Amethyst

Senaste skapelsen:




Praktik i hemtjänsten

Just nu känner jag att jag har lite "bloggtorka" därav de något sporadiska inläggen här...

Men men här kommer en uppdatering i alla fall. I lördags hade vi kalas för Jonathan men han började det hela med att bli ledsen och springa sin väg.Han ville inte ha några presenter sa han. Fast efter en stund och med assistans av mamma så öppnade han sina presenter i alla fall. Populärast den kvällen var nog de nya delarna till tågbanan. Vi har nu flyttat ut studsmattan från hans rum och ut på altanen och sedan har Flemming fixat ett bord som han kan ha sin tågbana på så den leker han en hel del med.
I matväg bjöds det på grillat och till efterrätt hemgjord glass med tillbehör. Helt klart populärast var lakritsglassen ;)

Idag har jag börjat min fyra veckor långa praktik inom hemtjänsten här i Jämjö. Det ska bli jätteintressant att se hur de jobbar, fast ikväll är jag mest trött. Det blir ju så väldigt mycket nya intryck när man börjar på ett nytt ställe. Men det är skönt att det mest handlar om bredvidgång än eftersom man inte behöver känna press på sig att lära sig så mycket som möjligt så fort som möjligt. Idag har det dock mest känt som ett himla farande i bilen och så i och ur bilen, in och ut ur bostäder.

När vi kom hem ikväll så sa Jonathan att han behövde kräkas och han var ganska ledsen. Och mycket riktigt så kräktes han och var så himla trött att han somnade redan kl 17. Så nu blir det inget dagis för honom de närmsta 48 timmarna. Vi hoppas bara att det inte är någon kräksjuka utan mer trötthet och kanske för mycket mat. Flemming och jag ska dela på den påtvingade ledigheten imorgon och på torsdag är det begravning för min del så då får han ta det. I gengäld ska jag försöka byta jobbhelg så att han får åka och jaga i helgen. Hundjakten börjar ju så det spritter väl i hela kroppen på karl över att få komma ut och jaga ordentligt igen. Fördelen för min del är ju att det är just bredvidgång och obetald sådan så jag kan bestämma litegrann själv över mina tider.

Men nu ska jag se om hjärnan kan koncentrera sig lite till ikväll på studierna.

Trädäcket

Jag lovade ju redan i början av sommaren att visa en bild på hur vårt trädäck och altanen blev efter byte av fönster och så vidare så här kommer en bild. Trappan är inte riktigt färdig än men men. Till vänster syns lite av min voljär som i sommar har fått dubbla nät framtill med tanke på barn, hundar och katter.

3 år

Igår fyllde vår busunge 3 år! I present har han fått en grävskopa till sin stora tramptraktor och ett par lilla röda traktornfilmer. Dessa dvd-fodral har han gått omkring med sen dess. Han har till och med haft dem med sig i sängen inatt och när han under natten kom in till oss så var det inte nallarna och kudden som fick följa med utan en ballong och dvd-fodralen ;)

Hos dagmamman hade de fått glass till efterrätt och när jag kom och hämtade honom så gick han stolt som en tupp omkring med en liten tablettask som han hade fått. Tror sjutton att det var lite spännande eftersom vi aldrig köper godis till honom ;) Av dagmamman fick han också en t-shirt. Tack så mycket säger vi.

Jag hade lite utbildning i förflyttningsteknik på förmiddagen men på eftermiddagen åkte vi upp till syrran där Jonathan fick leka av sig med Hugo. Hanna däremot mest bara gnällde och var klängig.

När vi kom hem hade Flemming blåst upp lite ballonger och hängt på hans rum och det är alltså en av dessa ballonger som han bär omkring på så fort han kommer hem.


Nu är de på Tallkotten igen och jag ska ägna mig åt mina studier. Imorgon är det teoretiskt dataprov som gäller.

Ängel med twist

Har gjort en ängel med en ny typ av kjol:

Ringar



Örhängen





Riktigt snorig dag

Idag har varit en riktígt jobbig dag. Jag fattar inte hur en näsa kan producera så fruktansvärt mycket snor. Trots att jag har tagit medicin så rinner det i alla fall så fort jag lutar mig framåt det minsta. Detta eviga snytande gör ju en sliten både kring snoken och i huvudet. Eftersom det väl inte är så mycket gräs som blommar nu så får man väl tolka det som att det är dags att damma ordentligt här ;) Men nu njuter jag verkligen av att barnen sover.
Flemming sitter fortfarande på jobbet den stackaren.
Förutom snorandet så har det inte hänt särskilt mycket idag. Jag och tvättmaskinen har umgåtts intensivt men mer spännande än så blir det inte.
Nu tänker jag parkera i soffan och inte göra ett skit mer idag ;) Imorgon är det en stor dag - Jonathan fyller nämligen 3 år!

Sorg

Nu har bloggen inte uppdaterats på en hel vecka och det beror väl mest på att det har varit en ganska jobbig vecka. I tisdags ringde nämligen pappa och berättade att hans moster Lillie hade blivit mycket sämre och i princip sängliggande. Vi har vetat sen i våras någon gång tror jag, att hon hade cancer i bukspottskörteln och sedan att den hade spridit sig i kroppen. Men nu höll hon alltså på att förlora kampen. Vi bestämde att vi skulle åka och hälsa på henne på torsdag eftermiddag. Mina syskon Jennie och Emil och Emils sambo Bella var och hälsade på henne på onsdagen.
På torsdagen följde även min farbror med till Lillie och hon var då väldigt trött och lite lullig på grund av morfinet. Men vi fick ju kontakt med henne och kunde prata lite och hon kände igen oss. Min lillebror Daniel och hans flickvän var sedan och hälsade på henne på kvällen.
Jag är så väldigt glad och tacksam för att vi åkte som vi gjorde för på fredagen var hon i stort sett inte kontaktbar och i fredags kväll förlorade hon så kampen mot cancern.

Lillie blev 78 år och var fortfarande väldigt pigg så det känns som om det var alldeles för tidigt. Hon är det närmsta en farmor som jag har kommit eftersom min farmor gick bort redan när pappa var 11 år. Jag kommer alltid att förknippa henne med Blomslätt, hennes sommarställe och föräldrahem som vi var mycket på när vi var barn, blommor och hennes blomsteräng, mjuk pepparkaka och vinbärssaft med mera. Det är en generation på min pappas sida som saknas nu men jag är tacksam för att det ändå gick fort så att hon slapp ligga och plågas.

Så Lillie - tack för att vi fick ha dig i våra liv och vi ses på andra sidan när min tid är slut.


Hanna sjuk också

Ja idag blev Hanna sjuk med hög feber. Så jag har tillbringat större delen av dagen med att plugga eftersom jag får vara hemma med sjukt barn imorgon. Men jag har jobbat på rätt bra så det känns rätt lugnt.
Jonathan är i alla fall frisk igen.
Hannas feber innebar att hon sov extra länge idag, så för första gången på kanske 2 år så fick vi sovmorgon till kl 8. Det var nästan att man blev lite chockad och jag blev tvungen att gå in och kolla så att Hanna fortfarande andades, vilket hon ju gjorde.
I övrigt har det varit en lugn dag. Det har regnat till och från och varit rätt höstruggigt ute. Jag har varit på gympan och nu är Flemming borta och lyfter skrot och nu ska jag nog börja titta på mitt praktiska prov i datakunskapen.

Middag med nätmammorna

Det var en mycket trött make som kom hem igår eftermiddag efter att ha jobbat hela natten. Så pass trött att han somnade på golvet inne på Jonathans rum när han lekte lite med barnen ;)

Igår kväll var jag ute och åt middag på restaurang med fem av nätmammorna. Några av oss träffades först hemma hos Helene och Micke där det blev lite gott dricka med tilltugg. Det visade sig att Micke visst visste vem Flemming är :)

Sedan körde vi in till Karlskrona där vi mötte upp de andra tjejerna. Vi hade en riktigt trevlig kväll tillsammans och maten var god. Det var så skönt att få komma iväg en stund och vara bara Linda - att få sitta ner med de andra mammorna och få sitta still och inte behöva springa efter ungarna stup i kvarten. Det måste vi göra om tjejer!!

Idag överraskade jag maken med att köpa träningskläder till honom. Dock köpte jag för stora men det var ju positivt att det var på det hållet i alla fall. Jag lyxade till det med träningskläder till mig själv också så nu blir det väl ännu roligare att gå på gympan imorgon även om det hela resulterade i att jag nu kommer att vara klädd precis som de andra. ;) Jag insåg dock förra söndagen att det finns en poäng med byxor som går nedanför knäna eftersom mina knän blev så svettiga att jag halkade på golvet.
Maken å andra sidan överraskade sedan mig med att komma hem med en bukett blommor :)

Ett tips

Här kommer ett litet tips från mig.
Vi har alltid två veckors almanacka uppsatt på kylskåpet för att få överblick på jobb, plugg, dagis och träning. Förut skrev jag ut dessa veckovis på skrivaren men sen testade jag att skriva ut två sidor som jag sedan laminerade. Dessa fungerar sedan utmärkt att skriva på med white-boardpenna. Kan ju också användas till meddelande och liknande.

Hemma från dagis

I tisdags när jag hämtade hem barnen från damamman så var Jonathan väldigt trött. Så pass att han höll på att somna vid mellanmålet kl 15 och sedan vid middagen. Kl 18.15 hade han däckat för natten.
Igår när jag hämtade dem så sa dagmamman att han inte var sig lik. Han hade bara gått och lagt sig på bänkarna och den stora gungan när de var på lekplatsen. Jag kände på honom men han kändes inte varm.

När vi kom hem gick han och satte sig i soffan och tittade på Postis-Per och efter en stund kändes han ganska varm och mycket riktigt hade han feber- 39.3 för att vara exakt. När jag sen skulle lägga Hanna så kändes hon också varm - 38.0 hade hon. Så idag är de hemma från dagis. Fast båda är feberfria hitintills. Hanna sover middag och Jonathan tittar lite på Lilla Röda traktorn och kommenterar filmen högljutt.

Flemming skulle försöka komma hem lite tidigare från jobbet så att jag hinner plugga lite. Jag hann en del igår kväll när jag satt här ensam eftersom Flemming var ute och åt med kunder.
Förhoppningsvis kan de gå till dagis imorgon så att jag kan ladda hem och börja jobba med det praktiska provet i datakursen.

Bloggläsarnas åsikt

Igår testade jag för första gången att göra en ring. Jag skulle nu vilja ha er åsikt om den. Maken tyckte nämligen att det såg ut som plastigt krimskrams :) Ringen är gjord på en ringstomme och består av sötvattenspärla, bergskristaller, swarovskikristaller samt glaspärlor - alltså ingen plast så långt ögat kan nå ;)

Så vad tycker ni?




Eftersom anonym nedan i kommentarerna ansåg att ringen var klumpig och stor så lägger jag in en bild på hur den ser ut på mitt finger. Jag förstå att den upplevs så men nu är ju ringen gjord till mig och jag gillar att ha en lite större ring på högerhanden. Fotot är visserligen på vänsterhanden men försök hålla och fotografera med en systemkamera i vänster hand om du är högerhänt ;)






Färger till änglarna

Det här är de färger till änglarna som finns hemma just nu. Tänk på ett färgerna kan skilja mellan dator och verklighet.


1. Gulgrön
2. Limegrön
3. Lindblomsgrön
4. Olivgrön
5. Grålila
6. Vit
7. Kobolt
8.Turkosblå
9. Röd
10. Rosa
11. Rödrosa
12. Koppar
13. Svartguld
14. Guld



Fredagens pyssel

Det här halsbandet tillverkades i fredags kväll. Den lilla biten kedja framtill har jag också satt ihop.


Middag med grannarna

Igår förmiddag for Hanna och jag till Lyckeby för att veckohandla lite samt införskaffa skor till den lilla damen. Hon har bara sandaler och det börjar bli lite för svalt för dem snart. Det finns skor kvar från Jonathan som det är tänkt att hon ska få ärva men hon drar inte riktigt samma storlek som sin storfotade bror ;) Men vi lyckades hitta ett par rosa små joggingskor som dessutom var på rea så nu slipper flickebarnet frysa om fötterna.

Igår eftermiddag kom sedan båda våra närmsta grannfamiljer med sina barn in på en bit mat. Vårt stora inglasade uterum är kanon när vi blir många som ska sitta och äta. Någon gång ska vi väl dessutom införskaffa någon form av långbord också så att vi slipper flytta ihop de två borden vi har därute. Men det funkar än så länge.
Vi hade i alla fall jättetrevligt och ungarna busade och levde rövare och for som skottspolar mellan uterum och trädgård. Att det började regna bekymrade inte dem det minsta. Det som är skönt när man är hemma hos sig själv är ju att Hanna kan läggas när hon blir trött och framåt 19-tiden så var det dags för henne att säga godnatt.

Idag har väl varit en ganska lugn dag. Jag har pluggat lite och Flemming har satt upp resten av hissgardinerna i uterummet och cyklat en tur på 14km med Ixa. Hanna och Jonathan har busat och bråkat som vanligt. Idag satte vi ut bordet som har stått på Jonathans rum ut på altanen och så fick de sitta där och äta sin lunch. Det gick ganska bra förutom att Hanna skulle flytta på bordet hela tiden.

Gissa om vi är stolta föräldrar förresten. Jonathan fixar nu det här med att hålla sig torr dagtid. vi behöver inte påminna honom alls utan han går när han behöver. De två senaste nätterna har blöjan dessutom varit helt torr på morgonen :)

Flemming är just nu iväg och tränar och jag sitter här och slinter på tangenterna. Jag har nämligen varit på gympan ikväll och är så trött i mina armmuskler att de bara darrar. Men det känns bra ;) Så ikväll blir det väl lite mer plugga av eftersom det är väl det som kräver minst av armarna ;D


Några nya halsband

Här kommer de senaste kreationerna:





En beställning




Till en hästtokig systerdotter


 


Imponerad specialpedagog

Igår när jag hämtade barnen så berättade deras dagmamma att specialpedagogen som hade varit på Tallkotten under dagen var väldigt imponerad av hur Hanna tog sig fram både ute och inne och hur stadig hon är. Det bekräftar det som Flemming och jag upplever att hon motoriskt är väldigt utvecklad och kan saker mycket tidigare än vad Jonathan kan. Sen har hon ju ett fasligt humör och väldigt vilja också som driver henne framåt. Humöret vet jag inte riktigt vad det kommer ifrån dock...

Idag åkte vi upp till Jennie och barnen när jag hade studerat färdigt för dagen. Och återigen ett stort tack till syster som hade ansträngt sig och fixat fika som även jag min lågkolhydratare kunde äta! Barnen hade kul ute i blåsvädret och Jonathan fixade att ta på sig skorna flera gånger idag vilket han inte har lyckats med tidigare.

Annars händer det ju inte så mycket förutom mina studier. Jo mindre skoj är ju förstås att Flemmings dator kraschade igår. Som tur är har han några månader kvar på garantin så det ordnar sig. Just nu roar han sig med att byta toalettstolen på toaletten nere i källaren. Den är nog original sedan huset byggdes 1969 och den har läckt vatten ett bra tag nu. Även den här uppe läcker så det blir väl till att byta den också framöver.


Hanna igår kväll när hon hade satt sig i fåtöljen och tittade i en bok, iklädd brorsans gamla avlagda pyjamaströja och ett halsband.

Jonathans funderingar

Jonathan har ju konstaterat att han och pappa har snopp men det har inte mamma och Hanna så han tycker ju lite synd om Hanna och med tanke på att vi lever i ett konsumtionssamhälle så har han konstaterat att vi får köpa en snopp till Hanna ;D Fast vi hävdar ju att Hanna kan kissa ialla fall.

Hanna har nu börjat utöka sin vokabulär. Den består nu av mamma, pappa, docka, dricka, tutte och vovve. De flesta av de orden har kommit de senaste dagarna. Dagmamman tyckte idag att hon har utvecklats i en rasande fart nu men det är väl helt normalt. Springer gör ungarackarn snart också. Det gjorde inte storebror så tidigt.

Jonathan har varit fortsatt duktig och inte kissat ner sig varken igår eller idag. Jag har väl egentligen aldrig tyckt att det har varit jättejobbigt med blöjor, det har liksom bara gått av farten, men nu märker man ju att det är väldigt skönt att slippa byta blöjor och torka skit på åtminstone ett barn :) Den andra har för tillfället specialiserat sig på att bajsa precis när man redan har bytt blöjan.

Nu ska jag sno ihop en ängel som en jobbarkompis till min syster har beställt och sen blir det kanske lite mer pluggande.

Vilken kille

Igår när jag hämtade Jonathan på dagis så hade han fortfarande samma byxor på sig. Han hade alltså varit torr i 6 timmar där. Men dagmamman hade också varit på honom en gång i timmen och sett till så att han gick på toaletten. Här hemma sköter han det nu utan att man behöver tjata på honom så kanske kanske börjar det lossna nu och vi kan slippa blöjor på ett barn i alla fall. Eftersom han hade varit så duktig och inte kissat i kalsongerna så fick han 1 utav de 3 lilla röda traktorn-filmerna som jag vann i en auktion på Tradera. De andra två är tänkt att han ska få när han fyller år nu den 23/9. Det ska bli spännande att se hur det har gått hemma hos dagmamman idag.

Jag kan ju erkänna att jag hade lite träningsvärk igår efter gympan i söndags. Främst i magen så de musklerna var väl mest förslappade ;) Kanske inte så konstigt efter 2 täta graviditeter. Jag har ganska ont i dag också och att nysa gör rysligt ont men det är samtidigt ganska skönt för då vet man att musklerna fick sig en rejäl omgång i alla fall.
Nu ska jag återvända till min datakurs igen.