hur det gick får jag veta nästa vecka. Nu är det bara att ta nya tag inför sista tentan den 16 december. Men den blir i alla fall inte alls lika omfattande.

Nu har det som tur är ramlat in lite jobb också. Igår stog jag och skulle precis låsa upp bildörren när bokningen ringde och undrade om jag kunde hoppa in och börja jobba en kvart senare. Så det var bara till att ringa maken och dagis och så fick barnen stanna ett par timmar till på dagis.

I kväll fick jag hoppa in 3 timmar på en för mig helt ny avdelning men det gick bra det med.
Nu blir det bingen. Imorgon är en ny dag som ska fyllas med innehåll för mig och barnen medan Flemming är iväg och jagar.

Den utlovade uppdateringen...

Då ska jag försöka ge mig på den utlovade uppdateringen då. Jag har pluggat färdigt för ikväll inför morgondagens andra tenta i medicinsk grundkurs. Den här kursen är fruktansvärt omfattande och jag kommer att vara helt nöjd om jag får godkänt på tentan imorgon. Funderar dock på att stiga upp lite tidigare imorgon och repetera en sista gång...

I torsdags när jag kom för att hämta barnen meddelade en av dagbarnvårdarna att Jonathan hade ögoninflammation. Och jo då, ögonen rann och kladdade lite på honom. Jag fick mindre panik eftersom jag hade så mycket att läsa inför provet så Flemming steg upp redan vid kl 02 på natten till fredagen och åkte och jobbade. Han kom sedan hem vid 11.30 så jag hann plugga ett par timmar innan jag skulle jobba mellan 15-21. Sedan satt jag med näsan i böckerna under hela lördagen medan Flemming fixade barn och matlagning.

I söndags tog jag sedan en paus och vi var väldigt stereotypa i familjen. Flemming tog nämligen med sig Jonathan, bössan och Ixa till jaktmarken för att Ixa skulle få springa av sig lite. Några djur såg de inte röken av men Ixa hittade lite vildsvinsskit som hon tyckte luktade så gott att hon valde att rulla sig i det. Husse var väl inte riktigt lika förtjust i doften utan slängden ut hunden i sjön och sedan i med en korv så att inte hundstackaren skulle bli alltför vattenavskräckt :)
Lite korvgrillning hann de också med i det nybyggda vindskyddet där uppe.



Under tiden grabbarna var i skogen så roade Hanna och jag oss med lite shopping. Eller vi sprang mest i affärer utan att hitta det vi letade efter. Mat inhandlades men sedan var vi också på jakt efter ett par adventsljusstakar som jag hade sett i ett annonsblad. Men dessa var tyvärr slut så jag tittade runt i flera affärer utan att hitta något som jag gillade till ett vettigt pris. Jag har nämligen upptäckt varför en av stjärnorna som jag hade på altanen förra året inte hänger snygggt. I år har jag dem inne i vardagsrumsfönstrena och nästan med en gång såg jag i år att de ju inte är likadana. Den ena har 7 spetsar och den andra 6 vilket gör att de inte hänger likadant. Men det kan inte hjälpas, det är ju inte hela världen utan det får vara så i år. Jag får kika lite på rean sen och se om jag hittar något jag gillar då ;)

Igår fick vi ett kort besök av grannen med sin 4-åriga dotter Tuva. De skulle hämta halsbandet som jag visade er igår. Jonathan roade sig under tiden med att samla ihop alla stolarna på en lång rad och så åkte han och Tuva tåg en lite stund innan de gick hem igen eftersom Tuvas mamma skulle jobba.


På grund av ögoninflammationen som även Hanna har åkt på så har båda barnen varit hemma från dagis både igår och idag och kommer så att vara även imorgon då Flemming ska vara hemma med dem när jag tentar.

Vad har jag annars att berätta...ja hela familjen är nu vaccinerad mot svininfluensan och ingen av oss har peppar peppar reagerat något nämnvärt på sprutan.
Jag har fått ett tillfälligt jobb fram till mitten av mars. Jag ska nämligen kontrollrätta 150 nationella prov i engelska under den tiden för vilket jag kommer att få rätt bra betalt. :)

Men nu är det dags att avsluta dagens cirkusföreställning och studsa i bingen. Så god natt till er som läser och håll gärna tummarna för mig mellan 9-11 imorgon ;)