Namnhalsband

Jag ska försöka få ihop ett inlägg om livet i Kroghs vardagscirkus imorgon, bloggen är alldeles för slö ikväll och nu är det läggdags för frun i huset. Under tiden lägger jag in en bild på ett halsband som jag har gjort till min granne :)

Eld i kaninen

Idag eldar pappa i kaninen - enligt Jonathan i alla fall. Och vi har kamel på gröten. Jag tror att han hör lite fel på m och n just nu. Men pappa har nu stoppat tillbaka kamelen i lådan och stoppat in lite fler pinnar i kaninen. :D

Hårt att vara man?

CIA hade en ledig tjänst som lönnmördare. Efter all bakgrundskontroll, intervjuer och tester, var där tre personer kvar.

Två män och en kvinna. För sluttestet, tog CIA agenterna en av männen till en stor dörr av metall och gav honom en pistol. "Vi måste veta om du följer dina instruktioner, oavsett omständigheter."

"Inne i rummet, kommer du hitta din fru sittandes i en stol. Döda henne." Mannen sa "Du skämtar, jag skulle aldrig kunna skjuta min fru" Då sa agenten "Då är du inte rätt man för jobbet.

Den andre mannen fick samma instruktioner. Han tog en pistol och gick in i rummet. Allt var tyst i ungefär fem minuter, sen kom mannen ut med tårar i ögonen. "Jag försökte, men kan inte döda min fru." Då sa agenten "Du har inte vad som krävs, gå du hem med din fru. "

Slutligen, var det kvinnans tur. Hon fick samma instruktioner, att döda hennes man. Hon tog pistolen och gick in i rummet.

Skott hördes, det ena efter det andra, de hörde skrik, slammer, smällar mot väggarna. Efter ett par minuter, blev allt tyst. Dörren öppnades långsamt och där stod kvinnan. Hon torkade svetten ur sin panna och sa...

"Pistolen är ju laddad med blanka skott, jag var tvungen att slå ihjäl honom med stolen"

Sensmoral: Kvinnor är onda, jävlas inte med dem.

Pysseleftermiddag

Lämna barnen på dagis, plugga, hämta barnen på dagis, laga middag, natta barnen, plugga. Ja det är mitt liv i sammanfattning. Så värst mycker mer spännande saker händer inte.
I onsdag skrev jag första deltentan av tre på den medicinska grundkursen och den var mastig. Ska bli spännande att se imorgon hur det gick. Jag är hetl nöjd om jag bara blir godkänd.

I fredags jobbade jag - i hela tre timmar, vilket vad de första timmarna denna månaden. Det har varit fruktansvärt dåligt med jobb nu i november så det är tur att jag får lite studielån, men december blir ingen fet månad kan jag ju säga.

Idag har jag haft tre av mina nätmammor här på lite pyssel. Det var verkligen jättetrevligt att sitta ner och prata lite och pyssla utan barn som avbryter hela tiden. Flemming tog hand om våra två juveler, men Jonathan hade lite svårt att acceptera att mamma ville vara i fred ute på altanen med sina kompisar.
Lägger in ett par bilder på mina senaste skapelser:

Kedjan har jag satt ihop själv av olika ringar.

Jag köpte mig nyligen en uppsättning bokstavstansar och har testat att stansa lite. Skulle dock vilja ha några mindre stansar också typ 2-3 milimeter...

Annars har det varit gympa ikväll och det var den ordinarie ledare som var där igen - skönt. Jag gillar hennes program.

Nu ska nog maken och jag avnjuta lite hemgjord gräddglass innan det blir sängen. Imorgon är det näsan i böckerna som gäller igen.

Jo förresten, jag har ju sökt ett lärarjobb också...

Chokladpuffar mot svininfluensan?

I svininfluensatider passade Kellogs på att introducera chokladpuffar med tillsatta vattenlösliga vitaminer vilka skulle öka barnens immunitet.

Behöver jag säga att de fick på pälsen för detta och drar tillbaka produkten?

Källor:
http://www.kostdoktorn.se/chokladpuffar-mot-svininfluensan
http://www.usatoday.com/money/industries/food/2009-11-02-cereal-immunity-claim_N.htm

Tänkvärt

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

 En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

 Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

 Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

 Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

 Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

 Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

 Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.

 Sanden representerar allt annat - småsakerna.

 Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.

 Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

 Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

 Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

 Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

 En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

 Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.

 Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


Vaccinerad

I eftermiddag har Jonathan blivt vaccinerad mot svininfluensan. Han klagade på ont i armen när han kom hem. I hopp om att han ändå ska kunna sova bra i natt så fick han lite smärtstillande innan han lade sig.
Eftersom vi inte vet hur han kommer att reagera på sprutan och Flemming ska iväg på möte ett par dagar och därmed lämnar mig själv med barnen så var han hemma till lunch idag så att jag hann plugga lite om det nu inte skulle bli så mycket av den varan under onsdag och torsdag.

Efter lunch styrde vi kosan till kusinerna Jonna och Hugo. Grabbarna härjade som vanligt och Hanna hittade målarstativet och hon ritade och ritade. Kanske man skulle köpa ett sådant i julklapp till dem...
Jonna hade gjort ett par fina örhängen till mig som jag fick idag. Undrar just vem som har inspirerat henne ;)


Om en man får svininfluensa...

Svininfluensan är ju ett hett debatterat ämne idag. Detta är vad som händer när en man drabbas av denna baconfeber:






Fars dag

Idag är det fars dag här i Sverige så vi skickar en tanke och en hälsning till Kristian och Svend i Danmark!

Själva har vi spenderat dagen ute på Blomslätt där vi har krattat löv. Trädgården är på några tusen kvadratmeter och trots att mamma och pappa och två till var därute och krattade förra helgen så fanns det fortfarande gott om löv kvar. Men eftersom vi var 11 stycken vuxna som hjälptes åt mer eller mindre så gick det ändå ganska fort.

Mitt i krattningen tog vi lite paus och åt grillad korv och efter krattningen var avslutad så tog vi en liten promenad innan vi avnjöt lite kaffe och kladdkaka. Barnen har också hunnit med att åka en liten bit på släpet efter min farbrors traktor vilket de ju tyckte var lite spännande även om Jonathan inte ville/våga först. Vindarna var ganska kalla idag så det var skönt att sätta sig i bilen och åka hem. Ännu skönare var det faktiskt att gå bort på gympapasset ikväll och bli riktigt varm. Tyvärr glömde jag kameran hemma så inlägget får bli utan bilder.

I onsdags skrev jag en tenta i vård- och omsorgsarbete och det gick helt klart över förväntan. Jag lyckades pricka in alla rätt och totalt fick jag MVG - alltså högsta betyg på den kursen så jag är mer än nöjd :)

På jobbfronten har det varit väldigt lugnt denna veckan. Det är ju synd att det ska vara så ojämt i tillgången på jobb för förra fredagen när jag inte kunde jobba så jagade de mig nästan med blåslampa. Men men sånt är livet för en timvikarie.

Igår träffade vi vår trevliga föräldragrupp igen. Barnen var lite svårtflörtade i början men sen tinade de upp och ljudnivå steg rejält. Men roligt hade de :) Och vi vuxna fick prata  av oss, jämföra ungarna och deras utveckling och inse att de jobbiga gnälliga perioderna de går igenom nog tillhör den normala utvecklingen ;)

Flemming var iväg och jagade igår och de hittade fyra rådjur som allihop slank iväg med livet i behåll, vilket de för det mesta gör ;) Men han fick komma iväg hemifrån och träffa grabbarna lite i alla fall.

Olika lässtilar

Alla har vi ju olika favoritställningar när vi ska läsa en bok.
Det här är Hannas:


Jonathan låg ikväll för första gången och tittade lite i en bok innan han somnade:

Urk - känsliga läsare varnas...

Häromkvällen när vi skulle gå och läggas oss så bad Flemming mig komma ut i vardagsrummet och titta på något. Det här var synen som mötte mig...


Behöver jag säga att han själv fick ta hand om den och skicka den på kryssning? Spindlar är inte riktigt min grej men Flemming plockade den med lite hushållspapper och klämde ihjäl den och tyckte väl att det inte var något särskilt med det - det krasade lite sa han.

Ledig tjänst: Anställning som MOR

Mor har en central roll i Familjens ledning

Du får ansvar för följande områden
:

- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter


Lön
: 0 kronor

Semester:
Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor gör.

Avgörande krav
: Honkön.

Önskvärt
: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:


1.
Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger 'Imse Vimse Spindel' och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef.
Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör.
Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg.
Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog.
Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare.
Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör.
Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör.
Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent
. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).

Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.


10. Målare och Interiörarkitekt.
Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist.
Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare.
Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef.
Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.



Du får självklart ansvar för julfirandet.


Ring om du är intresserad!


Dagisfoton

Nu har barnens dagisfoton kommit och de blev väl bra tycker jag. Dock kommer vi bara behålla de stora bilderna på dem i år eftersom större delen av släkten redan utrustats med bilder på barnen som jag har tagit själv.


Va?

Nu får jag ta en titt i agendan och försöka sammanfatta veckan som har gått...
Jonathan har kommit in i va-åldern nu. Vad man än säger så svarar han va? Något irriterande eftersom man vet att han hörde vad man sa. Men det är väl ett stadium i språkutvecklingen som de flesta barn går igenom.

Igår var jag och syrran i på kyrkogården i Mortorp och tände lite ljus och la kransar på släktingars gravar. Sedan körde vi vidare in till Kalmar där det blev lite shopping, bland annat på IKEA. Vi bjöd också in oss hos Emil och Bella på en kopp kaffe. Det var en i mitt tycke mycket trevlig dag och det var skönt att bara komma hemifrån några timmar. På kvällen var det åter dags för gympan och jag tog i så mycket jag bara orkade. När jag kom hem mötte den här synen mig på köksgolvet:

Jonathan hade fått ett raseriutbrott när Flemming höll på med middagen och sedan somnat bakom ryggen på honom :)
Under veckan har vi också hunnit med att fixa årets pumpa till trappan så nu lyser den fint i mörkret.


Lite jobb blev det också för min del och nu ska jag ta tag i pluggandet inför provet på onsdag.