I väntans tider

Nej vi ska inte ha fler barn ;-) De två vi har räcker så gott så. Vi väntar snarare på att klockan ska bli 17.15 så att vi kan sätta oss i bilen och köra upp till mina föräldrar och äta middag. Vi får väl se hur pigga barnen kommer att vara. Hanna sover just nu men hon brukar alltid vara väldigt trött vid kl 18. Men vi tar väl med pyjamas så att vi kan lägga henne där och så slipper vi böka med det när vi ska hem.

Jag skulle ljuga om jag sa att Jonathan var en solstråle idag. Han är stundtals väldigt grinig. För det första vaknade han redan vid kl 4 imorse och för det andra är han färkyld och har varit ett tag nu och för det tredje så misstänker vi att han kanske håller på att få en kindtand. Hans brännskadade hand ser allt bättre ut och idag kör vi helt utan plåster och han verkar inte vara besvärad av det i alla fall. Så här såg den ut för ett par dagar sedan:


Nu är i allafall adventsljusstakarna och tomtarna på plats. Jaha nu vaknade Hanna.

Den här synen mötte förresten mig när jag kom ut i köket härom morgonen. Det är1 liter mjölk - underbara klåfingiga tvååring.

Brännskada och vägning

Jonathan sov  ändå hyfsat natten till måndagen och verkade inte ha fullt så ont i handen när han vaknade, men visst såg man att han inte använde handen så mycket. Jag skulle till BVC och väga Hanna på måndagen så då passade vi på att visa upp handen för sköterskan. Nu syntes det blåsor på tummen och en ganska stor i handen. Men det såg ändå fint ut så sköterskan la på lite inotyolsalva och sedan på med ett plastaktigt tunt plåster som nästan var som en andra hud så att salvan inte skulle kladda överallt. Jonathan som aldrig brukar acceptera ett plåster gick faktiskt med på det. Han har fortfarande kvar sin blåsor idag men han använder handen allt mer. Fast vi har fortsatt smörja med inotyolsalva och på med plastplåstret. Vi kommer väl sen att sätta på en annan typ av plåster mest för att skydda blåsorna från sand och annat. Det kan nog vara rätt skönt för honom att huden finns kvar när blåsorna väl spricker för annars lär det svida rejält. Men han är jätteduktig med plåstret i alla fall.


Vi vägde ju som sagt Hanna också och hon hade gått upp duktigt i vikt. Nu väger hon 7535 gram och är 66 cm lång. Hon följer sin tillväxtkurva exakt.

Jonathan är just nu på Tallkotten men vi ska hämta hem honom om en timme. Hanna sitter i sin gåstol och leker. Hon har precis legat på golvet och övat på att vända sig från mage till rygg och hon blir så frustrerad och arg. Hon kan vända sig, men det är ännu inte lika lätt som att vända sigt från rygg till mage.

Igår hade vi Jonathans kompis Neo och hans mamma på besök. Hanna satt i gåstolen när de kom och när hon såg Jonathan och Neo försvinna in på Jonathans rum så for hon efter i gåstolen, men fastnade vid tröskeln in till rummet. Då började hon gny lite för hon ville så gärna vara där pojkarna var. Det börjar redan ;-) Än så länge tycker ju Jonathan att det är roligt när hon är på hans rum men det visslar väl bara till så är det tvärtom, då får hon absolut inte komma in.

Aj aj aj

När jag lagade mat i kväll så hade Jonathan klättrat upp på en av barstolarna vid köksbänken och sattdär och plockade lite med sakerna som ligger där. Helt plötsligt när jag har vänt mig bort så har han till hälften klättrat upp på bänken och lagt handen på induktionshällen precis där där jag hade haft stekpannan så det var ju fortfarande varmt. Han skrek till och jag rusade dit och plockade upp honom och fram till vattenkranen och sen spolade vi och spolade med kallt vatten och sen fick han sitta med handen i kallt vatten medan vi åt. Men det gjorde nog ont plus att han var jättetrött för han var väldigt ledsen när han skulle gå och lägga sig. Vi ser en blåsa på tummen och sen är han lite röd i handen. Men det hade nog blivit mycket värre om det hade varit den gamla spisen. Nu hoppas vi att han får sova lugnt så att smärtan kan avklinga.


Jag har idag roat mig med att åka och handla utan barn och det var så skönt att slippa dra dem in och ut ur bilen. Det var mest lite smågrejer som inhandlades men jag är så nöjd med att jag hittade adventsstjärnor till altanen som inte kostade skjortan.
Vi har nog förresten åkt på en ny släng av förkylning här och det innan vi ens hade hunnit repa oss från den förra. Båda barnen är väldigt snoriga och nyser mycket igen. Det är vinter igen -'*suck*

Se det snöar...

När vi vaknade i morse hade det ramlat ner lite lite snö här, så pass att gatan i allafall var vit och genast så fick man ju lite julstämning ;-) Barnen och jag tog en lång förmiddagspromenad i det härliga vädret. Jag gillar verkligen när luften blir så där hög, kall och klar. Nackdelen är ju bara att det ofta blåser här och i och med att vi ligger så nära Östersjön så blir ju luften också fuktig och det blir svinkallt. Men idag var det skönt.


När vi kom hem satte jag på en julskiva och sedan gjorde Jonathan och jag en krans att hänga på ytterdörren.

Flemming har varit och jagat idag, men det var inte alls lika mycket djur där idag som förra helgen. Ixa hade väl bara drivit på ett enda djur idag.
Ikväll var Jonathan så där trött igen att han satt och somnade i matstolen medan han tuggade på kålpuddingen. Nu tror jag att jag ska gå och spola upp mig ett bad och lägga mig där och lyssna på en ljudbok som jag har lånat av mamma. Brännmärkt heter den och den är spännande att lyssna på.

Ojojoj nu kom maken hem med en bukett röda rosor :-D

Från mage till rygg

Idag har nog Hanna lärt sig hur man rullar från mage till rygg. Hon har nämligen lyckats göra det några gånger i eftermiddag. Det lyckades inte storebror med förrän han var 7 månader. Hon kan dessutom sitta utan stöd några sekunder nu och fötterna ska in i munnen så fort man lägger henne på skötbordet, ja golvet med för den delen.


Vädret har varit lite blandad kompott men vi har hunnit med två promenader i alla fall. När vi gick till affären för att handla lite somnade både Hanna och Jonathan i vagnen och det var faktiskt rätt skönt att få gå tyst i sina egna tankar ett tag.
Annars har det äl inte hänt så mycket idag. Hanna har upptäckt att man kan nå spännande saker från gåstolen nu så hon har smakat på vaxduken på bordet och snart åker väl blommorna i fönstrena i backen. Hon tycker också att det är jättespännande att vara på storebrors rum och titta på alla spännande saker där inne och än så länge tycker Jonathan att det är lite roligt när hon kommer in där.


Flemming har varit iväg på konferens hela dagen och den avslutades med middag så han har ännu inte kommit hem men är väl förhoppningsvis snart på ingång.
Rådjuret som han kom hem med förra helgen har vi idag helt respektlöst malt ner till färs och frusit in. Det blev lite drygt 7kg. Anledningen till att det blev bara färs är för att det nog är det vi äter mest och dessutom kan man ta tillvara mer av köttet på det viset.

Skitväder

Idag har det varit riktigt skitväder med regn och kraftig blåst hela dagen. Vi hann i alla fall gå ut en promenad med hundarna på morgonen när Jonathan skulle till Tallkotten. På Tallkotten har de förresten drabbats av huvudlöss så nu blir det till att hålla koll på Jonathan.
Efter lunchen körde jag och barnen in till Lyckeby och inhandlade nya vinterstövlar till Jonathan och två par nya fingervantar. Hanna fick sig ett par fleecetossor så att hon inte fryser om fötterna när vi är ute.
Jonathan och Hanna har varit ett rent nöje att ha idag, lugna och glada trots att vi har fått hålla oss inne hela eftermiddagen. Jonathan är just nu inne i en lugnare period. Han testar inte så mycket och bryter inte ihop och tjurar så mycket heller så man får väl passa på att njuta.
Flemming håller just nu på med elen ute på altanen så att jag ska kunna få upp lite belysning där ute till 1:a advent.

studsmattan

Jag glömde ju skriva om vad sötnosarna gjorde igår morse när de åt frukost. Hanna och Jonathan satt i sina matstolar bredvid varandra och Jonathan busade med Hanna genom att göra något ljud och rörelse så att hon skrattade. Rätt vad det är så säger han ässkar dig (älskar dig) till Hanna. De var så söta så att man nästan fick tårar i ögonen.

Idag var Hanna med inne på Jonathans rum när han hoppade på sin studsmatta. Hon satt i sin gåstol och hoppade nästan lika mycket hon och såg verkligen ut som om hon ville upp på studsmattan hon också. Till slut hjälpte jag henne och höll henne på studmattan när Jonathan hoppade. Då skrattade hon gott.

Oj va högt han hoppar!

Snälla mamma, kan inte jag få hoppa också?

Vädret idag har varit riktigt fint så det har blivit två promenader och sedan var vi en stund i trädgården där jag håller på att försöka få bort kaprifolen som håller på att kväva en av våra syrénbuskar. Det är ett långtidsprojekt eftersom jag vill att så mycket som möjligt av syrénen ska vara kvar.

Premiärdopp och rådjur

Igår morse tog Hanna sitt premiärdopp med storebror, det vill säga de badade tillsammans i badkaret och det verkade ju Hanna tycka vara bra mycket roligare än att bada själv i en liten badbalja. Så så får det bli i fortsättningen.
Igår eftermiddag träffade vi sedan Jonathans föräldragrupp, vilket var lika trevligt som vanligt och nu fick jag äntligen se nytillskottet i gänget - 3 månader gamla Simon. Han var dock inte så lite utan ganska exakt lika stor som Hanna. Helt plötsligt känns vår stumpa liten trots att hon följer sin tillväxtkurva exemplariskt. Men det är väl det att man är van vid att alltid ha det största barnet.
Jonathan fick provsitta en riktigt häst också under kvällen. Det tyckte han visst var väldigt spännande för han ville inte gå ner därifrån.

Idag har Flemming varit och jagat och kom faktiskt hem med ett rådjur. De hade skjutit 3 stycken rådjur idag och det hör inte till vanligheterna. Ett av dessa djur sköts för Ixa så nu hoppas ju Flemming på att Ixa verkligen ska ha fått blodad tand för jakten.
Barnen och jag har bara varit hemma. Vi har varit ute ett par vändor mellan regnskurarna och plockat lite kottar och granris som vi har pyntat de stora ljuslyktorna med.
Vid ett tillfälle i förmiddags när jag stog och strök gardiner så hade jag inte riktigt koll på vad Jonathan sysslade med, men rätt var det är så kommer han farandes som ett jehu i Hannas gåstol coh jag vek mig nästan dubbel av skratt. Så nu måste vi ställa undan den när Hanna inte använder den annars är Jonathan genast däri och det hade ju varit bra om den hade varit hel ett tag till.

Vad smakar det?

Jag var lite fundersam på om Hanna och jag skulle gå på spädbarnsmusiken idag men vi börjar ju bli bättre från våra förkylningar så vi åkte in i alla fall. Dessutom var det min tur att ha med fika. Men det var visst bara vi som trotsade skitvädret idag för det var ingen annan som dök upp. Men vi fikade lite med ledaren Carina i alla fall i närmare bestämt två timmar. Carina är en väldigt trevlig människa som jag blir mycket inspirerad av så jag gick och trallade lite för mig själv när jag var och handlade efteråt. Och trallar gör jag nog egentligen bara när jag är tillfreds med livet så det måste jag väl ha varit idag då...Wink
Däremot är jag nu hjärtligt trött på att inte känna någon smak. Förkylningen har tagit både smak- och luktsinne för mig och det är ett handikapp, fast det är ju rätt bra när man ska byta de där fyllda blöjorna.Laughing Men det är ju så tråkigt när man inte känner vad maten smakar.
Just nu ligger min käre make här under ett täcke och uttrycker sin åsikt över idoldeltagarnas framträdande. Han har feber idag så nu har hela familjen drabbats. Jaja vi hinner nog drabbas av fler sjukdomar, folk säger ju att de första tre åren i barnens liv är de värsta vad gäller sjukdomar.

Ljuslykta

Jag är ju bara tvungen att visa upp ljuslyktan som Jonathan har gjort på Tallkotten. Han har väl fått lite hjälp men mammahjärtat blir ändå lite stolt att han kan sånt, det får man ju aldrig se hemma. Fast det kan ju bero på att vi inte målar ljuslyktor här hemma så värst ofta Wink


Det är en barnmatsburk som han har målat och sedan haft på silverglitter.

Natten till idag var Hanna ganska stökig. Hon hade troligen ont av sina tänder. Hon grät nästan otröstligt emellanåt och gnodde sig i ansiktet så vi fick ge henne ett par omgångar alvedon. Idag har hon väl varit ungefär lika glad som vanligt fast visst är händerna i munnen konstant.
Flemming fick idag veta på apoteket att det nog är influensa light som vi har drabbats av, det vill säga en lättare form av inhemsk influensa, för vanlig förkylning får man inte feber av enligt personalen. Det är många som är förkylda med just feber också så det är väl inte helt omöjligt.
Annars har det varit en lugn dag här hemma. I eftermiddags var vi ute och gick lite i kvarteret och sedan krattade vi lite löv, fast Jonathan roade sig med att sparka ut löven igen.
Nu är det dags att lägga huvudet på kudden och hoppas på en lugn natt.

Sprängt 7 kg

Hanna har nu sprängt 7-kilos gränsen. Hon vägde idag 7165 gram. Jonathan vägde vid samma ålder 8,2kg. Det är faktiskt lite skönt att inte ha det största barnet nu när man träffar andra barn i Hannas ålder.

Nu har även Flemming ramlat dit på förkylningen. Ja egentligen började han få ont i halsen redan i söndags men han har inte velat tala om det för mig för han tyckte att jag hade nog med mig själv. Hanna har fortfarande lite feber men det kan ju också bero på tänderna. Jag är nu feberfri men inte snorfri precis. Det har flyttat sig lite mer neråt stämbanden nu så att man kraxar som en kråka.

Nu ska jag bänka mig framför TV:n och titta på Sjukhuset. Jag har nämligen upptäckt att en kompis från gymnasietiden är med i den serien.

Trötter

Jonathan har idag för andra gången i sitt tvååriga liv gjort klassikern att somna vid matbordet. Stackarn har inte sovit middag idag eftersom vi hade besök så han var riktigt trött ikväll. Annars har han ju sovit middag nu när han har varit sjuk.


Stackars Flemming han fick huvudet avbitet inatt när han ringde för att tala om att han var nästan hemma så att jag kunde få hundarna att hålla tyst.
Embarassed Han sa lite skämtsamt god morgon i telefonen varpå jag fräser, godmorgon, jag har ju för faan inte somnat än Evil or Very Mad! Då hade jag legat vaken i feberfrossa någon timme och när jag sedan lyckats somna så börjar Jonathan att knöla. Det gjorde han sedan större delen av natten så Flemming fick väl 3 timmars sömn.

Idag har vi haft besök av min goa kompis Anna och hennes söta dotter Maja. Vi bjöd på lunch som jag på grund av förkylningen inte har en aning om vad det smakade, men det var OK enligt Anna och Flemming som fick det till middag tyckte det var gott så man får väl lita på dem.

Både jag och Hanna har feber idag så det blir tidigt i säng här ikväll. Flemming ska iväg på möte i Köpenhamn imorgon så jag får ta hand om barnen själv vare sig jag orkar eller inte. Men man kan ju alltid knarka alvedon Wink. Det är väl inte så roligt för honom heller att behöva ge sig iväg när vi inte är helt kuranta här hemma men det måste göras. Det är vid sådana tillfälle man önskar ännu mer att svärmor hade bott närmre, det har jag väl i och för sig önskat flera gånger för jag råkar gilla min svärmor väldigt mycket . Mina egna föräldrar jobbar fortfarande så de har inte så stora möjligheter att hjälpa till med barnbarnen. Men men det är väl bara till att gilla läget.

Första tanden

Idag har Hannas första lilla tand börjat titta fram. Man känner en vass liten kant i tandköttet i underkäken. Nummer två bredvid tror jag också är på väg igenom. Hon är nog ett par veckor tidigare än Jonathan med de första tänderna.

Jag sitter här ensam och övergiven i kväll ;-) Flemming var tvungen att åka tillbaka till jobbet i kväll och han kommer att jobba till lite efter midnatt innan han kör hem igen. I gengäld börjar han lite senare imorgon bitti så att han kan lämna Jonathan på Tallkotten och Hanna och jag kan få lite sovmorgon om vi vill. Men för det första vet jag inte om Hanna är så sugen på det och sedan har jag lite att göra för en kompis kommer hit med sin dotter så jag har lite att fixa. Om de nu inte backar ur imorgon och inte vill besöka detta förkylningsnäste ;-) Både Hanna och jag är förkylda, men Flemming har klarat sig än så länge. Det är så länge sedan jag var förkyld att jag har hunnit glömma hur jobbigt det är. Plötsligt kan man förstå att barnen blir griniga när de är förkylda.
Jag har en enorm hög med tvätt som jag håller på att sortera och sedan ska jag namna lite kläder innan det är dags att dejta kudden.

Fars dag!

Idag firar vi fars dag här i Sverige och vi har spenderat den på Örarevet som är ett naturreservat utanför Söderåkra. Vädret var väl egentligen ganska grått, fuktigt och tråkigt men solen glimtade fram ett par minuter. Vi grillade korv och åt äppelkaka. Jonathan var väldigt fascinerad av vattnet. Han sa att han ville gå och hoppa i vattenpölen - vattenpölen det var Östersjön det :-D. Flemming hade full sjå med att hålla reda på honom så att han inte gick och ramlade i. Kusinerna Hugo och Jonna var också med.




Jonathans hosta börjar äntligen bli bättre, men i gengäld så har båda Hanna och jag blivit snoriga så Hanna var rätt stökig i natt. Det i kombination med all frisk havsluft idag gör att jag är skit slut i kväll. Ja barnen också för den delen. Hanna var i säng och sov redan kl 18 ikvälloch storebror en halvtimme senare. Vi ska väl sätta oss en stund till framför TV:n men det blir tidigt i säng för oss också. Flemming måste vara snuskigt tidigt på jobbet imorgon för han har så mycket att göra.

Envis hosta

Nu har väl Jonathans feber gett med sig men han hostar fortfarande så att han nästan kräks. Just nu hostar han så mycket att han är ledsen. Flemming kommer väl antagligen att få slå upp gästsängen där inne i natt också.
Annars har det väl inte hänt så mycket idag heller. Jo Jonathan var väl i sjunde himlen i förmiddags när vi hade varit ute på promenad och höll på att fixa lite i trädgården. Då kom nämligen sopbilen och en asfaltsbil på samma gång :-D

Hanna fick prova lekstolen för första gången idag och hon lyckades faktiskt ta sig på framåt och bakåt i den och verkade gilla det.

Fortfarande sjuk

Natten till idag var ganska stökig och det var nog inte Jonathan som är sjuk som var värst utan lillasyster. Hon vaknade redan 23.30 och skulle ha mat och sin nya (o)vana trogen så babblade hon en stund efter jag hade lagt ner henne i sängen igen, men som tur var så sov Jonathan vidare. Sen var det väl ganska lugnt förutom lite hostattacker fram till 02.30 då lilla fröken skulle ha mat igen och sedan låg hon och babblade i över en timme. När hon äntligen hade somnat så hör jag plötsligt en duns. Det var Jonathan som hade klättrat ur sängen och var på väg ut i vardagsrummet. Han var törstig. Han fick lite vatten och somnade sedan om ganska fort, men då vaknar ju Hanna igen och har svårt att komma till ro igen. Så det blev inte mycket sömn där på morgonkvisten,

Jonathan är ju som sagt var fortfarande sjuk men ändå i stort sett lika pigg som vanligt. Flemming ringde för nån timme sen och befann sig då på Öresundsbron så han är väl hemma om ett par timmar. Han har köpt med sig tulpanlökar från Holland så nu måste jag bestämma mig var de ska planteras.


Grattis farfar!!!

Idag skickar vi ett grattis på födelsedagen till farfar Kristian i Ringköping och hoppas att dagen har varit bra. Det är synd att vi inte kan komma över på en kopp kaffe men 65-70 mil är lite långt att köra för lite kaffe ;-) Vi skickar också ett litet grattis på namnsdagen till kusin Hugo!


Natten till idag vaknade Jonathan med hosta och han hostade så pass att han kräktes. Han hade även fått feber och den har hängt kvar idag. Han har haft en temp på 40.0 men varit pigg som en mört ändå och dansat och hoppat på studsmattan. Hade det varit jag så hade jag legat i sängen och bara stönat antagligen ;-) Men ungar är otroliga. Det är väl typiskt också att han skulle bli sjuk när Flemming var tvungen att åka till Holland med jobbet. Men det har gått bra här och jag har fått båda barnen i säng. När jag lägger mig sen kommer jag att hämta in Jonathan och lägga honom i Flemmings säng så att jag slipper springa som ett skållat troll i natt.
Själv har jag snorat hela dagen också . Jag vet inte om det är förkylning eller allergi.
Nu ska jag avsluta min middag bestående av nåt jag hittade i frysen och sen kommer jag nog snart att sjunka ner i tv-soffan och njuta av lugnet.

5 månader

Idag fyller vår lilla flicka fem månader. Det är inte klokt vad fort tiden går samtidigt som det känns som om man alltid har haft henne.

Vädret idag har varit riktigt härligt höstväder med solsken så promenaden i förmiddags var skön. Sen blev det ett städrace här hemma eftersom vi hade bjudit våra nya grannar på fika. Vi hade också bjudit grannarna bredvid oss så det blev total 6 stycken barn här och Jonathan var ensam tupp i hönsgården ;-) Stundtals slogs de nästan om vem som skulle hoppa på studsmattan på Jonathans rum.
Jag hade gjort kladdkaka så det räckte och blev över i alla fall så nu ska vi ta oss en bit till här och resten lägger jag i frysen så får vi se om det funkar att frysa den.
Annars har det varit en lugn helg. Flemming var och jagade igår och idag var Jullans extrahusse här och lånade henne. Hon kommer tillbaka imorgon igen.