Utställningsdebut

Igår debuterade den tokiga terriern i utställningsringen. Det var en inofficiell utställning arrangerad av Karlshamns Hundungdom.
Den tokiga terriern var ensam i sin ras så att bli BIR-valp (BIR=Bäst i Rasen) var ju liksom ingen match. Hon lyckades till och med få ett HP=Hederspris. Men sjutton vet om hon hade lyckats med detta om det hade varit fler Tyska Jaktterrier där ;) För i ärlighetens namn har vi inte tränat så mycket och eftersom det nu är en ras med MYCKET jakt i så skulle skithunden bara gå och nosa och kunde inte gå riktigt överhuvudtaget. Detta var någon som domaren kommenterade med orden -du behöver träna henne mer så hon kan visa upp sig. Nähä-tycker du ;) 
Jaja hon är ju knappt 5 månader så vi skyller på det och så lägger vi oss i hårdträning inför nästa utställning vilken ligger ett par månader bort. Måste bara skaffa ett nytt utställningskoppel för det som jag har haft till mina papilloner var lite klent med en dragande hund ;)
Men trots att hon inte visade sina rörelser så fick hon en fin kritik:

Utmärkt typ och storlek. Feminint huvud med bra öron och uttryck.
 Korrekt vinklad fram och bak. Stark rygg, något sluttande kors.
Rör sig ok när hon vill. Utmärkt pälskondition och pälsstruktur.


Mobbing

Det pågår mobbing i min voljär. Förra sommaren tog jag hand om 4 stycken zebrafinkar som har fått flytta ut i voljären den här sommaren. Det är tre hanar och en hon aoch de är kullsyskon. De håller just nu på att försöka bygga sig ett bo på en regel i voljären. Det är ur regnsynpunkt inget bra ställe men jag låter dem hållas eftersom det är sysselsättning för dem i alla fall. Men de andra större fåglarna är med jämna mellanrum och förstör bobyggandet. Det avskräcker dock inte finkarna utan de fortsätter släpa upp grässtrån och annat som de hiitar i voljären.

Jonathan och Flemming befinner sig idag uppe på jaktmarken där det skulle fiskas kräftor,, grillas och snacka lite skit. De har fortfarande inte kommit hem utan hade väldigt trevligt. Flemming funderade till och med på om de skulle vaka lite på vildsvin.
Hanna och jag har således varit själva större delen av dagen men hon är i regel på bättre humör och sysselsätter sig bättre när hon inte har storebror att slåss med. Jag ska nog landa i soffan med en kopp thé nu och en film tror jag.

Slut på semestern

Ja så var då semestern slut för den här sommaren och det fina sommarvädret med den tror jag. Det är bara jag och den ena skolassistenten som jobbar denna veckan och vi har suttit och huttrat på varsin våning. Idag har dock solen tittat fram igen.
Det känns dock helt ok att vara tillbaka på jobbet igen och jag har hunnit med mycket planering och eleverna börjar inte förrän den 16 så jag lär hinna med lite till.
Barnen verkade ganska glada när de fick gå till dagis i måndags igen och det är ju skönt att de tycker det. Däremot är Hanna så trött att hon behöver sova middag där vilket hon har blåvägrat under hela semestern. Men frågan är om det är detta som gör att hon just nu är ovanligt svårlagd?

Just nu funderar jag på en vidareutbildning som jag väldigt gärna vill gå men kommer det att gå att kombinera med familj och jobb, det är frågan. Men det är en utbildning som jag så gärna vill gå och som kanske inte kommer att starta nästa höst...

Nähä dags att dejat tvättmaskinen.