Nätmammafika och grattis

Först av allt ett stort GRATTIS till mamma som fyller år idag. Hon ville egentligen inte fira sin födelsedag och visst att fira att man blivit ett år äldre är kanske inte så roligt, men man kan ju fira att man faktiskt har fått uppleva ett år till! Imorgon vankas det i vilket fall som kalas.

Idag har några utav mina goa nätmammor varit här och fikat med sina barn. Jag träffar dem alldeles för sällan nu mer, men det får vi se till att ändra på. I vilket fall som var det väldigt trevligt och barnen verkade ha roligt tillsammans, åtminstone lyckades de hitta på en massa bus ;)

Ikväll blir det cirkus för Jonathan och Flemming. Det är den lilla cirkusen Harlekin som gästar byhålan och vi tänkte att det kunde varit roligt för Jonathan att se i alla fall. Hanna får nog gå och lägga sig i stället så att hon orkar med morgonsdagens begivenheter och mamman ska nog bara njuta av lugnet ;)

Aika och lillhusse

Jag tror att Jonathan verkligen gillar att ha en hund som gärna busar med honom. De andra två hundarna som vi har var ju här innan Jonathan gjorde entré i cirkus Krogh så det kan vara det som gör att de inte tycker att han är så rolig. Ok han har inte varit helt snäll mot dem heller ;)

Men Aika hon uppskattar allt som oftast lillhusses påhitt och kan faktiskt tänka sig att vila lite i hans knä i soffan också och det tycker Jonathan är jättemysigt.


Jag måste också säga att hon är fantastiskt tålig med honom och Hanna. Fast visst säger hon ifrån när hon tröttnar på dem. Hon var dock ganska billig häromkvällen när hon roade sig med att gräva upp det jag precis hade planterat i krukan på altanen. För att inte tala om när hon badade i barnens badbalja och sedan gick direkt och rullade sig i sågspånen som Flemming hade lämnat kvar på altanen.

Fågelhuset

Igår stod en tur med barnens morfar på schemat. Mina föräldrar har skaffat sig myskankor för att bli av med mördarsniglarna i trädgården och far min behövde lite inspiration för dammbygge och vinterboning. Så vi styrde kosan till Stjärnås Djur och Fjäder som ligger i Fagerhult mitt emellan Kosta och Lessebo. Väl där fick vi en liten guidad rundvandring bland alla djuren. De har inte bara fåglar utan också kaniner, marsvin, grisar, getter, ormar, marsvin, igelkottar och jordekorrar. Jag har säkert glömt något djur också :) 
Men det de är allra störst på är ju fåglarna. Men vilket oljud det blir inne i fågelhuset med så många fåglar som skränar ochh kvittrar ;) Och det finns så många vackra fåglar så att man nästan dreglar lika mycket som i en godisbutik ;) Den mycket personliga servicen + att man verkligen inte känner ett köptvång gör att jag gärna återvänder dit och det blir nog ett besök nästa sommar också. Tyvärr kan man ju inte ha hur många fåglar som helst i voljären och inte heller vilka arter som helst ihop.

Jag hittade en stilig undulathane som fick följa med oss hem den här gången och han verkar ha funnit sig tillrätta i flocken med en gång. Han flög ur sin lilla kartong och upp på en gren där han satte sig att kvittra och ett par av de andra unudlaterna blev genast nyfikan på denna snygga herre. Färgen är nästan limegrön så det blev en färgklick bland mina mestadels vita undulater.

Idag skulle dagen har bjudit ett besök hos kusinerna men det blev av olika anledningar inställt så vad vi ska göra idag vet vi inte ännu. Vi behöver underhållning eftersom båda barnen har sovit väldigt dåligt inatt och föräldrarna därmed är ganska trötta...vilket också barnen borde vara...

Höstrusk

Almanackan säger 25 juli idag men ute råder det rena höstvädret, för att inte tala om vädret igår, det var rena höststormen. Tanken var att far min skulle vara barnvakt igår medan mamma och jag åkte och plockade hallon men de tankarna fick skrinläggas eftersom regnet fullkomligen vräkte ner och det blåste storm. Men barnen och jag satte oss i bilen i alla fall och körde upp till Kalmar för att springa igenom IKEA en snabbis och införskaffa en kudde till Flemming. Hanna har nämligen fått för sig att hon ska sova på pappas kudde eller inte sova alls. Hon har nu slutat med nappen och ganska kort därefter fick hon hög feber i några dagar och var som bortbytt. Gnällig och klängig till max även efter att febern var borta. Hon skulle bara sova i pappas säng och sedan blev det pappas kudde. Så det fick helt enkelt bli en ny kudde till pappa ;)
Efter IKEA bar det av till Netonnet där en ny dator införskaffades till mig då den gamla har blivit något så vansinnigt slö och det blev inte bättre av att alla foton togs bort och lite annat trixande så jag kostade på mig en ny. Den gamla var ändå närmare 4 år nu.
Efter denna shopping bjöds det på pannkakor hemma hos mamma och pappa och det satt som en smäck i volangerna.

Flemming hade under tiden roat sig med att åka ned till vildsvinshägnet i Fredskogs Hundcenter utanför Hässleholm för att Ixa återigen skulle få pröva på att jaga vildsvin. Han har ju trott att hon var rädd för dem men ett tidigare besök i hägnet visade på motsatsen och nu handlar det nog mest om att hon ska förstå att de ska jagas också ;)


I övrigt så är min semester snart slut. Jag har en vecka kvar och även om jag inte är en älskare av värme så är +13 grader i juli månad lite för lite även för mig så jag hoppas på några grader till och lite mer sol nästa vecka. Men det är i-landsproblem.

Tidigare i veckan var jag och barnen i Wämöparken. Parken firade nyligen 100 år och har fått en ansiktslyftning och blivit riktigt fin. Vi hade lunchen med oss och hittade ett fint lite bord att fika vid.
Nästa vecka bjuder på födelsedagsfirande och troligen en utflykt till Stjärnås fågelbutik. Men det blir troligen inga fåglar med hem för min del den här gången ;)



Aika växer så det knakar och den uttalade vattenpassion som rasen ska ha finns även hos henne; hon var bara tvungen till att provsmaka badskummet. Barnens badbalja utomhus har hon redansvalkat sig i ett antal gånger.


Och Mimmi har hunnit fylla 13 år. Men det märks att hon börjar bli gammal nu. Hon sover bort stora delar av dagen. Fast stundtals kan hon fara runt som en valp i trädgården.