Lekland och nappstopp

Idag var Jonathan hemma från dagmamman för att han skulle få följa med mig och Hanna när vi skulle fika med vår nätmammagrupp. Vi skulle nämligen träffas och fika på Barnens Lekland i Karlskrona så då passade det ju alldeles ypperligt att han följde med. Fast först fick vi köra ut en sväng på Flemmings jobb för att lämna telefonen som han hade glömt hemma på köksbänken. I receptionen på Flemmings jobb har de en damm med fiskar i och denna var ju jättespännande, men än mer spännande var det med truckarna som körde utanför.


Väl på leklandet så fick ju inte jag sitta så värst länge och prata med de andra mammorna. Jonathan var nöjd en stund i den lilla hörnan för 1-3-åringar, men sen ville han ju in och klättra på de andra grejerna så då var det bara för mamma att hänga med. Han hade i vilket fall så roligt så han ville inte åka hem. Vi får nog ta och åka dit hela familjen någon dag så att en av oss kan passa Hanna och en kan klättra med Jonathan (och kanske vila upp sig från allt klättrande ;-)).


Ikväll var det ju också dags att starta nappavvänjningen och vi var inställda på att det skulle bli mycket gråt och tandagnissel och visst lite grät han först när han insåg att han inte skulle få någon napp. Men Flemming gav honom en "arbetsuppgift". Han sa till Jonathan att nalle var ledsen för att han inte hade någon napp och att Jonathan skulle trösta nalle. Och tänk det funkade och nattningen tog inte längre tid än vanligt. Den karln är full av idéer. Nu ska det ju bli väldigt spännande att se hur natten blir.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback