Tropikariet, fågelparken och Aika

Strax efter kl 8 igår morse satte vi oss alla fyra i bilen och styrde kosan mot Helsingborg. Väl där började vi med ett besök på Tropikariet. Mest imponerande där var det så kallade hajrevet som de hade byggt upp nere i källaren. Inte så stort men väldigt fint gjort och innehållande en del väldigt vackra fiskar och någon med lite mer udda utseende.

En av hajarna.

Korallrev och fiskar


En lite mer udda fisk - en igelkottsfisk

Efter hajrevet bekantade vi oss med lite  olika små apor som rörde sig fritt bland besökarna.


Jag tror att barnen först tyckte att det var lite läskigt men sen blev det nog lite spännande också.

I nästa rum hittade vi sedan lemurer som också rörde sig fritt bland besökarna, fast just när vi var där så var det nog dags för middagsvilan.




Vi såg även en afrikansk trubbnoskrokodil, diverse ormar och andra småkryp. Ormarna brydde sig barnen inte så värst mycket om för de låg ju mest stilla, utan det som lockade mest var ju aporna och hajrevet. Tropikariet var fint uppbyggt och befinner man sig i Helsingborg så är det värt ett besök men att köra 22 mil för att bara besöka det är inte riktigt värt pengarna. Så efter ett besök på McDonalds så fortsatte vi till Fågelparken som ligger i Påarp en liten bit utanför Helsingborg.

Här fick barnen klappa kaniner och även getter, men det vågade de inte. Sedan tittade vi på en massa olika fåglar som ju jag gillar. Men barnen tyckte nog det roligaste var de kakaduor som sa god dag, god dag och och hej.
I fågelparken finns även ett orangeri med fjärilar, men det missade vi. Och sedan ska det finnas ekorrar av olika slag men dem såg vi inte. Däremot såg vi kängururna och som sagt diverse olika fåglar och ännu fler lemurer.
 




En jättefin park men tråkigt att det inte fanns några ekorrar att se och att en del av voljärerna var tomma. Men det var också första öppna dagen igår så det finns ju stora chanser till förbättring.

Efter det besöket återstod ju vad som blev dagens höjdpunkt för Flemming, nämligen att åka och hämta hem Aika som vår tyska jaktterriervalp kallas.

Dock fastnade vi i en 45 minuter lång bilkö så han fick vänta extra länge innan vi slutligen kom fram till kennel Terra Venator utanför Bräkne Hoby. Efter en god fika, trelig pratstund som vanligt med Andreas och Mia och pappersexercis med mera så packade vi åter in oss i bilen men nu hade jag en liten hundvalp i knät.

När vi körde ut från gårdsplanen darrade den lilla kroppen lite av spänning men sedan slappnade hon av allt med och tittade sig nyfiket omkring. I höjd med Guö värdshus sov hon i min famn. Så resan hem gick fantastiskt bra.
Väl hemma var väl Ixa och Mimmi inte så imponerade utan fräste ifrån och talade om för Aika vilken hennes plats i flocken är, åtminstone just nu.
När barnen hade lagt sig lade sig lugnet över det Kroghska hushållet och Aika somnade på husses fot.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback