Brännskada och vägning

Jonathan sov  ändå hyfsat natten till måndagen och verkade inte ha fullt så ont i handen när han vaknade, men visst såg man att han inte använde handen så mycket. Jag skulle till BVC och väga Hanna på måndagen så då passade vi på att visa upp handen för sköterskan. Nu syntes det blåsor på tummen och en ganska stor i handen. Men det såg ändå fint ut så sköterskan la på lite inotyolsalva och sedan på med ett plastaktigt tunt plåster som nästan var som en andra hud så att salvan inte skulle kladda överallt. Jonathan som aldrig brukar acceptera ett plåster gick faktiskt med på det. Han har fortfarande kvar sin blåsor idag men han använder handen allt mer. Fast vi har fortsatt smörja med inotyolsalva och på med plastplåstret. Vi kommer väl sen att sätta på en annan typ av plåster mest för att skydda blåsorna från sand och annat. Det kan nog vara rätt skönt för honom att huden finns kvar när blåsorna väl spricker för annars lär det svida rejält. Men han är jätteduktig med plåstret i alla fall.


Vi vägde ju som sagt Hanna också och hon hade gått upp duktigt i vikt. Nu väger hon 7535 gram och är 66 cm lång. Hon följer sin tillväxtkurva exakt.

Jonathan är just nu på Tallkotten men vi ska hämta hem honom om en timme. Hanna sitter i sin gåstol och leker. Hon har precis legat på golvet och övat på att vända sig från mage till rygg och hon blir så frustrerad och arg. Hon kan vända sig, men det är ännu inte lika lätt som att vända sigt från rygg till mage.

Igår hade vi Jonathans kompis Neo och hans mamma på besök. Hanna satt i gåstolen när de kom och när hon såg Jonathan och Neo försvinna in på Jonathans rum så for hon efter i gåstolen, men fastnade vid tröskeln in till rummet. Då började hon gny lite för hon ville så gärna vara där pojkarna var. Det börjar redan ;-) Än så länge tycker ju Jonathan att det är roligt när hon är på hans rum men det visslar väl bara till så är det tvärtom, då får hon absolut inte komma in.

Kommentarer
Postat av: Fina Matildas mamma

Trodde alla barn brukade älska plåster.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback